Védőnői tanácsadásra hogyan jelentkeztetek be?
Háziorvosnál sosem voltam terhesen.
Védőnőt pedig telefonon felhívtam. Tudtam a nevét, googlén rákerestem a számára és ennyi. Elmondtam hol tartok a terhességben, ő meg adott időpontot.
Én előbb a vedonohoz mentem. Ugye ő adja a kiskönyvet, amiben egy oldalt a haziorvosnak is ki kell töltenie, így utána mentem csak háziorvoshoz.
A település honlapján megtalálható az összes védőnő telefonszáma. Felhívtam a lakhelyemhez tartozót, elmondtam mi a helyzet és egyeztettünk egy időpontot, ennyi.
Tőle kérdezd meg, hogy mi a helyi szokás, mert ez településenként eltérő lehet. Valakinek pl. a laborbeutaló a kiskönyv, valahol a háziorvos ír beutalót, megint máshol a védőnőnél is van háziorvos által lepecsételt beutaló, kiadja ő... Mindent eltud mondani, mikor hova kell menni, mi a rendszer.
Először elmentem a nőgyógyászhoz aki megállapította hogy van szívhang majd adott egy papírt amivel a védőnőhöz kellett menni.
Én elmentem a rendelőhöz (tőlünk kb. 400 m) felírtam a telszámot és felhívtam.
Védőnő után a 10. hét körül mentem a háziorvoshoz.
Itt a címed alapján megnézed kihez tartozol. Van telefonszám és felhívod megbeszélitek mikor menj.
Kiskönyv után kell a háziorvos aki kitölti a saját részét benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!