Megteheti a gyerekorvos, hogy nem ad beutalót?
A szakszolgálaton voltunk többször is. Idegrendszeri éretlenséget állapítottak meg. Jártunk fejlesztő tornára, de az ottani fejlesztő is rákérdezett hogy az autizmus kivizsgáláson nem gondolkodtunk-e, mert szerinte nem kizárt. Majd voltam a szakszolgálaton, akik az mondták, menjek a SOTE pszichiátriára, ők ilyesmit nem állapíthatnak meg. A pszichiátrián voltunk egy elbeszélgetésen, ahol az mondta a hölgy, hogy szinte biztos hogy rajta van a spektrumon és előjegyzett kivizsgálásra. Végre sorra kerültünk, csak a beutaló hiányzik.
Azóta már iskolás és a napokban azt iskola is küldött papírokat, hogy írjuk alá. (Szakértői vizsgálat iránti kérelem) Szóval mindenki látja, hogy valami nincs rendben és már végre túllennénk a vizsgálaton is.
Mi voltunk a Vadaskertben, és nem kellett beutaló, simán csak felhívtam őket. Aztán behívtak. A gyerekorvos nálunk is azt mondta, hogy teljesen rendben van a gyerek.
Az fura nekem, hogy a Szakszolgálatnál azt mondták, hogy te vidd tovább. Ha felmerül a gyanú, ők szoktak szakembert hívni.
Mondd meg az embernek, hogy te nem megbélyegezni szeretnéd a gyereket, csak simán szeretnél megbizonyosodni róla, hogy semmi gond nincs. Lehet, hogy nem a rosszindulat vezérli, mert tényleg elsülhet visszafelé is, azért azt jó, ha tudod. (Azt még mindig megteheted, hogy az orvosi papírt nem lobogtatod az iskolában, nem érnek össze a rendszerek.)
Nekünk végülis azt mondta a doki a Vadaskertben, hogy a gyerekem nagyon a határon áll, és ő adhat kódot, ha szeretném, de nem javasolja, mert nagyon sok kapu bezárul előtte. Ezért az ilyen átmeneti helyzetben lévő gyerekeknek ő nem szokott kódot adni. Van, aki igen, de ő nem a híve ennek.
Azért ezt is mérlegeld, ha nem súlyos a helyzet, csak egy kicsit furcsa a gyerek, eléggé kitolsz vele, ha kap kódot.
Szobatársunk másik orvosnál volt, ő kapott kódot. Az iskolában közölte a tanítónő, hogy be sem jöhet a gyerek a terembe, ha nem nyugtatózzák be. Kénytelenek voltak elvinni speciális iskolába, mert a körzetes suli hozzáállása ilyen volt, nem körzetes meg nem szívesen vesz fel autistát. Nekik szerencséjük volt, mert a speciálisból vissza tudták integrálni, de ez általában egy zsákutca.
Mi integrált suliba járunk, és én nem bántam meg, hogy nem kértük ki a kódot. A fejlesztés általában nem sokat ér. Tudom, hogy le leszek pontozva, de én mindig leírom az ilyen kérdésekhez, mert szeretnék tényleg segíteni. Fejlesztésre hordhatod magánban is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!