Fel fogom tudni dolgozni valaha hogy nem tartottam meg az ikreimet?
Miért kell feltétlenül nyomorogni velük? Ha van segítsége miért is ne szülhetné meg őket..
Nem csak pasi van a világon aki anyagilag támogathat (sőt,a kérdező párjához hasonló féreg az utolsó aki megtenné,tényleg inkább meghalna,de védekezni nem volt esze..:D),a szülők és a barátok is mindig ott vannak.
Nálam pl lakott barátnőm miután megverte a párja.Hozzám nem mert beállítani a férgese,tudta hogy felszabdalom és feletetem a szomszéd disznóival,ha ide merészel jönni..
3 hónapja volt még hátra,megszületett a baba.Itt voltam neki segítségnek én.
5 éves volt a kicsi amikor anyagilag is úgy álltak,hogy saját lábra tudtak állni,ő se volt több 21 évesnél.
Már egy évesen is bölcsődébe lehet hordani a babákat,nem katasztrófa.Hamarabb megszokják a közösséget.Óvodába pedig mehetnek ha szobatiszták 3 éves kor körül,vissza lehet állni dolgozni,gyerek mellett ha van segítség be lehet fejezni az iskolát is..
(mármint 21 volt amikor terhes lett.)
De a kérdezőnek kell tudnia,hogy ő el tud-e vállalni nem is egy,hanem kapásból két gyermeket.
Se az abortuszra,se a gyerek vállalásra nincs jogotok passzívan vagy agresszívan rábeszélni.
Gyereket vállalni nem csak egy gondolat,vagy egy pillanat kérdése.Érezni is kell,hogy te meg tudsz-e bírkózni mindennel.Terhesség,szülés,csecsemők ápolása és ellátása,türelmed lesz-e,egyáltalán akarnád-e egy gyerek köré építeni ilyen fiatalon az életed..
Hiszen amint egy baba megszületik minden onnantól ameddig fel nem nevelted róla szól.
Kap-e rendes ételt rendszeresen,vannak-e tiszta és időjárásnak megfelelő ruhái,egészséges-e,tudod-e állni a gyógyszereket ha beteg,iskoláztatni,nevelni,tanítani arra amiket mástól úgysem tudna..
Nagyon sok minden szól a gyerek vállalás mellett ÉS ellen is.
31
Hát igen...itt kezdődik a felelős gyerekvállalás. Majd anyámék meg a barátok(?!) etetik meg ruháztatják őket.
A kérdező pont annyira volt felelőtlen mint a pasi, azért ezt ne feledd
Mert neked ahhoz mi közöd van,hogy én vagy bárki más kit etet és mire költi a pénzét?
Ha én a pasi helyett akartam költeni és vigyázni rájuk akkor azért ő miért lenne felelőtlenebb anya? Nem a nyakamra szült ő sem.
Elvállalt egy gyereket,szar helyzetbe került,ezért mint jó barát ott voltam mellette,mert ott kellett lennem.Soha nem volt bennem semmi olyan,hogy majd akkor vissza kérem a pénzt később,vagy jó lenne ha már megszabadulnék tőlük mert terhet jelentenek..
A szüleim is ugyan így tettek volna velem,mert ez nem egy szívesség,nem egy olyan dolog ami miatt bárkinek szégyenkeznie kellene.Szeretet,család,barátság.Sokszor erősebbek és össze tartóbbak ezek a kötelékek mint bármelyik házasság.
Voltak olyan ismerőseim is akik mint egyedülálló anyák költöztek össze.Könnyebb volt mindent fizetni,elég nagy volt a lakás,és a két gyerek sem volt egyedül,volt kivel játszaniuk mindig.
Nem mindig az a f*sza,ha egy amúgy gyereket se akaró f*szkalap jár haza némi pénzel,és még a gyerekre is undorral néz,mert nem is akarta azt.
És akkor mivan, ha megöli magát? Nem fogja, egyébként, de ezzel sakkban tud tartani.
Az ilyeneknél én mondjuk inkább attól félnék, hogy engem öl meg.
"És ha van benned tisztesség, ne tartsd a markod apaságiért meg gyermektarháért, ne mást szívass meg a saját, egyedül meghozott döntésedért."
Nem is tudom az ilyenek hogy jutnak el egy nőig egyáltalán.Sok legalja bármilyen disznóval beéri.
Ketten hoztátok meg a döntést.Mindig ketten hozzátok meg.
Te nem húzol gumit,a nő nem szed fogamzás gátlót.Te elvárod az abortuszt,a másik fél a felelősségvállalást.
Két olyan ember,olyan felelőtlen mamlasz kerül össze akinek elvárása van a másik fél felé,de esze hogy megelőzze az első sorban SAJÁT MAGÁNAK okozható. kellemetlenségeket arra nincs.
Könnyű a másikra mutogatni.
Te miért nem húztad ki,ő miért nem vetette el.Hát,mindkettőtök válasza az,hogy mert nem akartam.
És mindkettő jogos.
Te nem akartál védekezni,de megtartani se: fizess öcsém,lett egy kölyköd.
Nő nem akarta elvetetni: most már fel kell nevelni.minden eszközzel ami csak van,mert már onnantól a gyerek számít.
Egy ilyen embernek végleg nem nézném az érdekeit,ha nem akarsz gyereket tegyél gumit a pöcsödre.
#39 "Te nem húzol gumit,a nő nem szed fogamzás gátlót.Te elvárod az abortuszt,a másik fél a felelősségvállalást." - na ja... ennnek ugye egyenes következménye, hogy ha ő mégsem megy AB-ra, akkor én meg nem vállalok semmiféle felelősséget sem... Így tökéletes egyenjogúság van, egyikünk sem hódol be a másik elvárásainak...
"Nem is tudom az ilyenek hogy jutnak el egy nőig egyáltalán." - hát úgy, hogy vannak még normális értékrendű, korrekt nők is, akiknek fontos az igazságosság is, nem csak a Nagy Szent Anyai Ösztön... és a párjuk fontosabb nekik, mint egy fejletlen embrió.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!