Ha valaki nem megy vissza dolgozni, hanem kistesó miatt vagy azért mert terhes akarja beadni a bölcsibe az megteheti?
Mert én vissza szeretnék menni dolgozni de még nem indítottam el a cégemet, nyilván nem is fogom előbb csak akkortól mikor dolgozok. Na most ez nem megfelelő az intézményvezetőnek, állítsak ki a cégemtől(ami még nem létezik) papírt.
Mindegy, vhogy megoldom.
Inkább az dühít, hogy én nekem valóban vissza kell mennem dolgozni, mert nem tehetjük meg, h itthon legyek, nem kamuzok. Viszont rengetegen vannak akik azért adják be mert pihenni akarnak a kistesós terhességük alatt. Őket akkor h veszik fel? 😠
Nekem lesz munkáltatói igazolásom, a fiam mégsem biztos, hogy bekerül a bölcsibe, mert ha egy 3 gyerekes család iratja be egy gyerekét, akkor ők előrébb valók, mint az én kevésbé hátrányos helyzetű gyerekem (függetlenül attól, hogy a háromgyermekes anya dolgozik-e vagy sem). Az elvált szülő gyereke is előbb kerül be az enyémnél. És akkor még vannak a fenntaetott helyek az intézményvezető/polgármester barátainak.
Nekem meg nagylelkűen ajánlgatják a magán intézményeket a környező városokban havi 80-100e forintért. Ezzel a fizetésem fele el is menne, de ez nem gond, mert ott is telt ház van. Nem vagyok tehetősebb másoknál, de kevesebbet szültem és a férjem sem hagyott el, így már szerencsésnek érezhetem magam. Ergo oldjam meg a munkát, ahogy tudom. Ez elég általános helyzet sajnos.
Az ÁLLAMI bölcsibe kb 90% - ban csak munkáltatóival vesznek fel gyereket. Prioritás van ott is. Előrébb veszik a nagycsaládost, egyedülállót stb. Magán intézménybe tudod csak beadni. Havi 60-120.000 Ft.
Az ovi az más. Oda fel kell venniük. Szerintem lehet kevered azzal, hogy vagy magán / alapítványi intézetbe járnak a gyerekeik vagy már ovisok. Esetleg van hely a bölcsiben (ritka). Van olyan is, hogy kamu munkáltatóival veszik fel, de az megint más.
Az a baj hogy nem a valóság hanem papír alapján megy minden.
Aki terhes a másodikkal az papíron visszamegy dolgozni, a munkáltatói igazolást bemutatja a bölcsnek, közben meg az orvos kiírja (valójában jogosulatlanul) táppénzre.
És itt erre még buzdítani is szokták egymást...
Azt még hozzáteszem hogy így kapja a gyedet+a táppénzt+ az "ingyen" bölcsödét.
Más aki még tényleg dolgozna és már csak gyesre jogosult nem tud miatta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!