Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » A védőnő beleszólhat az...

A védőnő beleszólhat az alábbiakba? Többi lent.

Figyelt kérdés

Azzal tisztában vagyok, hogy védőnőt nem választhat az ember, ahhoz kell járni, aki a tartózkodási helye szerint illetékes, viszont a szabad orvosválasztás jogával remélem azért egy várandós kismama is élhet... Nálam arról lenne szó(még csak tervezzük a babát, de ez a téma eléggé aggaszt, mert hallottam ezt-azt), hogy nőgyógyászhoz a terhesgondozásra, egyáltalán nem a lakcímem szerinti orvoshoz szeretnék járni. Az egy dolog, hogy magándokihoz, de alaphangon is az egyik 60 km-re lévő megyeszékhelyen városban rendelő orvoshoz, de kicsit már az is a kompromisszumos megoldás lenne, de, hogy őszinte legyek, szívem szerint,

legszívesebben visszajárnék Budapestre, a jelenlegi nődokimhoz. Azzala részével nem lenne baj, hogy az,, utolsó időkben'' már gyakrabban kéne menni, mert Pesten is lenne hol átmenetileg,, laknom' ', és az utazást is meg tudnám oldani,, pocakkal' '-nyilván, induljunk ki abból, hogy minden rendben zajlik, és nem leszek veszélyeztetetett, arra nyilván nem vonatkozik a dolog...

A környező 10-15 km-re lévő kisvárosokban senki nem nyerte el a bizalmamat, amiket másoktól hallok, meg úgy általában sem, az csak ha,, nagyon muszáj'' kategória.

Én ebből adódóan attól félek nagyon, hogy a védőnő ebbe beleszólhat és ezt kvázi,, nem fogja engedni' '. Amúgy annyit tudok róla, hogy egy fiatal, elég modern felfogású csajszi, szóval reménykedem, hogy,, megértő lesz' ', és ha egyébként gond nincs, nem,, tiltja' ' ezt meg.

A másik nagy aggályom amitől félek az a háziorvos kérdés... A háziorvosom sem itt van, és nagyon szeretem, bízom a jelenlegi dokinőben, és tudom, hogy várandósan hozzá is kell majd menni belgyógyászati vizsgálat miatt (ő ezyben belgyógyász is), és félek, hogy rám kényszeríti, hogy átjelentkezzek a lakcím szerintihez, akihez egyáltalán nem akarok, de ezzel nem vagyok egyedül, kb akit kérdezek és fiatalabb generáció, a környékünkön mindenki inkább mashoz jár. (egy 70+éves bácsika,aki még az EESZT-t is csak hírből ismeri) Vagy, ha nagyon

erősködne a védőnő, kiküszöbölhetem úgy, hogy magán belgyógyászhoz megyek?

Kérlek ne hurtogjatok le, roppant szégyenlem ezt, hogy ezeken parázok, alig mertem megkérdezni is, de ezek tényleg nyugtalanítanak.Lehet, hogy én vagyok az önző, rossz ember, mert, hogy ugye. ,, nem mindegy, úgysem szégyenlősködhetek a szülőszobán se''De kérlek, most rosszindulatú válaszokat ne, épp eléggé eszem magam, hogy ezen problémázok. Kíváncsi vagyok tapasztalatokra is, vagy, hogy ki hogy tudja ezeket. Köszönöm!

2024. júl. 15. 19:56
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Kevesebbet kellene "hallanod innen meg onnan". Védőnő ha azt látja nincs nálatok bevezetve a víz, szólhat a gyamugynek, hogy nem tudjátok megfurdetni a babát. Az, hogy kihez jársz dokihoz abszolút nem érdekli és nyilván nem is szólhat bele, védőnő nem rendőr, vagy bíróság.
2024. júl. 15. 21:37
 12/26 anonim ***** válasza:
71%
Én külföldről jöttem haza, mindent magán úton rendeztem és kb tök mindegy volt hogy hol. Volt vérvételem, volt ultrahangom a megfelelő időkben, volt nőgyógyászati vizsgálat, volt cukorterhelés és a többi. A kutyát nem érdekelte. Egyszer foglalkoztak vele, mikor császárra felvettek a kórházba, akkor megjegyezték az adatok felírásakor ,hogy csak magánba volt, erre mondta a másik neki ,hogy nem mert volt egy a kórházban is. :)Ezt leszámítva soha senki sem foglalkozott vele hogy mi hol volt.
2024. júl. 15. 21:57
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, mondd, hogy másban nem vagy ilyen parás, mert így nehéz terhesség lesz. 10 hetesen néztem meg, ki lesz a védőnőm, hogy fel tudjam hívni kiskönyvért. Te még terhes se vagy és kis túlzással, azt is tudod, mi a kedvenc csokija.

Nincs köze azokhoz a dolgokhoz, a dolgokhoz, amiket írtál.

2024. júl. 15. 22:09
 14/26 anonim ***** válasza:
71%

Védőnőt nem érdekli hova jársz, bele meg pláne nem szólhat.

Nekem nem is volt egy orvosom, hanem 3 magándokihoz jártam, voltam szülésznőnél is egyszer mert az is gondozhat problémamentes terhességet, meg még voltam a sima kórházi rendelésen is párszor az még 2 másik doki volt. És végül Budapesten szültem (nem ott élek).

Amúgy a kiskönyvbe az a doki volt beírva akinél az elején összesen egyszer voltam, de elköltözött és többet nem mentem hozzá. Talán a védőnő kérdezte hogy kit írjon be és én őt diktáltam be, mert akkor még azt hittem hozzá fogok járni...Tök lényegtelen volt. Ha baj lett volna úgyis a kórházban az lát el aki ott van épp.

Magánban meg választottam magamnak aki szimpatikusabb volt, de azzal se ismerkedtünk össze. Összesen 3 mondatot beszéltünk.

2024. júl. 15. 22:13
 15/26 A kérdező kommentje:
Azért megnyugtató, hogy ennyien ezt tapasztaltátok, vagy így tudjátok! :) Megnyugodtam, köszi Nektek a válaszokat!
2024. júl. 15. 22:21
 16/26 anonim ***** válasza:
41%
Szegény védőnőd 😬
2024. júl. 15. 22:22
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Védőnő vagyok, van olyan kismamám aki kb 100km-re jár nőgyógyászhoz, ha neki ez jó, nekem semmi közöm hozzá. Vizsgálatok legyenek meg és ennyi.
2024. júl. 16. 06:13
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Legyenek meg a vizsgálatok, a többi nem érdekli. A gyerekorvos annyiban másabb, hogyha beteg a pici nem mindegy mennyit utazol vele, mire orvoshoz viszed, azt érdemes a közelben keresni (nem mindegy, hogy 5km vagy 30). Meg picit másabb az oltás. Én se ide hordom orvoshoz (kis falu. Hanem a szomszédos városba). Ha ide vinném akkor egyben megtudnánk csinálni a státusz+oltást, egy helyen rendelnek, de így elviszem itt stáruszra a védőnőhöz, aztán az orvoshoz az oltásra 🤷🏼‍♀️. A védőnőt egy pillanatig sem érdekli, azon kívül, hogy bevan neki írva, hogy Dr Xy az orvosa nem Dr Yz.
2024. júl. 16. 06:42
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Én amúgy se értem, mit lehet ennyire parázni egy védőnőn előre(!!!!!), és ha beleszól, kit érdekel? Nincs olyan, hogy valamire rákényszerít, nem a parancsolód.

Azt viszont tudd, hogy azt nem választhatod ki, kinél szülsz állami kórhàzban.

2024. júl. 16. 06:48
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Abba, hogy te hova jarsz orvoshoz nem szólhat bele. Ha igen, megmondod neki, hogy neked ez így jó, megoldjátok stb.
2024. júl. 16. 07:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!