Első vizsgálat magándokinál,hogyan tovább?
Velem ugyanígy volt, magánorvos megállapította a várandósságot 6. héten, majd bejelentkeztem 1 hétre rá az sztk-ba, hogy megkezdődjön az ottani várandósgondozás.
Első baba, és még egyéb okból sem voltam soha az államiban nőgyógyászaton, így nem ismertem az ottani orvosokat.
Sajnos az sztk-ban az orvos vállalhatatlanul viselkedett, és közölte velem, hogy ha már más megállapította a terhességet, akkor ő nem fog megvizsgálni, mert azzal csak ártana a babának (nonszensz, ha hozzáértő orvos végzi a vizsgálatot, az ég világon semmit nem árt a babának), igazából meg sem hallgatott, hiába próbáltam szóhoz jutni (mik a tüneteim, hogy érzem magam), csak ledarálta a saját rizsáját, aztán bevéste a kiskönyvembe, hogy panaszmentes vagyok (ami nem volt igaz).
Én ezekután nem akartam próbálkozni azzal, hogy van-e normális orvos is az sztk-ban, hanem azóta is a magánorvosomhoz járok a várandósgondozásra. Nem 5 Ft, de sokkal fontosabb nekem az, hogy nem stresszelek, hogy jó kezekben vagyunk-e, érdekli-e egyáltalán az orvost, hogy mi van velünk, ha problémám van azt meghallgatja és meg is oldja.
Ja, bónusz, hogy a férjem nagyon aktív, mindig jön az ultrahangokra, nagyon élvezi, sztk-ba be sem akarták engedni, hülyének néztek, hogy egyáltalán miért akar bemenni. Ezek a kérdések hangzottak el, elég undorító stílusban: "Miért, fél?" "Akkor nem ért jól magyarul?" Véletlenül sem azért akar bejönni, mert ő az apa...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!