Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogy lehet feldolgozni, hogy...

Hogy lehet feldolgozni, hogy érzed, hogy mozog, és mégis el kell vetesd mert beteg?

Figyelt kérdés
Ráadásul lehet semmi baja nem lesz ezzel a betegséggel. Lehet súlyosan beteg lesz, nem lehet tudni. Vagy-vagy. Most vagyok 13 hetes. Tegnap óta tudom, hogy beteg. Szívem szakad meg. Érzem mozogni. Tudom, hogy mit csinálnak vele. Ez a fajta betegség 50%ban öröklődik. Már így megtartottunk 1 babát, életünk legjobb döntése volt, nincs baja. De mi van ha most nem lesz szerencsénk? Hogy dolgozzam fel, hogy megölöm a gyerekem? Mikor fogok megnyugodni?
2021. ápr. 25. 09:35
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Köszönöm a válaszokat. 2 napja csak bőgök, és arra jutottunk, hogy nem tartjuk meg őt. Nem tudom képes leszek e feldolgozni, és ha igen mikor. Borzasztó érzés, bár ne kellene átélnie senkinek.
2021. ápr. 26. 09:44
 22/33 anonim ***** válasza:

Szia! Hidd el, átérzem a fájdalmadat, és sajnálom!

Mi hasonló okokból nem is vállalunk második gyereket egyáltalán.

2021. ápr. 26. 09:54
 23/33 anonim ***** válasza:
11%
Őszintén, én megtartanám. Egyáltalán nem vagyok abortuszellenes, nem ezért mondom. Egyrészt azért, mert lehet az abortusz jobban megvisel mint egy beteg gyerek, rámegy a kapcsolatod, az egész családi életed az önmarcangolásra és a "mi lett volna ha" kérdéskörre. Másrészt, arra sincs garancia, hogy akinek egészséges a gyermeke terhesség alatt, szülés közben nem történik e valami gixer, pl oxigénhiány vagy hasonlók, ami súlyos fogyatékot okozhat. És akkor már ugye nincs az az opció, hogy hát inkább mégse kérném ezt a gyereket.
2021. ápr. 26. 12:52
 24/33 anonim ***** válasza:
Kérdező! Már nem tudom hanyas vagyok, de utánna néztem ennek a betegségnek. Általában fiúk öröklik jobban, és náluk veszélyesebb. Nektek fiatok vagy lanyotok van? És a baba? Tudjátok hogy fiú - e vagy lány?
2021. ápr. 26. 21:36
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, azt írta korábban a kérdező hogy az első gyerek fiú és most is fiút várnak.
2021. ápr. 26. 23:21
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Hú nehéz basszus. Nagyon nehez :( nem olvastam vissza a válaszokat.
2021. ápr. 27. 23:09
 27/33 anonim ***** válasza:
15%

Te mit tanácsolnál?

Egy házaspárról van szó, a férj asztmás, a feleség tuberkolózisban szenved, négy gyermekük van: az első vak, a második siket, a harmadik halva született, a negyedik pedig örökölte apja betegségét. Az asszony újra gyermeket vár. Tanácsolnád neki az abortuszt?

Egy ember megerőszakolt egy 13 éves kislányt, aki ettől teherbe esett. Ha te lennél az apja, akkor javasolnád neki a terhesség megszakítását?

Egy asszony gyermeket vár. Már van gyermeke, a férje háborúban van, és ő beteg, nem sok ideje van már hátra. Javasolnád neki a gyermek elvetetését, akit a méhében hord?

Egy kismama vakbélgyulladással került kórházba, ám az orvosok a műtét befejeztével abortuszt javasoltak neki, mivel a gyermek várhatóan valamilyen fogyatékkal születne meg. Mondanád neki, hogy talán jobb lenne elvetetni a gyermeket?

Ha igennel feleltél volna, akkor:

az első esetben megakadályoztad volna, hogy a világra jöjjön Ludwig van Beethoven, aki egyike a világ legnagyobb zenei tehetségeinek

a második esetben megakadályoztad volna Ethel Wathers születését, aki egyike a leghíresebb blues-t éneklő fekete énekeseknek

a harmadik esetben II. János Pál Pápát ölted volna meg

a negyedik esetben pedig megakadályoztad volna, hogy Andrea Bocelli a világra jöjjön.

2021. ápr. 28. 08:26
 28/33 anonim ***** válasza:
0%

Örömmel mondom, hogy jó dolog igent mondani az életre, csodálatos megfogni egy gyermek kezét és Istenben bízó lélekkel elindulni vele a nagyvilágba. Minden egyes gyermek hatalmas kaland, édes teher, arra bíztatok mindenkit, hogy semmiért a világon ne hagyja ki a gyermekeket az életéből. Vállaljátok így ahogy én is vállaltam, – vagy úgy ahogyan azt minden vér szerinti szülő teszi – az apaság, anyaság édes terhét, hisz gyermekeitek tehetnek titeket örömapává, örömanyává, szeretett nagytatává, nagymamává, bennük válik igazán áldássá a ti életetek!

Szeretettel, Csaba t.

2021. ápr. 28. 08:29
 29/33 anonim ***** válasza:
25%
Az orvosok annyira betegesen félnek a műhibapertől, hogy kb. 70 százalékban abortuszt javasolnak olyan esetekben, ahol a baba teljesen egészségesen született volna. Nálnuk is ez volt. Megszültem. Makkegészséges és életem legnagyobb öröme.
2021. ápr. 28. 08:31
 30/33 anonim ***** válasza:
53%
Nálunk a 3. gyerkőc lett beteg (súlyos szívfejlődési rendellenességgel született). A 18. héten diagnosztizálták és az orvosok nagyon nyomtak az abortusz felé. Nem tudtam és nem is akartam elvetetni, úgy éreztem, hogy kell neki adjak egy esélyt az életre, a többit a Jóistenre bíztam. Most 12 éves. Volt több műtét, nehéz napok, de most jól van. Nem tudom mennyi ideig fog élni, de nyilván ezt az egészséges gyermekeknél sem tudhatom előre. Ő e legvidámabb, életerősebb gyermekünk.
2021. ápr. 28. 11:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!