Elmenjek az abortuszra?
"Ez a gyerek nem egy tárgy, " - nincs semmiféle gyerek, egy durván málnaszem nagyságú embrió van.
(ebből levonható a belinkelt videó valóság-értéke is... ha nem szedik ki holnapra a moderátorok.
"Megtartsuk az ajándékba kapott kiskutyát vagy dobjuk a szike alá és marcangoltassuk szét?"
Az ajándékba kapott kiskutya az tényleg egy önálló élőlény, nem értem, hogy képes valaki egy embrióval összehasonlítgatni...
Nem véletlen, hogy az utóbbi dolog egy 3 év börtönnel fenyegetett bűncselekmény, az előbbi meg egy legális orvosi beavatkozás.
Persze ahhoz, hogy ezt valaki felfogja, na ehhez tényleg kell lélek, meg lelkiismeret.
Ezzel a kérdéssel kapcsolatban azt látom, hogy az emberekből csak a két végletet hozza ki:
- csak egy csomó.. nem is él meg ilyenek
Vagy
-jajj egy pici babauci, nézz képeket. Gyilkosság
Tegyük félre:
A tények:
Az abortusz nem okoz meddőséget.
Van egy elenyészö százalék, amikor valami gond lesz, de közvetlenül a beavatkozással nem hozható összefüggéabe.
Ennyi erővel ezzel kellene riogatni a műszeres vefejezéses vetélésen átesetteket is.
Tény:
8-10 hetesen van keze lába már, nem sejtcsomócska.
Lehet nézni képeket, de minek? Ha eddig érdekelt úgyis láttad.
Sokkal racionálisabbban kell végiggondolni.
Érzelmek:
Nekem tervezetten jöttek a gyerekek
1. Alkalommal kb 8 hetesen majdnem elvesztettem, akkor jött az érzelem, hogy aggódtam miatta.. előtte se öröm, semmi
Fel sem fogtam
2. Az elején már - szívhang előtt véreztem..
Konkrétan a 15. Hétig semmi érzelmem nem volt..
Csak tényként kezeltem, hogy lesz tesó / vagy nem/
Szóval én úgy gondolom, hogy egy nem várt gyerek esetében felealeges az érzelmekre hagyatkozni..
Úgyis csak bizonytalanság van az emberben.
Miért nem akarjátok megtartani?miért merült föl az abortusz?
Párod mit szól? ( nem arra gondolok, hogy rádhagyja, hanem mi a valódi véleménye)
Mik szólnak mellette / ellene?
Mi nem mondhatjuk meg, hogy menj vagy ne menj pénteken.
Nem a mi életünk...
Az, aki ismeretlenül ki meri jelenteni mit tegyél, elvakult.
Miért bizonytalanodtál el?
Ha nem vagy biztos benne, akkor nehezebb lesz feldolgozni.
Viszont egy gyerrk életreszóló felelősség.
Nem
Lehet visszacsinálni.
Ha csak ettől rosáltál be, hodd el minden nő megteszi valahol a terhesség idején.
Viszont az abortuszt sem lehet visszacsinálni.
Valahol - valamiért a 2 beszélgetés ellenére végigigcsináltad a protokollt.
Miért?
Remélem a nektek legjobb döntést hozod!
Az egyik válaszoló írta, hogy "jaaajj ne menj mert amiben nem vagy biztos, azt nem is akarod"... Hát igen, bár ilyen egyszerűen mennének a dolgok....
Ha megfordítom: Ha nem vagy biztos abban, hogy akarsz gyereket, akkor ne tartsd meg. Ha most nem lesz később még lehet, de ha ez rosszkor jön, akkor örökre rányomja a bélyegét a családra, főleg, hogy nem vagy biztos benne h akarod.
Hogy mit akarsz, azt meg te tudod csak magadban eldönteni.
#16, ez mit is változtat a Kérdező helyzetén? Annyira végtelenüól uncsi, hogy az abortuszos kérdéseknél mindig van valaki, aki elkezd a védekezésen rugózni... mint ha legalábbis attól kevésbé lenne terhes...
Gyereket meg akkor kell vállalni, amikor az ember(pár) gyereket akar. Nem jó dolo nem kívánt gyereknek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!