Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » A védőnő beleszólhat az...

A védőnő beleszólhat az alábbiakba? Többi lent.

Figyelt kérdés

Azzal tisztában vagyok, hogy védőnőt nem választhat az ember, ahhoz kell járni, aki a tartózkodási helye szerint illetékes, viszont a szabad orvosválasztás jogával remélem azért egy várandós kismama is élhet... Nálam arról lenne szó(még csak tervezzük a babát, de ez a téma eléggé aggaszt, mert hallottam ezt-azt), hogy nőgyógyászhoz a terhesgondozásra, egyáltalán nem a lakcímem szerinti orvoshoz szeretnék járni. Az egy dolog, hogy magándokihoz, de alaphangon is az egyik 60 km-re lévő megyeszékhelyen városban rendelő orvoshoz, de kicsit már az is a kompromisszumos megoldás lenne, de, hogy őszinte legyek, szívem szerint,

legszívesebben visszajárnék Budapestre, a jelenlegi nődokimhoz. Azzala részével nem lenne baj, hogy az,, utolsó időkben'' már gyakrabban kéne menni, mert Pesten is lenne hol átmenetileg,, laknom' ', és az utazást is meg tudnám oldani,, pocakkal' '-nyilván, induljunk ki abból, hogy minden rendben zajlik, és nem leszek veszélyeztetetett, arra nyilván nem vonatkozik a dolog...

A környező 10-15 km-re lévő kisvárosokban senki nem nyerte el a bizalmamat, amiket másoktól hallok, meg úgy általában sem, az csak ha,, nagyon muszáj'' kategória.

Én ebből adódóan attól félek nagyon, hogy a védőnő ebbe beleszólhat és ezt kvázi,, nem fogja engedni' '. Amúgy annyit tudok róla, hogy egy fiatal, elég modern felfogású csajszi, szóval reménykedem, hogy,, megértő lesz' ', és ha egyébként gond nincs, nem,, tiltja' ' ezt meg.

A másik nagy aggályom amitől félek az a háziorvos kérdés... A háziorvosom sem itt van, és nagyon szeretem, bízom a jelenlegi dokinőben, és tudom, hogy várandósan hozzá is kell majd menni belgyógyászati vizsgálat miatt (ő ezyben belgyógyász is), és félek, hogy rám kényszeríti, hogy átjelentkezzek a lakcím szerintihez, akihez egyáltalán nem akarok, de ezzel nem vagyok egyedül, kb akit kérdezek és fiatalabb generáció, a környékünkön mindenki inkább mashoz jár. (egy 70+éves bácsika,aki még az EESZT-t is csak hírből ismeri) Vagy, ha nagyon

erősködne a védőnő, kiküszöbölhetem úgy, hogy magán belgyógyászhoz megyek?

Kérlek ne hurtogjatok le, roppant szégyenlem ezt, hogy ezeken parázok, alig mertem megkérdezni is, de ezek tényleg nyugtalanítanak.Lehet, hogy én vagyok az önző, rossz ember, mert, hogy ugye. ,, nem mindegy, úgysem szégyenlősködhetek a szülőszobán se''De kérlek, most rosszindulatú válaszokat ne, épp eléggé eszem magam, hogy ezen problémázok. Kíváncsi vagyok tapasztalatokra is, vagy, hogy ki hogy tudja ezeket. Köszönöm!

júl. 15. 19:56
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

A védőnőt teljesen hidegen hagyja, hogy ki a háziorvosod és nőgyógyászod. Csak jelenj meg náluk is, legyen lepecsételve és kitöltve a kiskönyved. Nálam háziorvos amúgy csak a táppénzt intézte, beutalót is a nőgyógyász adott vérvételre, ultrahangra. De én sztkba jártam, nem magánhoz.

Jó tanács: még terhes sem vagy, ne parázz előre ennyire mindenen :)

Sok sikert a babához!

júl. 15. 20:07
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Maganba oda mesz, ahova akarsz. Az mas kerdes, hogy tobb szempontbol se praktikus a tul nagy tavolsag, problemamentes terhessegnel is van olyan, ami megnehezitheti az eljutast. Pl hanyinger, hanyas vagy a vegen mar az allando pisiles. ( Nyilvan mar akinel, biztos nem mindenkit erintenek ezek, de kellemetlen tud lenni).

Vagy ha valamilyen oknal fogva egyedul mar nem tudsz menni/vezetni, akkor mindig valakit ugrasztani kell, aki elvisz. Es ha amugy dolgozol, akkor se tul praktikus.

A haziorvos viszont mar mas teszta, de ezzel annyira nem vagyok tisztaban. Meg anno engem azert nem fogadott egy, mert azt mondta, hogy neki surgos esetben ki kell tudni jonni hozzam, ha ugy van. De 15 kilometeres tavolsagot o mar nem vallal, ezert “lerazott”. Nem tudom itt mi az igazsag, de nincs mas megoldas, meg kell kerdezned a jelenlegi orvosodtol, hogy ilyenkor mi van.

júl. 15. 20:10
 3/26 anonim ***** válasza:
96%
Nem értem, miért foglalkoztatná őt, kihez jársz. Ennyire nem kell feleslegesen parázni.
júl. 15. 20:14
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy beleszólna ilyenekbe.

Ugyanúgy ahogyan abba sem fog beleszólni, hogy ki lesz a gyerek háziorvosa. Nálunk falun nincs külön gyerekorvos, a környező városokban viszont van. A legtöbb gyereknek 15-30km-re van a háziorvosa, de akad aki az itteni háziorvoshoz hordja a gyereket.

júl. 15. 20:21
 5/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, csak hallottam már,, fontoskodó'' védőnőkről, egyébként komolyabb problémától mentes terhességek esetén is, meg pl a háziorvos téma azért is merült fel, mert ugye kvázi egy épületben rendel az itteni háziorvossal, és nem lesz - eneki,, életszerűtlen'', hogy nem hozzá megyek pl..Értem ezt úgy, hogy ugye a várandósgondozas alatt a háziorvos és a védőnő elvben tartják a kapcsolatot és megbeszélik a dolgokat az adott kismamáról, és pl vajon venné a fáradtságot, hogy ha úgy adódik felhívná, vagy írna az én dokimnak, akit nem is ismer?! Bocsi, ha hüly~n fogalmaztam, de remélem érthető.
júl. 15. 20:23
 6/26 babyboom567 ***** válasza:
100%
Dehogy tartják, köze sincs a te háziorvosodnak a védőnőhöz.Én pl egyszer voltam terhesen háziorvosnál,a táppénzes papírokat is az sztk-ban kaptam.
júl. 15. 20:33
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

A te háziorvosod és nőgyógyászod nem fogja izgatni. Esetleg a gyerek gyerekorvosa. Mert az tényleg praktikusabb, ha a mellette dolgozó gyerekorvossal kell megbeszélnie a gyerek dolgait, nem egy ismeretlen, 50 km-re dolgozó orvossal. De tényleg korai erről beszélni, hisz még teherbe sem estél.

És egyébként nagyon igaza van 2-esnek: messzire járni terhesgondozásra, azzal jól megszívatod magadat.

júl. 15. 20:36
 8/26 A kérdező kommentje:
Akkor jó. A mostanival amúgy megbeszéltük, mikor elköltöztem, hogy mindkettőnknek ok, hogy maradok nála, és amúgy 3 éve nem élek ott, emailben mindent megbeszélünk, és ha olyan gond volt, ami egy-két napot várhatott, mindig fogadott, ha nagy a baj, úgyis ott voolt és van az ügyelet, az más tészta. Míg az itteniről olyanokat panaszkodnak az itteni emberek, hogy nem is igazán fogad beteget se, még most is kb, hogy már nincs akkora járvány, is ez a,, köhögjön a telefonba''megy azt csá, , és sz. rik az emberre, es arrogáns is, az EESZT-t nem használja.
júl. 15. 20:43
 9/26 A kérdező kommentje:
Ja,amúgy szerencsére tőlünk az egyik 4-5 km-re lévő településen van egy nagyon jó hírű, és aranyos gyerekorvos, szóval az kevésbé izgat, mert azzal talán csak nem lesz baja.:) A mi településünkön az adott,, kedves'' doki egyben gyerekorvos is, de ahhoz őt se szívesen járatnám. Meg aztán hátha lassan nyugdíjba megy...
júl. 15. 20:47
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

9 hónap alatt 2x voltam házidokinál 1x mikor a belgyógyászos cuccot kellett megcsinálni meg 1x mikor felfaztam terhesség alatt. Még egy beutalót se adott sehova. Mindent a nődokim csinált. Egyébként én is magánba jártam orvoshoz, a nagy uh-ra meg 50 kmre lévő másik kórházba küldött ahol ő dolgozik.. plusz nstre is oda jártam (ráadásul legtöbbször vonattal mentem mert a férjem elvitte a kocsit) nekem nem okozott gondot, de ugye panaszmentes terhességem volt.

Védőnőnek meg "semmi köze" kihez jársz, legyen kitöltve a kiskönyv és annyi.

júl. 15. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!