Anyukák.25 hetes terhes vagyok pozitiv Igm esetén megtartanátok a babát?
Szia!
Kíváncsi vagyok, hogy összekeverték-e a vérmintákat, vagy mi történhetett a Ti esetetekben.
Nálunk a terhesség 32. hetében derült ki a CMV fertőzöttség. Friss és régi fertőzésem is volt, úgyhogy mi is izgultunk, felváltva sírtunk a férjemmel. Nekünk úgy derült ki, hogy a köldökzsinórt le szerettük volna vetetni, és ehhez kellett többféle értéket nézni, köztük a CMV-t is. És így derült ki, tulajdonképpen véletlenül. Én feljártam, azaz felküldtek Bp-re az epidemiológiai központba, itt tartottam is valakivel a kapcsolatot, de a nevére nem emlékszem. Ezen kívül a Krio intézetben, ahol a köldökzsinór vért tárolják, itt Imre Emesével tartottam a kapcsolatot. 38. héten született meg a lányunk, másnap már vitték vizsgálatokra. Baloldali vesekamra tágulattal született és a májfunkciója nem volt jó. Mindkettő rendbe jött, egészséges és nagyon okos kislány. Szülés után pár héttel vizeletet kellett küldeni Bp-re és a vérét is rendszeresen ellenőrizték.
Mi most tesót szeretnénk, sajnos csak lombik útján jöhet. Szűrni kellett a CMV-t is, épp ma jött meg az eredményem, friss fertőzésem nincs, de a régi fertőzés mindig látszani fog és az ellenanyag is a vérben. Azt mondta a doki a Kaáliban, hogy lehet macskakarmolástól, vagy pl. szexuális érintkezés útján is bejuthat a vérkeringésbe, ha sérült a hüvely pl. Most érdeklődtem a hölgytől is, aki levette a vért, azt mondja bárhol el lehet kapni buszon, bevásárló központban, cseppfertőzés útján. Tehát elég gyakori betegség, csak nem szűretik magukat az emberek. Írj, hogy mi újság veletek, nagyon szorítok!!!!
Huh hát nektek se lehetett könnyű.
Pénteken megyek a leletért hát kivagyok nagyon.
pénteken kapom ki az eredményeket.
barátnőm ezt kapta tegnap:
IGG -nél ez mit jelent?
Aktuális cmv fertőzés igazolható. A beküldött minta cmv igg aktivitási indexe határérték (gav 44.86%),ami alapján a primér cmv fertőzés ideje nem behatárolható. Alacsony aviditás (gav <40%) 4 hónapon belüli, a magas aviditás ( gav > 60%) 4 hónapnál régebbi fertőzésre utal
IGG értékek lettek pozitviak
hasonló de nála az igg értékek lettek ilyenek mint nekem az igm. most akkor gondolom neki semmi baja...
Szia!
Megint én. Na, előkerestem a papírjaimat. Amikor kiderült a pozitivítás ezek voltak az eredményeim: IgM 1,727, IgG 7,450. Aztán 3 hét múlva mentem újra, ezt küldték Bp-re az Országos Epidemiológiai Központba, innen jött az eredmény: CMV IgG aviditás vizsgálat: magas, herpesvirus 5 PCR negatív, Anti-cytomegalovírus IgM: pozitív, ismétlés javasolt, Anti-cytomegalovírus IgG: pozitív, korábbi átvészelt fertőzés igazolható. Ezek az eredmények, a vélemény a következő volt: A mintából cytomegalovírus (HHV5) DNS nem mutatható ki. Korábban kapott CMVIgM pozitív eredmény egy másik teszttel végzett verifikálás során is pozitívnak bizonyult. Közelmúltban lezajlott CMV reaktiváció nem zárható ki, de lehetséges a terhességgel összefüggő aspecifikus reakció is. A vizsgálati minta magas CMV IgG aviditási indexe (GAVI: 64,4%) négy hónapnál régebbi CMV (HHV-5) fertőzésre utal. Javasoljuk a szülés után két héten belül az újszülöttől vizeletmintát küldeni CMV PCR vizsgálatra a conginitális CMV fertőzés kizárása céljából.
Aztán 1 hónap múlva újra vérvétel, IgG 15,8, IgM 2,2. Vélemény: Változatlan szerostátusz, a kapott eredmények CMV elleni védettséget mutatnak, a CMV IgM pozitivitás álpozitív reakcióból ered. Aktuális cytomegalovírus fertőzés kizárható.
5 hónap múlva, szülés után IgM 1,8, IgG 9. Minősítés pozitív.
Tehát az is lehet, hogy a terhesség miatt álpozitivitást mutat, de ez majd csak a szülés után derül ki igazán. Nekem valós fertőzésem volt, a lombik miatt szűrni kellett. Továbbra is pozitív vagyok, de friss fertőzésem nincs. Nagyon bízom benne, hogy nem lesz baj, szülés után biztos, hogy vizsgálni fogják. Van egy telefonszámom az Epidemiológiai központba, de sajnos a nevét nem tudom kivel tartottam a kapcsolatot. 1-47-61-356. Biztos, hogy a Te eredményedet is továbbküldik oda. Esetleg beszélj velük. Bocs, ha nem tudtam sokat segíteni. Szorítok.
Kész a leletem:
Cytomegalóvirus IgG antitest/LEIA (Immulite) 18,70 S/CO
Pozitiv (reaktiv küszöbérték index >=1,1 S/CO1)
Cytomegalóvirus IgM antitest/LEIA (Immulite) 1,62 S/CO
Pozitiv (reaktiv küszöbérték index >=1,1)
Interpretáció Cytomegalovirus vizsgálatához
A 2013.10.11.-i leletével összehasonlitva a CMV IgG szint kissé csökkent, a CMV IGM szint kissé emelkedett. A beteg a CMV fertőzésen átesett /lásd 2012-i lelet, amely a jelenlegitől eltérő módszerrel készült, de IgG és IgM is pozitiv volt / a jelenleg mérhető IGM pozitivitás vagy perzisztáló IhM lehet, vagy esetleges CMV reaktiváció.
További vizsgálatok szükségesek az esetleges reaktiváció kizárására. A minta az OEK be küldve.
Szia!
Megint én. A Tiéd másfajta teszttel lett elvégezve, de akkor Te is Bp-en kötsz ki az Epidemiológiai Központban. Sajnos nem tudok semmit mondani erre az eredményre, de majd az okosok megmondják. Írd meg majd, hogy mit mondtak!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!