Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » 1 év sikertelenség után hova...

1 év sikertelenség után hova forduljak? (elképelésem, bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Szóval 1 éve próbálkozunk, sajnos sikertelenül. 28 éves vagyok. Amikor elkezdtünk próbálkozni tavaly, akkor voltam házi orvosnál, aki elküldött teljes laborra, ahol minden eredményem jó lett. Ezután elment nőgyógyászhoz, ahol szintén minden rendben volt. 2 évvel ezelőtt voltam nem ez okból endokrinológusnál, aki elküldött vérvételre és azt mondták semmi bajom. Előkerestem az akkori leletet a TSH 1,8 rajta. Jól tudom hogy ez jónak számít? vagy ez változhatott azóta?

Pontosak a ciklusaim 26 naposak, peteérésem is van mindig kb. a 13. napon érzem erősen az ovus fájdalmat, van tojásnyák is + használok ovutesztet ami pozitív szokott lenni. Ovu után átlagosan 14 napra jön meg. 3-4 napig tart előtte csak 1 nappal barnázok.

Ez lenne az elképzelésem első körben: mivel a város ahol élek kicsi és nincs magán nődoki csak 45 kmre így elmennék az sztk.-s nődokihoz az ovum előtt 2 nappal hogy lássuk van-e tüsző, megfelelő nagyságú-e majd ha van rá lehetőség vissza mennék hogy megrepedt-e. Remélem nem hajt el a doki és lesz erre lehetőség. Elszeretnék menni 3. és 21. napi hormonsorra is, csak nem tudom hogy ezt a nődoki ajánlja vagyis adja a beutalót, vagy csak úgy oda állíthatok-e az endokrinológushoz? vagy esetleg a házi orvostól is kérhetek beutalót?

Szóval ezeket gondoltam első körben hogy lássuk mi is helyzet. Sokan mondják hogy egyből meddőségi központba menjünk (60 km-re van), de egyenlőre úgy gondoltam hogy talán ez is segíthet és mégis csak helyben van a munkám miatt így is nehéz lesz kivitelezni. Ez után gondoltam páromnak egy sperma vizsgálatot (igaz neki van már 1 gyereke az előző házasságából, bár tudom ez nem jelent semmit). Ha ezek megvannak és nem találnak semmit, akkor a kapott leletekkel együtt bejelentkeznénk egy meddőségi központba.

Jó ha szerintetek így kezdek neki?

2014. márc. 18. 17:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem kell háziorvoshoz menned beutalóért, nyugodtan menj nőgyógyászhoz. Vidd magaddal a korábbi eredményeidet, hormonsorodat. Én két dolgot látnék ésszerűnek. Mint már említetted egy sperma vizsgálat nem ártana, valamint egy átjárhatósági endoszkópos vizsgálat ( mert ugye hiába van peteérésed minden hónapban, ha a célig nem tud eljutni). Ha ezek is megvannak és nincs semni probléma akkor irány a meddőségi centrum.

Sok sikert, remélem hamar megoldódnak a dolgok!

2014. márc. 18. 17:58
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod!
2014. márc. 18. 19:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy azt mondják, 1 év után már kivizsgálás szükséges, de lehet hogy várhatnál még picit, szerintem nem vagy még elkésve. Én 34 évesen kezdtem próbálkozni és csak 1,5 év után sikerült teherbe esni. Mondjuk nekem vegyes érzéseim voltak a teherbeeséssel kapcsolatban és azért nem kapkodtam.
2014. márc. 18. 22:15
 4/4 anonim válasza:
Szia. Mi két évig próbálkoztunk a párommal és sehogyan sem jött össze. Az összes lehetséges kivizsgáláson átestem és mindent rendben találtak. Végül a páromnál megállapították, hogy nagyon alacsony a spermaszáma, csak lombik lehetséges.
2014. márc. 20. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!