Mi lenne a helyes dontes. Megtartsam a kisbabat. Vagy jobban jarnek ha mutetet valasztom?

Figyelt kérdés
Sajnos oszinten meg mondva en mar kb 1 eve fuvezek. Tudom h sokan elitelik de sajnos valamien szibten fuggo vagyok ra. Sajnos minden este elszivok ket alvos cigit mert anelkul mar nagyon nehezen alszok. De van egy masik dolog. Hogy teherbe este.. ki derult hogy csutortokon leszek 10 hetes terhes. De sajnos mivel a mai napig csinaltam mert sajnos most tudtam meg ma h hany hetes vagyok meg h terhes vagyok mert asem tudtam eddig. Az orvos azt mondta h a szive jol munkodik a korahoz megfelelo a merete nincs semmi elvaltozas. A dokinak mondtam ezt az esetet de visszont neki csak azt mondtam h neha. O azt mondta ha annyit szivtam volna a baba mar meghakt volna de visszont egy eve csinalom a verembe benne van. Nem tudom h lenne egesseges. Vagy nem e lesz a kis agyaval problema vagy nem okozok neki bajt de biztos h mar most tonkre tettem az eletet. 10 hetes lesz de ugy erzem az abortuszt valasztom mert beteg lesz lehet vagy meg se marad ha most le tennem akkor is mindegy lenne neki szerintem mar de le tenni le fogom fokebb sajat magam miatt 19 eves vqgyok oktoberbe leszek 20. Ja msg azt is mondta a doki h mozog mar.. de kerlek mindenkit h ne iteljetek el. Ne irjatok banto dolgot mert mindenkinek meg van a problemaja. Van egy parom mar tobb mint masfel eve vagyunk egyutt szval nem futo galand aaz apa akit imadok szeretek szerdan mennek mar a vedonohoz. Ami kell a mutethez csak meg en se tudom mi lenne a helyes.

2021. aug. 24. 09:33
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Igen le tudnam tenni. Lehet hogy nem fogok egy hetig aludni meg nyugosebb leszek a szokasosnal. De tudjatok undoritok vagytok. En oszintw voltam veletek. En kerdest tettem fel. Le irtam sok dolgot. Amit kell tudni ugymond. De ti nem lattok bele az en helyzetembe h en mit gondolok. Es ha tudtok olvasni azt is le irtam hogy csak kizarolag este szoktam cigizni amikor haza jovok a munkabol h tudjak aludni. Szedtem en nyugtatot is de asem jobb semmivel sem nem is ez a lenyeg. Aki fuvezet mar vagy fuggo volt ra az tudja h egyepkent nem nehez le tenni elvonasi tuneteim elmondjam mik azok? Ami a legjobban van az alvas zavar. Ezert este szoktam CSAK KIZAROLAG szivni. Nem tudok enni ha mondjuk nincs DE AMIOTTA TERHES VAGYOK MEGVALTOZOTT MERT EGESZNAP ESZEK KB. Amikorki derult szamomra h terhes vagyok az a mai nap volt. Nem selytettem h terhes vagyok. Azert mentem el dokihoz mert mar tenyleg 2 honaoja ki maradt a mensim es igen nekem amiotta mef van volt olyan h ki maradt de nem h ket honapja.es hidjetek el ha megszulom soh nem adom oda senkinek doleg nem amiket irtatok

Tudjtok lehet h azt hiszitek h felelotlen vagyok de sztem sok ember szivott mar fuvet oke en fuggo lettem ugymond de van annyi akarat erom h letegyem. Csak rudjatok ti annyira egy undorito emberek vagytok tisztelet a kivetel. H eliteltek de az en eletemrol semmit nem tudtok. Tudjatok ha tenyleg tudom azt normalis eletet elek mint pl ti akkor egy szo nelkul nem gondolkodnem rajta. De azt amit csinaltok vicces. De tobb hozza szolast nem is kell elolvasnom. Nem is fogom ha csak ennyire egy.... m1 most is lehet mocskolodni nyugodtan.

2021. aug. 24. 15:30
 32/39 anonim ***** válasza:
83%

Bocsi de senkit nem az érdekelt hogy füvezel, nyugodtan lehet drogozni, piálni, gyógxszerezni, de akkor legyen már az illetőnek annyi esze, hogy nem dug gumi nélkül 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Nem jutott eszedbe hogy védekezés nélkül szexeltél és kimaradt a mensid, akkor legalább egy tesztet ellőj? Az nem mentség, hogy máskor is maradt ki, egy nőnek erre gondolnia KELL, ha nem védekezik.

Te itt felelőlen abban voltál, hogy csesztél védekezni, mikor ma már kismillió eszköz áll rendelkezésre. Komolyan, ha káros szenvedélye van valakinek miért kockáztat??

Az meg le lett neked írva feketén fehéren, hogy a magzatot ennyi nem fogja bántani. Mégse reagálsz rá, te sz.rsz erre a babára, csak sajnáltatod magad.

Írtuk hogy nem kell elvetetni, de ahelyett hogy már javában genetikust, orvost keresgélnél, itt vitázol jogtalanul.

2021. aug. 24. 15:44
 33/39 anonim ***** válasza:
61%
Jah tényleg mi vagyunk undorítóak. Jóhogy nem szavaztatod meg, hogy megtartsd-e vagy se. Amúgy 19 évesen tényleg nem a legjobb irányba tart az életed ha már csak fűvel tudsz aludni. Később majd jöhetnek a keményebb drogok is. Azt már nem olyan könnyű letenni.
2021. aug. 24. 16:14
 34/39 anonim ***** válasza:
85%
Én úgy tudom, ha valaki végig füvezik a terhesség alatt, akkor a gyerek lassabban fog fejlődni a "normális" gyerekekhez képest, bár gondolom ebben is van kivétel. Az első 10 hét nem számít annyira, de ha a helyedben volnék, eszembe sem jutna szülni, inkább szívogatnék tovább, a te korodban jobb móka mint egy kölökkel kínlódni.
2021. aug. 24. 18:15
 35/39 anonim ***** válasza:
94%

Mindent figyelmen kívül hagyva se akarnék 20 évesen még gyereket.

Korai, 20 évesen még sok mindent nem tapasztalt az ember, nem nőtt be a feje lágya.

2021. aug. 24. 21:28
 36/39 anonim válasza:
8%

Kedves kérdező!

Én örülök, hogy kérdezel, mert ez azt jelenti, hogy érted mi történik veletek.

Ez a gyermek a pocakodban valószínűleg nem lesz sérült, amit elmodtál, nem sok kábszer, és ha tényleg sikerült letenned az elmúlt napokban, a legjobb dolog, amit dönthettél. A saját és a babád érdekében is.

2 okból javaslom, hogy tartsd meg:

1 a hátralévő kb fél évben szaksegítséghel teljesen lejöhetsz a szerről, nem kell majd újra kezdeni szülés után. (Ez az egészségednek, meg a pénztárcádnak is jobb lesz)

2 a gyermeked elvesztése nem húz ki a gödörből lelkileg. Viszont ha megszülöd, adhatsz neki olyan életet, ami a legjobb neki. Akár a saját életedben, akár valaki máséban. Sokan várnak gyerekre, akiknek nem lehet, Te adhatsz nekik és a babádnak egy hatalmas ajándékot!

2021. aug. 29. 17:04
 37/39 anonim ***** válasza:
8%
Kedves Kérdező! :) Én a helyedben megtartanám. Minden jót kívánok! :)
2021. aug. 29. 17:14
 38/39 anonim válasza:
29%
Szia! Azt írtad, megtartanád, csak "nem akarod, h a te hibadat a gyerek szenvedje meg." Emiatt ne aggódj! Ismerek olyat, aki nálad durvábban ivott, drogozott végig a terhesség alatt, mégis egészséges kislánya született. Szóval tartsd meg bátran - persze innentől figyelj oda, amire csak tudsz, adj neki minél több szeretet és pozitív 'táplálékot'.
2021. aug. 31. 23:19
 39/39 anonim válasza:
8%

Kedves Kérdező!

Ne ölj! A Te lelked egy része is velehal. Engedd élni a gyermekedet!!

2021. szept. 5. 18:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!