Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Első vizsgálat magándokinál,ho...

Első vizsgálat magándokinál,hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Magánorvos állapította meg a terhességem pár napja,védőnőhöz 1 hét múlva kaptam időpontot.További terhesgondozást már itt a helyi sztk-ban szeretném folytatni.Kérjek időpontot már most?Vagy várjam meg míg találkozok a védőnővel?Nem tudom mi ennek a pontos menete.

2024. júl. 2. 16:28
 1/4 anonim ***** válasza:
88%
Kérj már most időpontot 12. heti genetikai UH-ra. (Vagy kérhetsz oda is újra terhesség megállapításra, ha szeretnél menni még 1x a 12. hét előtt)
2024. júl. 2. 16:42
 2/4 anonim ***** válasza:
84%
Egyetértek az elsővel plusz nyugtató érzés lesz a 12. Heti előtt még egyszer látni a babádat.
2024. júl. 2. 16:47
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
Nekem sajnos nagyon problémásan indult, sokat véreztem. 7hetesen állapította meg a magán dokim, amikor már rendes szívhang volt. Ő javasolta, hogy a genetikai előtt még menjek vissza hozzá, bár jelenleg semmi nem indokolja, rendben van. Akkor nem kerteltem, megmondtam neki, hogy államiban szeretném a terhesgondozást (mivel nála úgyse szülhetek), így 9hetesen jelentkeztem az állami dokimnál. Védőnőhöz 10hetesen kaptam időpontot.
2024. júl. 2. 17:19
 4/4 anonim ***** válasza:
82%

Velem ugyanígy volt, magánorvos megállapította a várandósságot 6. héten, majd bejelentkeztem 1 hétre rá az sztk-ba, hogy megkezdődjön az ottani várandósgondozás.

Első baba, és még egyéb okból sem voltam soha az államiban nőgyógyászaton, így nem ismertem az ottani orvosokat.

Sajnos az sztk-ban az orvos vállalhatatlanul viselkedett, és közölte velem, hogy ha már más megállapította a terhességet, akkor ő nem fog megvizsgálni, mert azzal csak ártana a babának (nonszensz, ha hozzáértő orvos végzi a vizsgálatot, az ég világon semmit nem árt a babának), igazából meg sem hallgatott, hiába próbáltam szóhoz jutni (mik a tüneteim, hogy érzem magam), csak ledarálta a saját rizsáját, aztán bevéste a kiskönyvembe, hogy panaszmentes vagyok (ami nem volt igaz).

Én ezekután nem akartam próbálkozni azzal, hogy van-e normális orvos is az sztk-ban, hanem azóta is a magánorvosomhoz járok a várandósgondozásra. Nem 5 Ft, de sokkal fontosabb nekem az, hogy nem stresszelek, hogy jó kezekben vagyunk-e, érdekli-e egyáltalán az orvost, hogy mi van velünk, ha problémám van azt meghallgatja és meg is oldja.

Ja, bónusz, hogy a férjem nagyon aktív, mindig jön az ultrahangokra, nagyon élvezi, sztk-ba be sem akarták engedni, hülyének néztek, hogy egyáltalán miért akar bemenni. Ezek a kérdések hangzottak el, elég undorító stílusban: "Miért, fél?" "Akkor nem ért jól magyarul?" Véletlenül sem azért akar bejönni, mert ő az apa...

aug. 27. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!