Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Hogyan tudok megszabadulni a...

Hogyan tudok megszabadulni a védőnőtől?

Figyelt kérdés
Abszolút semmi szükségem a "segítségére", normális körülmények között élünk, átlag feletti jövedelemmel, normálisan járnak oviba a nagyobbak. Mégis heti szinten jelenik meg a semmiből, pedig még meg sem szültem, engem zavar, mert úgy érzem,hogy ellenőrizget. Próbáltam vele megbeszélni, hogy nincs szükségem rá, de egyik fülén be, a másikon ki. Én úgy értelmezem a jogszabályt, hogy nem vagyok köteles élni a látogatások lehetőségével, csak a kötelező statuszokra kell elvinnem a gyereket, de nem vagyok jogász. Kihez tudok fordulni, ha a védőnővel nem tudom személyesen ezt megbeszélni?
2023. jún. 13. 14:29
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
82%
17es, pontosan. A mellettünk lévő házban is pár éve apuka bekattant, fejbe lőtte anyukát, a 4 éves gyereket, a kutyát majd magával is végzett. Pedig jól szituált környék(az egyik legdrágább az országban), és a családot is mindenki csendes, rendesnek ismerte.
2023. jún. 13. 16:53
 22/37 A kérdező kommentje:
Az egész körzetben ezt csinálja, sokszor még 18-19 óra körül is dolgozik. Gondolom azért cuppant jobban rám, mert nem veszem fel neki már a telefont és nem engedem be, ha épp a házban vagyunk, amikor jön. Meg nem mentem vissza gyes alatt dolgozni, mert olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy megengedhettük magunknak. De semmi egyéb furcsa dolgom nincs.
2023. jún. 13. 16:56
 23/37 A kérdező kommentje:
Ja, akkor valószínűleg pszichopata kinézete van nekem, vagy a férjemnek. Oké, legalább tudom már, hogy miért kellene hetente lepisilnem egy vizeletellenőrző csíkot, meg vérnyomást méregetni nála, ráállni a mérlegre, amiket itthon nem tudok bármikor megtenni...ja, de. :D
2023. jún. 13. 16:59
 24/37 anonim ***** válasza:
14%
Kérdező annak a családnak se volt olyan kinézete mint mondtam. Mégis meghalt egy ártatlan gyerek.
2023. jún. 13. 17:21
 25/37 A kérdező kommentje:

És a védőnő majd diagnosztizálja a pszichiátriai korkepet? Stresszes egy életük lehet, ha kompentenciajukat meghalado dolgot kell eszrevenniuk a körzet összes családjánál és mindenkiről azt kell feltelezniuk, hogy pszichopata vag szociopata.

Véleményem szerint az ovonok akkor mar előbb észreveszik, ha valami nem oké, ők látják napi szinten a gyereket.

2023. jún. 13. 17:25
 26/37 anonim ***** válasza:
88%
Hozzám terhesség alatt egyszer sem jött el a védőnő, én mentem hozzá havonta. Biztos, hogy várandósként nem vagy köteles az otthonodban fogadni ilyen sűrűn, maximum egyszer indokolt megjelennie szülés előtt, hogy megnézze, minden megvan-e a babának. De, mint írtam hozzám nem is jött.
2023. jún. 13. 17:52
 27/37 anonim ***** válasza:
13%

Jajj nem kell sarkítani.. simán lehet, hogy idős kismama vagy, nagyon túlsúlyos kismama vagy, nagy a korkülönbség köztetek a pároddal, a párod sokat káromkodik, szomorúnak látszol, valamelyikötöknek fel van puffadva pirosan az orra, mintha inna, erőszakosnak látszik a párod, meztelenek a gyerekek a kertben, vagy feltűnő ruhákat hordtok, mondjuk metálos cuccokat és a párod hajad hosszú, vagy ápolatlannak látszik, vagy egyszerűen volt valaha valamelyikkötöknek olyan megjegyzése, ami nem volt szimpatikus és durva, erőszakos modorra vagy instabil jellemre következtet belőle. Lehet csak túl hangos vagy, vagy könnyen leszel ideges, vagy a párod ilyen, vagy alacsonyabb végzettségetek van, vagy ápolatlannak tüntök külsőre.. ezeket általában nem veszik észre magukról az emberek, de másnak szemet szúr és tart egy kis távolságot. Pláne ha még a telefont sem veszi fel egy ilyen ember..

Egyébként bármi lehet, akár csak annyi, hogy xy azt mondta fűszag jön tőletek. Ne játszd meg magad, tuti, hogy neked is sok ember nem szimpatikus, egyszerűen te/ti is azok vagytok neki és még rá is teszel egy lapáttal, hogy "jobban" gyanakodjon, ahelyett, hogy elnyernéd a bizalmát bólogatással.

Ez egy "játék" a világ a beilleszkedésről szól, ti meg kirívóak vagytok eleve és még ellenségesek is. Most írtad amúgy, hogy máshova meg nem megy ennyit, pedig kéne, majd utána azt, hogy az egész környéket sokat látogatja.. Amúgy az én egyik védőnőm is dolgozott 7ig(volt, hogy este nézett be munka után), a másik kb szrt sem csinált, kötelezőkön sem látogatott, nekem kellett bemenni mindig. Nem tudom hogy van náluk, de nem olyan nyerő egész nap kimászkálni, dokumentálni meg hasonló, pláne ahol sokan szülnek. Mondjuk tuti ezért nem jött ki hozzám sem, tele van a gyerekem korabeliekkel az utca, jó sok munkája lehetett.

2023. jún. 13. 17:56
 28/37 anonim ***** válasza:
85%
"erőszakosnak látszik a párod" ezen felvisítottam 🤣🤣🤣
2023. jún. 13. 18:36
 29/37 A kérdező kommentje:
Mi is egyre jobbat derülünk a válaszokon a férjemmel... :DD
2023. jún. 13. 18:51
 30/37 anonim ***** válasza:
86%
27# Na,hagyjuk már. Gyerekekkel foglalkozom,rengeteg borzalmat láttam,elhiheted sokszor TÉNYLEG normális szülőkre rájárnak,mert éppen olyanjuk van,nem azért mert ok van rá. Igen,van ahol ok is van,de megbolondulni bárhol is be tud bárki,azt nem fogod előre látni,érezni,tudni. Ennyi erővel bárhova is mehetnél,mert sokszor olyan emberek bekattannak. Ahol meg egy véletlen során kiderült,hogy a 3-4(!!)hónaposnak eltörték több csontját és mellette már a testvérnél is voltak problémák,oda nem járt ki,ott nem ellenőrizték,ott érdekes nem volt státusz,ahol levetkőztették volna és megmérték volna és láthatták volna,hogy ultra nagy gáz van vagy pedig fokozottan felügyelték volna őket,pedig első látásra ordított róluk,hogy gond van. Ezt pedig személyesen láttam,sajnos. Vagy a másik ahol a patkányok szaladtak a gyerek körül,éhezett,stb. Ez olyan,hogyha valakinek nem leszel szimpatikus,lehetsz te akármilyen fantasztikus,akkor sem leszel és úgy is csak megpróbálja benned a legrosszabbat megkeresni,vagy csak egy valami nem tetsző dolgot és arra rászállni,holott amúgy semmi gond veled. De nekem ezek az esetek után egy szót ne szóljon egyik sem,majd ha ilyenek nem történnek az életben és felügyelik az ilyen családokat rendesen,na utána oszthatja az észt nálam azért mert 5 játék elől maradt éppen(ez csak példa,a miénk normális). Na,az ilyenekhez lehet szépen kicsattogni,nem pedig normális embereket HETENTE zaklatni. Az meg,hogy te napközben éppen besötétítve fürödtél a saját otthonodba,atya ég...már ez is baj? :D Persze majd itt ülök ünneplőibe,amikor jön. Sőt,folyamatosan ülök itt ünneplőibe hátHA jön.:D Nálunk 1x volt olyan,hogy mivel végighánytam a napjaim,rosszul voltam és gyenge,majd a cukorterhelésem lett,ott is rosszul lettem és aznap jött ki a védőnő,akivel megbeszéltük,hogy áttesszük az alkalmat,én tudtam,mert felírok mindent és odafigyelek,csak ő volt balfácán és beállított,mikor éppen hazaértem kb 1 perce,majd elájultam az éhségtől,nem volt kosz,de például nem voltak elpakolva a tiszta ruhák meg ilyesmi apró kupi volt. Érdekes,nem akadt fenn ezen...ő kért elnézést,hogy elfelejtette felírni és elnézte,szabadkozott ezerrel,körbe sem ment amúgy(soha nem ment körbe egyik sem),és emiatt nem is jött még utána sem szúrópróbaszerűen.:D Soha nem állított be hozzánk úgy,hogy ne tudnánk róla az első hetekben sem. Ha késett is 10 percet,előre telefonált,hogy ne haragudjak,nem gond-e,rá fogunk-e így is érni. Az utolsó héten nem is jött csak telefonon. Ennyit erről,vannak normális és vannak alkalmatlanok,mint mindenhol.
2023. jún. 13. 19:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!