Elvetetni vagy sem? Mi a helyes?
Sziasztok!
Tegyük fel hogy 7-8 hetes terhes kismamák vagytok, de elkapjatok a covidot,ti megtartanatok a babát, vagy elvetetnetek? Az orvos nem mond semmit, rátok bízza a döntést, szóval csak ti tudtok erről dönteni. Érvek, ellenérvek?
Köszönöm a válaszokat
Covid nélkül is 50% az esély, hogy valami genetikai vagy bármi gond lehet. Vagy lesz vagy nem. Ez így lutri.
Inkább el kéne menni majd egy genetikai vagy infektológiai tanácsadásra.
Ha menet közben kiderül, hogy gond lenne, akkor is tudtok dönteni a tovabbiakról.
Nyilván vannak olyan kórokozók amik károsítják a magzatot, de gondolom eltelt már annyi idő, hogy legalább az kideruljon, hogy a magzati élet során okozna károkat, de ehhez is több idő kell, hogy pl mint a zika kisfejuseget okoz, úgy a covid mit barmol még szét az ember szervezetében.
Hosszabb távon meg nyilván senki nem fog tudni válaszolni.
Én kikérném több orvos véleményét. Egyébként meg hivalali okokból kifolyólag nem fog dönteni egyik sem helyetted. Felmerik a kockázatot és ennyi. Neked kell utána a donteseddel együtt élni.
Elvetetnem, tul sokat idegeskednek emiatt. Ez hogy kerdezz meg tobb orvost hulye erv. Ok se tudnak semmit milyen hatasa lesz 10 ev mulva nemhogy a magzatra, a sajat testunkre se.
De ez en vagyok. Sose bocsatanam meg magamnak ha emiatt baja lenne a gyereknek.
Nehéz döntés!
Én teljesen egészséges nő voltam decemberig. 38 éves vagyok. Ez a xxxx vírus károsította a tüdőm, most 2 fajta asztmapipám van itthon, plusz Medrolt kell szednem (szteroid).
Nem iszok alkoholt, nem dohányzom (sosem)... És mégis.
Már 4 hónap eltelt, és még mindig nem vagyok egészséges. Lehet, hogy a tüdőm helyre sem jön (fibrózisos lett)!!!
A szívemre is azóta gyógyszert kell szednem (Bisoprorolt).
Biztos, hogy nagyon alaposan kivizsgáltatnám a magzatot valami jó helyen, és figyelemmel követ(tet)ném a fejlődését. De nem lennék nyugodt, az biztos.
Biztos,hogy nem vetetnem el
Nem csak a covid miatt mehet el egy magzat.... elore sajnos ugyse tudod...
Semmi bizonyíték nincs arra, hogy fejlődési rendellenességet okozna.
Határozott véleményem, hogy aki a lelke mélyén nem akarja azt a babát, annak remek ürügy lesz a fertőzés ténye, aki meg vágyik a babára, az - ha aggódik is - nem fogja elvetetni.
Ugyanez van röntgenezésnél is, amikor utólag derül ki, hogy akkor már terhes volt a nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!