1 év sikertelenség után holnap megyek nődokihoz. Mit mondjak ha megkérdezi, hogy mi a panasza?
"Olyan probléma van,hogy egy éve próbálkozunk babával de nem jön össze.Elmondod a menstruációd,hogy zajlik,milyen a ciklusod".....
Én ezt mondanám,ezután úgyis kérdez arra meg ŐSZINTÉN válaszolsz.
Ez most egy komoly kérdés?
"Egy év rendszeres, védekezés nélküli szexuális élet mellett nem estem még teherbe. Kérem nézzünk utána hogy mi lehet a gond, van-e bármi probléma."
Amúgy először a párodat kellene kivizsgálni.
Azt mondod: a menstruációs ciklusom ilyen és ilyen (ennyi napra jön meg, ennyi ideig tart), élünk rendszeres szexuális életet, és 1 éve nem sikerül a baba.
Ahova elküldenek:
- hormonvizsgálat (a ciklusod 3-5. és 21-24 napján), ez egyszerű vérvétel
- petevezeték átjárhatósági vizsgálat (ajánlom a Hsg-t, nem fáj, 2 perces vizsgálat, nem kell altatni, műteni hozzá)
- férjednek spermiogramm, ez általában fizetős, a többi ingyenes
- és nem fognak elküldeni szerintem, de erőltesd ki az inzulin rezisztencia vizsgálatot, ezt a legtöbb nőgyógyász nem kéri, nem is tud róla, mégis a sikertelenség nagy százalékában ez áll
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!