Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy míg mást...

Miért van az, hogy míg mást fogyaszt a szoptatás, addig én kínkeservesen tudok csak megszabadulni a kilóktól?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt olvasom, hogy szoptatás alatt csak úgy olvadnak a kilók. Hát nekem ez nem olyan egyszerű. Eleve túlsúlyos voltam már terhesség előtt is, 122 kg-al mentem szülni. De elhatároztam magam, le kell fogyni. Most 99-nél tartok, de ez heti 3x személyi edzés plusz diéta eredménye, az általam imádott kajákról mindről le kell mondanom (pizza pl hogy csak egyet említsek). Másnak miért megy "magától"? 8 hónapos a kislányom
2021. júl. 16. 14:24
 1/10 anonim ***** válasza:
70%

Mert nem vagyunk egyformak, de egyebkent a szoptatas alatti fogyasnak is a kaloriadeficit a lenyege szerintem. Ha szoptatsz, de deficitben vagy (tudatosan, vagy nem tudatosan) fogyni fogsz. Ha szoptatsz, de tobb kaloriat viszel be, mint amennyit elegetsz, hizni fogsz.

Gratulalok egyebkent a fogyashoz, nagyon ugyes vagy, igy tovabb! :)

2021. júl. 16. 14:33
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Teljesen igazad van. Csak olyan irigy vagyok arra, akinek nem kell odafigyelnie mit eszik. :/ dehát nekem nem ez jutott :D
2021. júl. 16. 14:39
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én túlműködő pajzsmiríggyel híztam, de olyan értékkel, hogy más korházba kerül vele mert annyit fogy, kaptam rá gyógyszert na akkor is híztam. Szoptatás alatt is 10 kg +.

Mandula műtét után +5kg.

Sajnos nekünk elég ha rágondolunk már hízunk😂

2021. júl. 16. 14:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nézesd meg a cukor és inzulinszintedet,ha azzal probléma van akkor 1grammot sem fogsz fogyni bármit csinálsz,sőt!

Én megnézettem,nagyon kis eltérés volt mégis kaptam gyógyszert+diéta és 4 hónap alatt 14kg.ot fogytam.

2021. júl. 16. 15:49
 5/10 anonim ***** válasza:

nagyon szėp hogy 22kg fogytål fėl ėv alatt.

de fogad el hogy te pl nem tartozol azokba akik szoptatåstol fogynak.

baråtnőm mindig vėkony volt 2 ėvel idősebb nålam ,bármit megehet semmi nem låtszik rajta ,ėn meg nem ehetek sokat mert gyorsan felszaladnak kg igaz mi már 40+kategoria vagyunk

viszont mikor az első fiamat szültem utána el kelett fogadnom hogy többet nem jönnek fel az s mėretü nadrågok csak az M mėret mert szėllesebb lett csipöm ,nem súlyomal volt gond 56kg mentem szülni.

ja és ilyen dolgokat mint hogy mindenki azt mondta hogy szoptatåsal lehet fogyni fentartåsal kezeld.

2021. júl. 16. 16:06
 6/10 anonim ***** válasza:

Sajnos ugyanúgy vagyok mint te. Barátnőm aki eleve vékony volt, állandóan zabál mióta szoptat és csak fogy. Már tűbe lehetne fűzni. Én aki eleve túlsúlyos voltam , én persze nem fogyok a szoptatástól, csak hízok. Pedig nagyon büszke voltam ,hogy terhesség alatt semmit nem híztam, csak a babát és dolgait ( 5 kiló)...erre jött q szoptatás, amitől hízok

Szerintem a hormonok miatt van.

2021. júl. 16. 16:18
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen de ebbe a 22 kgba a gyerek is benne volt. Igaz már kevesebb vagyok mint terhesség előtt és nagyon örülök is ennek de olyan nehéz csinálni nekem aki imádok enni :( és nincs meg a kellő motiváció.
2021. júl. 16. 16:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne keseredj el. Nem egyenletesen megy le, van szagnálás a fogyásban. Eddig lement rólad 22(!)kg. Az hidd el nem kevés ilyen rövid idő alatt! Most kell kitartanod, lehet beállt a stagnálás, ha szépen folytadod elindul újra lefelé 🙂.
2021. júl. 16. 17:58
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát én sem fogytam egy dekát sem, pedig 11 hónapja szoptatok. :)
2021. júl. 17. 09:04
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én sem fogyok a szoptatastol. Nagyon sok múlik a genetikan. Nekem is van egy barátnőm, minden nap csokit eszik nagy sutirajongo, aztán nadszalvekony. Mondjuk sokat mozog mellette.
2021. júl. 17. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!