Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Ennyi idő után sikerülhet...

Ennyi idő után sikerülhet spontán a terhesség? Részletek alul

Figyelt kérdés
2 és fél éve próbálkozunk babával, 35 éves vagyok, a férjem pár évvel fiatalabb. Jártunk meddőségi központban, endokrinológusnál, na szóval kb minden létező helyen, volt 2 sikertelen inszem. Az eredményeink jók, egyedül az AMH-ra mondták, hogy alacsony, ennek ellenére minden hónapban van peteérésem, többször figyelték. A meddőségiben már a lombikon kívül mást nem tudtak javasolni, viszont azt nem igazán szeretnénk egyenlőre. Volt már valaki hasonló cipőben és sikerült spontán teherbe esnie? Azt hiszem valahol ott rontottam el az egészet, hogy már a babatervezés előtt egy csomó meddőségi témával kapcsolatos fórumot, cikket böngésztem és annyira belelovaltam magam, hogy önbeteljesítő lett a dolog :D
2023. jún. 25. 19:44
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
100%

Csak lázadsz, mert nem akarod elfogadni. Kifogásokat és felelősöket keresel. Ha tudnád, hogy "mitől fogytak el", jobb lenne? Attól lenne gyereked?

Hiába van pontos menstruációd, ha nem esel teherbe. Ha minden olyan tökéletesen működne, akkor lenne gyereked. Mert ha a spermium is megfelelő, 2,5év alatt teherbe estél volna, ez egy tény. Ezt a tényt nem akarod figyelembe venni.

Nincs ezzel baj, csak mivel teljesen irreálisan gondolkodsz a struccpolitika miatt, el fog jönni az az idő, amikor már muszáj lesz szembenézned vele, de akkor már késő lesz ahhoz, hogy bármit is tegyél.

Képzeld azt, hogy eltelt 3 év, nincs már menstruációd se, nincs egyetlen petesejted se. Az orvosok azt mondják, nincs mit tenni, csak petesejt donációval lehetne ESETLEG, az viszont csak közeli hozzátartozó lehet, akinek csomó feltételnek kell megfelelni. Tehát nagyjából biztosra vehető, hogy nem lesz gyereked. Nem bánod, hogy nem próbáltad meg akkor, amikor még megtehetted volna?

2023. jún. 27. 12:44
 42/55 anonim ***** válasza:
100%

Korai petefészek-kimerülés. Ennél hamarabb is jelentkezhet. Teljesen mindegy, hogy meddig szedtél fogamzásgátlót.

Rendes peteérés nélkül is lehet valakinek szabályos ciklusa. Nekem is az volt. Pedig még az LH tesztek is pozitívak lettek középidőben.

2023. jún. 27. 12:47
 43/55 anonim ***** válasza:
100%
36# vagyok. Én írtam kérdező,hogy a koromhoz mérten kimerül/kimerülőben van. 26-27 évesen volt az első vérvétel nézve és már akkor is alacsony volt, tehát gondolom már előtte is. Huszonévesen... Minden más rendbe volt, átjárhatóság,cukor, pajzsmirigy rendben,minden más rendben, férjem spermája,stb. Engem is bántott,hogy ilyen hamar,nekem a doki azt mondta ez genetikai dolog sajnos és biztosan közrejátszik,hogy anyukám az átlaghoz képest is hamarabb klimaxolt,hogy ki tudja neki milyen lehetett,csak ő hamar szült annak idején(19-24). Illetve egy rokonomnál se volt ilyen,de mindenhol hamar szültek korban és senki sem nézette meg ezt így. Gondolom a régi időkben is volt ilyen,de mivel legtöbben 19-20 évesen már szültek,ez így nem derült ki. Az én ciklusom is óramű pontos, többször néztek ultrahang követést,ahol megrepedt,a végén sárgatest is volt. Közbe vérvétel is igazolta a peteérést,progeszteron is rendbe volt mindig. Sajnos pont ezért alattomos ez,mert sokszor nincs rá utaló jel.:( Viszont ez visszafordíthatatlan,sajnos. Külföldi dolgokat is olvastam erről annak idején. Azt kell eldönteni magadban, később nem fogod e bánni,hogy nem próbáltad még. Ha nem,nincs gond. Viszont ha igen mindenképp adnék esélyt. Keresni kell egy orvost,akiben megbízol maximálisan. Utána kell járni,hogy kit tartanak a legjobbnak és ahhoz menni.
2023. jún. 27. 13:00
 44/55 anonim ***** válasza:

#21 vagyok

#36 és 43 nektek végül lett babátok? Ne haragudj, hogy megkérdezem, nem muszáj válaszolni.

2023. jún. 27. 13:39
 45/55 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan én a #35 vagyok, de hasonló problémám volt, mint a 36-nak.

Lett baba, lombikkal, a 2. sikerült. Én már 0.8-as AMH-val, 33 évesen max dózist kaptam stimulációban.

2023. jún. 27. 13:53
 46/55 anonim ***** válasza:
100%
36-43# vagyok. 44-es igen,most egy éves. Nekünk spontán jött 2,5 év után egyszer csak. Megvolt a meddőségibe már a vérvételünk, konzultációnk. Azelőtt még a kivizsgálások a nőgyógyásznál.
2023. jún. 27. 14:02
 47/55 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az építő jellegű hozzászólásokat :) Természetesen végső esetben ősszel nekiállunk a lombiknak. Azért szerintem remény mindig van, sok olyat lehet olvasni ahol rosszabb értékekkel is esett már valaki spontán teherbe, hiszen amíg nincs menopauza azért előkeveredhet 1-1 kósza petesejt
2023. jún. 27. 14:10
 48/55 anonim ***** válasza:
100%
Bocsáss meg kérdező, nem szeretnélek elkeseríteni, de 0,2 AMH-val az ősz is lehet, hogy késő. Ennek most azonnal kellene neki látnotok nem pedig még várni hónapokat, mert sajnos a te esetedben hónapokról lehet szó. (van hasonló gondokkal küzdő ismerős pár kb ugyanilyen értékkel és ők is mondták, hogy minden perc számít kb.) Elhiszem, hogy borzalmasan nehéz ezt elfogadni ennyi idősen, de sajnos ha Te őszig vársz utána már lehet ennyi esélyed sem lesz. :/ Sok sikert kívánok Neked!
2023. jún. 27. 14:14
 49/55 A kérdező kommentje:
Értem, viszont ahogy már írtam ősz előtt nem fogok tudni nekilátni mivel szerződött munkáim vannak, illetve a fő állásomban is próbaidőn vagyok. Ha ezen a pár hónapon múlik, akkor amúgy is lényegtelen, mivel az se biztos, hogy az első lombik sikeres lenne, a stimuláció után meg aztán még a maradék petesejt is elfogyna. Egyébként se vagyunk lombik pártiak, minden áron nem szeretnénk gyermeket. Az a helyzet, hogy én a gyermekvállalást úgy képzeltem el mindig is mint egy kis csodát, ami beköszönt az ember életébe, nem úgy hogy a műtőasztalon belémerőszakolják a gyereket, csak hogy terhes legyek végre. Nekem ezzel teljesen elszállna ennek a varázsa
2023. jún. 27. 14:42
 50/55 anonim ***** válasza:
100%

"Az a helyzet, hogy én a gyermekvállalást úgy képzeltem el mindig is mint egy kis csodát, ami beköszönt az ember életébe, nem úgy hogy a műtőasztalon belémerőszakolják a gyereket, csak hogy terhes legyek végre"

Mint lombikbaba anyukája, elmondom, nekem sokkal nagyobb csoda volt így, hogy a tudománynak köszönhetően "belémerőszakolták" a gyereket, mert tudom, mi van mögöttünk. 8 év.

5 évig makacskodtam, hogy nem kell lombik, szerencsére én időben észbekaptam.

Azért is rossz olvasni, amiket írsz, mert így voltam vele, csak én már spontán sem reméltem a csodát. És most, hogy itt van a gyönyörű kisfiunk, iszonyat hálás vagyok a munkahelyi pszichológusnak meg a nőgyógyászomnak, hogy segítettek kijönni ebből a passzív állapotból.

Mert ha nem, kb. most is itt tartanék, ahol te.

2023. jún. 27. 14:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!