Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A védőnő ebbe mennyire szólhat...

A védőnő ebbe mennyire szólhat bele? Ezt megteheti?

Figyelt kérdés

Tegnap a védőnőnk csak úgy beállított. Ferjem be is engedte (én nem tettem volna, vaak ha elötte szól).

Én pont a lanyunkat etettem, ezt meglátta.

5 hónapos lesz hétfőn, 4 honaposan elkezdtem vele a hizzátáplalast egyéb okokból (gserekorvossal egyeztetve).

A védőnő meg elkezdett cirkuszolni, hogs képzelem hogy etetem, mert egy anyatejes babát csak 6 de inkább 10 hónapisan kell elkezdeni kostoltatni. Ezzel veszélyeztetem. És ami veszélyes a babára, azt a gyámügynek jelentenie kell.

Nem ez az első ilyen beszólása.

Teherbeesésem elött fél évvel költöztünk ide. Akkor amennyire tudtuk (időnk és pénztarcánk engedte) felújítottuk a házat. Sokan ödszetennék a 2 kezüket, ha ilyen házuk lenne. Megis mikor kijött, belekötött mindenbe. Olyanokba, hogy rossz helyen a konnektor, meg rossz az ablak (amit akkor fél éve újonnan építettünk be). Hogy azonnal fessünk is ki (elötte fél évvel volt) mert nem fogja ide hazaengedni a gyereket.

Mostmár nagyon elegem van belőle. De valahol tartok tőle, csaknelveteti a gyereket, mert nem vagyok szimpatikus neki.

2022. febr. 26. 11:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Attól sokkal több kell ahhoz, hogy kiemeljenek egy gyermeket a családjából, mint egy bunkó, kötekedő védőnő, aki nem bír magával. 😉 Én egészen biztos jelezném a felettesének, vagy az őt foglalkoztatónak a viselkedését. Ő az egyetlen védőnő ott ahol laktok?
2022. febr. 26. 11:53
 2/12 anonim ***** válasza:
91%
Én is panaszt tennék, és kérnék másik védőnőt.
2022. febr. 26. 12:11
 3/12 anonim ***** válasza:
95%

Írásban nyújtanék be panaszt ellene,hogy segítség helyett vegzál, kétségbeejt és ok nélkül a hatáskörével fenyegetőzik.

Legyen nyoma,hogy jelezted a kifogásaidat.

2022. febr. 26. 12:19
 4/12 anonim ***** válasza:
92%

Elküldeném a picsába. Nyugodj meg, ő is csak egy kisember aki a trágyadomb tetején képzeli magát fontosnak. Nyugodtan kivonulhat a gyámügy, látni fogják hogy minden rendben.

Viszont szúrópróba szerűen igen, bármikor beállíthat, az már más kérdés, hogy a normálisabb az max azokhoz állít előzetes egyeztetés nélkül be, ahol gond van.

csak 1x küld el úgy istenesen. lengesd meg azt is,hogy panaszt trszel amiért helytelenül végzi a dolgát. Nem kell beszarni tőle.

ahhoz,hogy egy gyereket kiemeljenek nagyon súlyos bántalmazásnak és elhanyagoltságnak kell történnie.

2022. febr. 26. 12:21
 5/12 anonim ***** válasza:
97%

Váratlanul beállíthat persze!

Nekem ugy volt hogy felhivott, kérdezte otthon vagyunk - e. Mondtam igen, akkor jó, 1 perc es itt van, engedjem mar be😅

De ha így fenyegetozik, mond h oke, varod sok szeretettel a gyamugyet... Ha tovább csinálja, tegyél panaszt ellene írásban!

2022. febr. 26. 12:51
 6/12 anonim ***** válasza:
94%
Ugyan már, azért nem vesznek ki a családból egy babát, mert 5 hónaposan megeteted. Nyugodtan hívja a gyámügyet, ki is jöhetnek, nem kell aggódnod. Védőnőt leváltani nem lehet, meghallgatod és ennyi, elküldheted a francba is, nincs hatalma, csak pofáznia szabad.
2022. febr. 26. 13:26
 7/12 anonim ***** válasza:
95%
Ezek után megmondtam volna neki, hogy jelezni fogom a felettesének. Komolyan, ahol tényleg problémák vannak, oda be sem mernek menni, de hozzátáplálás miatt gyámüggyel fenyegetőzni?
2022. febr. 26. 14:16
 8/12 anonim ***** válasza:
93%

Hogy az istenbe lehet rossz helyen egy konnektor??? Vagy ha gyerek születik manapság dívik a plafonra konnektorozni a lakást vagy wtf??? Nyilván majd ha elkezd kúszni-mászni meg kell tenni az óvintézkedéseket de addig nehogy már szóvá legyen téve még egy konnektor is… az ész megáll.

És valóban, ahol tényleg gondok vannak ott a védőnő még a településre sem mer bemenni, nemhogy a közmű nélküli viskókba…

Én is látom a saját lakásunkon, hogy vannak még KÉNYELMI hiányosságok, de ha bárki is szóvá tenné, hogy üvegezett beltéri ajtónál nem lehet felnevelni egy gyereket az gyorsan lakáson kívül találná magát.

2022. febr. 26. 14:49
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!

Egy 900fős kis településen élünk, csak ez az egy védőnő van.

10km-re tőlünk egy város, az is hozzá tartozik. Illetve 30km a megyeszékhely.

A körzetis orvost már lecseréltük. Ő 1hetesen konkrétan megrángatta a gyerekem. A kórházban elvégzett ellenanyag szűrés nem lett jó, meg kellett ismételni.

9 helyen szúrta meg a gyerek lábát, hogy vért vegyen, de sosem talált el vénát. 1 hetes volt a gyerek, elkezdett sírni, majd az orvos megrángatta: verezz már, mert ekkora ordításban nem tudok dolgozni.

Na akkor látott minket utoljára.

A megyeszékhelyen laktunk 5 évvel ezelöttig, oda hordom inkább be a gyereket, akihez én jártam gyerekként, elvállalta.

Igy most járunk a statuszra a helyihez (holt feleslegesen) makd a tanácsadásra az orvoshoz, akiben meg is bízom. Totál gelesleges az itteni, de kötelező 🙄

A felettese vajon ki lehet? Merre induljak?

Még 1 húzása van, azt írok egy szép levelet a főnökének.

2022. febr. 26. 16:29
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért kellene státuszra a helyi orvoshoz járnod?

Ha a gyereked más orvoshoz tartozik tb ellátás szerint, akkor neki kell a státuszt is és az oltásokat is beadnia.

A védőnőt pedig ne hagyd ennyiben.

2022. febr. 26. 19:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!