Ezt megtehetik?

Figyelt kérdés

Erős görccsel ébredtem tegnap reggel, és pikkpakk minden terhességi tünetem elmúlt.

Bementem az sztk-s rendelésre, hogy nem bírtam felkelni az ágyból, a halálomon voltam, nagyon görcsöltem, most is vannak enyhe görcseim, és vizsgáljanak meg.

Erre annyit vágott hozzám a szakorvos, hogy ennyi miatt nem fog megvizsgálni, nincs erre idejük (a váró üres volt), úgyhogy menjek haza, és jöjjek vissza a 12. hetin.

Este nem hagyott nyugodni, elmentem a sürgősségire, ott azt mondtam, hogy 1 órája kezdődtek az erős görcsök, és szivárog egy kis vér (rajtam kívül 2 ember volt), hát most teljesen le van terhelve a nőgyógyászati ambulancia, szülésre várnak, stb, nem fér bele az időbe.

Most ez tényleg komoly? Ezt megtehetik? Szerdán rendel a magánnőgyógyászom, miért kell várnom addig?

11+2 hkm

2022. szept. 27. 07:29
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
Van magándokim, rendelőben ketten vannak, a kollégája keddet és csütörtököt viszi, így a kollégája fogadott sürgősen.
2022. szept. 27. 11:31
 22/41 anonim ***** válasza:
100%
És mit mondtak? Valami gond van?
2022. szept. 27. 11:37
 23/41 anonim ***** válasza:
65%

17, 18: meg ha a kérdező túl is reaglata (szerintem egyébként ezt úgy itthon egy laikus a fotelból nem döntheti el, mert a kérdező erezte, amit erzett), ritka g*sztustalanok vagytok!

Ami meg azt illeti, ha oltári rosszul lennék, de lenne, aki bevisz autóval a sürgősségire, inkább azt választanám, mint a mentőt. Szóval ettől még lehetett igazan rosszul.

Kérdező, sajnálom!

2022. szept. 27. 12:02
 24/41 anonim ***** válasza:
31%

Elárulom miért nem hisz neked senki.

Attól mert volt egy erős menzesz görcsöd, semmit sem jelent. Mert nem véreztél! Azt meg a legkevésbé sem lehet érezni fizikálisan ha hirtelen megáll egy ilyen pici magzat szíve.

Az meg, hogy hirtelen minden "tüneted elmúlt" szintén vicc, mert az sem jelent semmit. A tünetek jönnek mennek.

2022. szept. 27. 12:09
 25/41 anonim ***** válasza:
95%

Lehet nem volt éppen orvos. Nálunk van, hogy 6-7 órát torlódik a sor sztk-ban, mert a doki éppen szülni ment. A kórházban, ahova tartozunk meg végképp poén. Nem tudom hány orvos van beosztva, de szintén több órát kell várni egy szimpla ctg-nél is, mert az egyik műt, a másik szül, a harmadik nemtom mit csinál... Én a saját magánorvosommal is jártam úgy, hogy bár perkáltam neki várandósság alatt busásan, felhívtak, hogy ne menjek, mert szülni ment a doki. Vagy később menjek, vagy 2 nap múlva menjek (amikorra meg feltorlódtak a kieső napi páciensek), szóval ott is várni kellett. Nem egyszerű ez.

Szóval simán lehet, hogy ezért küldtek el.

Nem tudom ez mennyire vígasztal, de ha azonnal bejutsz is max előbb kapsz diagnózist. Ha baj van/volt, akkor már nem tudnak tenni semmit ilyen idős várandósságnál.

2022. szept. 27. 13:53
 26/41 anonim ***** válasza:
36%
Ti unatkozó némberek! Ha a rosszindulat fájna ti már halottak lennétek. Nem gondoltok arra, hogy első babás és parázik mindenen? Ilyenkor alap, hogy az ember szeretné látni, hogy minden rendben van-e, főleg ha volt már vetélése a kérdezőnek. Amúgy magánorvost 1 óra alatt is lehet intézni, az hogy ti még az életben nem voltatok magánorvosnál és nem tudjátok hogy működnek a dolgok, az a ti problémátok, csak legalább ne tegyétek itt magatokat. Rosszindulatú banda. Undorító itt némelyik kommentelő.
2022. szept. 27. 16:08
 27/41 anonim ***** válasza:
28%
Könjük a nagy megmondást, kedves 26!
2022. szept. 27. 16:33
 28/41 anonim ***** válasza:
67%
Azt tartom furcsának, hogy amikor valaki kiír egy olyan kérdést, hogy mit tegyen, mert görcsöl, kis barnás folyása van, akkor mindenki azonnal ügyeletre zavarja. De amikor a kétségbeesett kismama elmegy az ügyeletre, mert érzi, hogy valami nincs rendben, akkor mindenki lehordja mindennek. Sajnos nagyon ócska az egészségügyi ellátás. Az én történetem: 39. héten kis vérzéssel bementem a kórházba. A doki megkérdezte, hogy mi a francnak (szó szerint) mentem be. Azt mondtak menjek haza, mert szülés még jó darabig nem lesz. Este már a szülőszobában voltam. Megszületett a kislányom. De előtte hülyének nézték, haza akartak zavarni. Mostani terhességem elején elmentem 6 hetesen a helyi SZTK- ba. Ultrahanggal meg sem vizsgáltak. Csak tapintatos vizsgálat volt, ahol nem éreztek semmit. Aztán magánrendelésen megállapították a terhességet. Ezek után úgy döntöttünk, hogy erre nincs szükségünk, inkább magán kórházban fogok szülni.
2022. szept. 27. 16:33
 29/41 anonim ***** válasza:
70%

Hát érdekes.

Én 2x szültem, 3 terhességem volt. 1x nem bunkóztak velem.

3.terhességemmel, a lányommal a 17.hetig 7x véreztem. Szó szerint. Mind a 7x irány az ügyelet.

1 óránál többet sosem vártam, és 1x nem voltak lekezelőek, sosem kérdezték meg, mégis minek jöttem be...

2 hónapja szültem.

Lehet én vagyok ufo

2022. szept. 27. 18:24
 30/41 anonim ***** válasza:
80%
Szerencsés vagy utolsó! Egyébként ez lenne a normális. Mindenkinek járna az emberi bánásmód.
2022. szept. 27. 18:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!