A férjetek vagy a baba?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Arra lennék kiváncsi, hogy akik hosszú ideje próbálkoznak, és elvileg minden rendben mindkét oldalon, de a baba mégsem jön... eszetekbe jutott már hogy talán megpróbáljátok mással? Na nem megcsalás, titokban stb.... hanem igazából, szakítással, válással, új kapcsolattal. ne kövezzetek meg a kérdés miatt, de szerintem ha csak futólag is, de ez mindenkinél felmerülhet. Szóval a babára vágyunk jobban vagy a férjünkkel való életre?

2017. júl. 12. 16:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%

Ha mindkettőtökkel minden rendben, akkor miért kéne? Majd összejön, ha nem akkor biztos nincs minden rendben.

Arra meg nem nagyon tudok olyan választ adni amit szeretnél, hogy ezért elhagynám-e a férjem, mert NEM... Nyilván ha már felmerül a kérdés, te megtennéd. És ez gáz, így nem is csodálkozom hogy nem jön össze. Szerinted mennyi idő lenne találni valakit akivel ugyebár normál esetben nem egyből kezdenétek el próbálkozni, és utána azzal se jönne esetleg egyből össze? Mert egyáltalán nem biztos hogy a férjeddel van a probléma.

2017. júl. 12. 16:17
 2/14 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem ez nem ilyen egyszerű. Sokan rágörcsölnek és azért nem jön össze. Én figyelembe vennék más lehetőségeket. Lombik , örökbefogadás, stb. Nem egy olyan esetről hallani , hogy az örökbefogadás után , született saját is. Illetve teljesen kivizsgáltatnám mind a kettőnket hogy vajon miért nem jön össze.

Egyébként nem biztos hogy el kéne engedni életed párját , mert egy ideje nem jön össze a gyerek. Még összejöhet és lehet hogy sose találsz olyan embert akivel annyira klappolnátok mint a jelenlegi pároddal.

Ha lenne egy olyan kapcsolatom , amiben teljesen biztos vagyok hogy tökéletes a számomra , nem adnám fel ilyen könnyen. És lehet hogy akkor azt választanám ,hogy férj.

De egy kevésbé jó kapcsolatban másképp gondolkodnék. Vagy x év múlva ,mert jelenleg nem a gyereket tartom a legfontosabbnak meg a legnagyobb vágyamnak , de lehet hogy erről máshogy vélekednék 5 év múlva.

Fontosak a körülmények.

2017. júl. 12. 16:22
 3/14 anonim ***** válasza:
93%
semmiképpen nem válnék el...ha ő akar babát én nem akkor igen, de ha "csak" nem jön össze azért nem hagynám el. ahogy írta előttem valaki, örökbefogadnánk, vagy lombik...
2017. júl. 12. 16:30
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
A ferjem.. mivel ha "váltanék" az azt jelentené h vele is csak gyerek miatt voltam. Ez sztem nagyon gonosz dolog lenne.. akkor mar inkabb orokbefogadnánk
2017. júl. 12. 17:14
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk még caak tervben van a baba, de a magam nevében ki merem jelenteni hogy a férjemet választanám. Csak azért akarok gyereket mert az a mi közös utódunk lenne. Ő azt mondta hogy ha nem jön össze természetes úton akkor örökbefogadást választaná, mert ő mindenképp szeretne apa lenni. De eszünkbe sem jutott hogy kidobjuk egymást. Azért mégiscsak a párkapcsolat minőség hívja életre a gyermek utáni vágyat normál esetben és nem fordítva.

Ha a közül választhatnék hogy vagy nem lesz gyerekem vagy csak mástól, akkor bizony maradnánk gyerek nélkül.

2017. júl. 12. 17:29
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kérdés eleve ott sántít, hogy a hosszú próbálkozás, és az elvileg minden rendben után még jön egy csomó következő lépés, lombikig és akár örökbefogadásig bezárólag, ami után esetleg eszébe juthat az embernek, hogy na, ha tőle nem lehet gyerekem, lehet-e mástól. Szóval ebben a formában egyértelmű, hogy a férjjel marad az ember, mert még nem merítettük ki a közös lehetőségeinket.

De amúgy asszem nem válnék el csak emiatt, de sosem voltam ilyen helyzetben szerencsére, sokat kellett rájuk várni, de megszülettek a gyerekeink.

2017. júl. 12. 17:43
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem jutna eszembe választani. Ha a férjemmel minen rendben, ahogy írtad, eszembe se jutna, hogy mással kéne családot alapítani.
2017. júl. 12. 17:51
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi 6 évet vártunk a lányunkra és soha, egy kósza gondolat erejéig sem merült fel bennem, hogy mással próbálnám meg, pedig a gyerekről semmiképp nem mondtam volna le. Örökbe fogadtunk volna, ha nem sikerül teherbe esnem.
2017. júl. 12. 18:01
 9/14 A kérdező kommentje:
Valószínüleg félreérthető voltam. Én még nem tervezem a gyereket. Pár hónapja volt az esküvőnk. A kérdés kiírásának előzménye: egy ismerős házaspár 10 éve próbálkozik, lassan látom ahogy a feleség felörlődik ebben. Voltak már többször lombikon stb.... aztán egyik este olvastam egy cikket, amiben az volt, hogy bizony van úgy, hogy csak egymással nem jön össze, de nagy valószínűséggel mással igen. Vagy van úgy, hogy mindkét fél hordoz bizonyos hibás géneket, és ha együtt vállalnának gyereket, akkor nagyon nagy eséllyes beteg baba születne. Ekkor kezdtem el gondolkodni, hogy ha esetleg velem ilyen előfordulna mi lenne..... és érdekel mások véleménye :) most nyilván azt mondom hogy emiatt nem hagynám el a férjem, de abba sem nagyon tudok belegondolni hogy nyugdíjas koromban ne süssek almáspitét az unokámnak. Nyilván létezik az örökbefogadás, de ezt nem mindenki tartja magától értetődőnek. Ki merem jelenteni, hogy én bizony nem fogadnék örökbe.
2017. júl. 12. 21:09
 10/14 anonim ***** válasza:
78%

Nem kövezlek meg,de...

Vagy a férjed,vagy egy gyerek? Akkor eddig is csak azért voltál a férjeddel,hogy legyen gyerek? Ha valaki arra gondol,hogy mással legyen egy gyerekért,akkor ott már rég halott a kapcsolat. Én semmiképpen sem adnám fel a házasságomat,főleg nem azért,hogy legyen gyerekem ,szinte mindegy hogy kitől... Remélem a férjed is olvassa mit kérdeztél...

2017. júl. 12. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!