Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » A védőnő beleszólhat az...

A védőnő beleszólhat az alábbiakba? Többi lent.

Figyelt kérdés

Azzal tisztában vagyok, hogy védőnőt nem választhat az ember, ahhoz kell járni, aki a tartózkodási helye szerint illetékes, viszont a szabad orvosválasztás jogával remélem azért egy várandós kismama is élhet... Nálam arról lenne szó(még csak tervezzük a babát, de ez a téma eléggé aggaszt, mert hallottam ezt-azt), hogy nőgyógyászhoz a terhesgondozásra, egyáltalán nem a lakcímem szerinti orvoshoz szeretnék járni. Az egy dolog, hogy magándokihoz, de alaphangon is az egyik 60 km-re lévő megyeszékhelyen városban rendelő orvoshoz, de kicsit már az is a kompromisszumos megoldás lenne, de, hogy őszinte legyek, szívem szerint,

legszívesebben visszajárnék Budapestre, a jelenlegi nődokimhoz. Azzala részével nem lenne baj, hogy az,, utolsó időkben'' már gyakrabban kéne menni, mert Pesten is lenne hol átmenetileg,, laknom' ', és az utazást is meg tudnám oldani,, pocakkal' '-nyilván, induljunk ki abból, hogy minden rendben zajlik, és nem leszek veszélyeztetetett, arra nyilván nem vonatkozik a dolog...

A környező 10-15 km-re lévő kisvárosokban senki nem nyerte el a bizalmamat, amiket másoktól hallok, meg úgy általában sem, az csak ha,, nagyon muszáj'' kategória.

Én ebből adódóan attól félek nagyon, hogy a védőnő ebbe beleszólhat és ezt kvázi,, nem fogja engedni' '. Amúgy annyit tudok róla, hogy egy fiatal, elég modern felfogású csajszi, szóval reménykedem, hogy,, megértő lesz' ', és ha egyébként gond nincs, nem,, tiltja' ' ezt meg.

A másik nagy aggályom amitől félek az a háziorvos kérdés... A háziorvosom sem itt van, és nagyon szeretem, bízom a jelenlegi dokinőben, és tudom, hogy várandósan hozzá is kell majd menni belgyógyászati vizsgálat miatt (ő ezyben belgyógyász is), és félek, hogy rám kényszeríti, hogy átjelentkezzek a lakcím szerintihez, akihez egyáltalán nem akarok, de ezzel nem vagyok egyedül, kb akit kérdezek és fiatalabb generáció, a környékünkön mindenki inkább mashoz jár. (egy 70+éves bácsika,aki még az EESZT-t is csak hírből ismeri) Vagy, ha nagyon

erősködne a védőnő, kiküszöbölhetem úgy, hogy magán belgyógyászhoz megyek?

Kérlek ne hurtogjatok le, roppant szégyenlem ezt, hogy ezeken parázok, alig mertem megkérdezni is, de ezek tényleg nyugtalanítanak.Lehet, hogy én vagyok az önző, rossz ember, mert, hogy ugye. ,, nem mindegy, úgysem szégyenlősködhetek a szülőszobán se''De kérlek, most rosszindulatú válaszokat ne, épp eléggé eszem magam, hogy ezen problémázok. Kíváncsi vagyok tapasztalatokra is, vagy, hogy ki hogy tudja ezeket. Köszönöm!

2024. júl. 15. 19:56
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút hidegenhagyja. Azt nézi meg, hogy a leleteid megvannak-e, vagyis gondozott-e várandósságod. Hogy te 200 km-t utazol ezek miatt, vagy semennyit, abszolút nem érdekli. Ha beszólna, max jó szándékból teheti, te meg mondhatod, hogy neked így jó és ennyi.

Nekem itt van a háziorvosom, így kényelmes pl. táppénzes papírért menni, meg ő írja a beutalót a laborhoz (nálunk kell). A gyerekorvosunk más településen van, tényleg annyiban macerás, hogy két irányba kell vinni egy státusz miatt.

A nőgyógyászom meg 30 km-re Budapest belvárosában. Nekem macera, de megoldjuk, más meg max a gondozó orvosom nevét kérdezte. Hogy miért ő és jó-e nekem oda járni, az hidegen hagyja a védőnőt, háziorvost is.

júl. 16. 08:42
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem megkérdezte a védőnő, kihez járok magánba, és tök jókat beszélgettünk a témában, pedig alapvetően ő is egy fontoskodó típus.
júl. 16. 12:52
 23/26 anonim ***** válasza:
51%
Sok a nyavajgas
júl. 17. 03:07
 24/26 A kérdező kommentje:
Utolsó, azért mert fél mertem tenni ezt a kérdést? Ha irritál, akkor nem kell olvasni...enyyi.
júl. 17. 09:39
 25/26 anonim ***** válasza:

A védőnőt nem érdekli az ilyesmi. Mindig rohannak, ezer helyre mennek. Nekünk 3 is volt költözések miatt, mindegyik ilyen volt, valamelyik körül sem nézett, azt mondta, h elhiszi, hogy megvan mindene a gyerekünknek. : )

Háziorvost majd váltani fogsz, ha elkezd bölcsibe/oviba járni a gyereked, mert valószínű, hogy non-stop beteg leszel te is, és gyakran kell táppénzes papírért menned. Én sem akartam másik háziorvost, de emiatt musz

áj volt.

aug. 12. 07:19
 26/26 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, hát ha maradok a jelenlegi munkahelyen, (home office) akkor még emiatt sem,max ha halálomon vagyok akkor szoktam tp-re menni. Amúgy ebben a tekintetben mázlim van, mert a házidokim elküldi beszkennelve,, a munkahelyen meg nálunk így elfogadják,, szóval ha ezen múlik nem fogok. :)
aug. 13. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!