Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Ennyi idő után sikerülhet...

Ennyi idő után sikerülhet spontán a terhesség? Részletek alul

Figyelt kérdés
2 és fél éve próbálkozunk babával, 35 éves vagyok, a férjem pár évvel fiatalabb. Jártunk meddőségi központban, endokrinológusnál, na szóval kb minden létező helyen, volt 2 sikertelen inszem. Az eredményeink jók, egyedül az AMH-ra mondták, hogy alacsony, ennek ellenére minden hónapban van peteérésem, többször figyelték. A meddőségiben már a lombikon kívül mást nem tudtak javasolni, viszont azt nem igazán szeretnénk egyenlőre. Volt már valaki hasonló cipőben és sikerült spontán teherbe esnie? Azt hiszem valahol ott rontottam el az egészet, hogy már a babatervezés előtt egy csomó meddőségi témával kapcsolatos fórumot, cikket böngésztem és annyira belelovaltam magam, hogy önbeteljesítő lett a dolog :D
2023. jún. 25. 19:44
1 2 3 4 5 6
 31/55 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Hát igen, a munkahely macera, de ezalatt úgysem küldhet el. Mindenesetre van lehetőség, az a lényeg.
2023. jún. 26. 14:50
 32/55 A kérdező kommentje:
25ös egyébként az tény,hogy üresen is nőnek a tüszők, viszont az üres nem reped meg. Az orvosom elég szépen elmagyarázta és mutatta a sárgatestet is peteérés után az ultrahangon
2023. jún. 26. 21:56
 33/55 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva azért próbálokozok már ilyen vitaminos megoldásokkal, mert az elmúlt 2 évben nagyon megingott a bizalmam az orvosokban. Itt a városunkban akiknél voltunk orvosok szerintük velem minden rendben volt, a páromnál volt rendkívül alacsony a spermaszám, ezért küldtek minket inszemre. Aztán elmentünk a meddőségi klinikára, ahol közölték, hogy a párom eredménye rendkívül szép, sőt az első orvos nekem is azt mondta, hogy minden rendben, majd mikor ő beteg volt egy másikhoz kerültem, aki közölte, hogy azonnal lombik, max stimulációval
2023. jún. 26. 22:04
 34/55 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%

Össze-vissza beszélnek, nekünk az a tapasztalatunk, sőt a mi orvosunk viselkedése bunkó is, ott is hagyjuk. Egyszer minden jó, szépek a petesejtek, nem a legszebb, de jó a spermakép, legközelebb meg öregek a petesejtek, a spermakép is rossz, mégis mit várunk, mi vagyunk a hibásak, stb. Na erre vártunk fél évet. Annyira nincs semmilyen kommunikáció, hogy az már borzalmas, férfi nem is mehetett be konzultációra, kvázi a spermakép nem is lett kiértékelve, pedig ha akkor valaki megmondja, hogy nem a legjobb a helyzet, még lett volna idő kivizsgáltatni, esetleg kezeltetni, hátha javul valamit. De ezek ellenére mi még bizakodunk.

Azért érdemes a lombikot hamar indítani, mert nem biztos, hogy mikor odamész azonnal indítható egy stimuláció, és mivel ciklushoz kötött, telhetnek a hónapok, sőt nekünk mikor először elindították, akkor félbe is kellett szakítani, akkor megint utána kellett 3 hónapot várni.

Lehet vitaminokkal is próbálkozni, bajod nem lesz tőle, de nem lesz olyan hatékony, mint egy stimuláció.

2023. jún. 27. 06:21
 35/55 anonim ***** válasza:
100%

"Az orvosom elég szépen elmagyarázta és mutatta a sárgatestet is peteérés után az ultrahangon"

Ez érdekes, annak idején inszeminációkor nekem pedig azt mondta az orvos, nem tudni semmiből, Douglas folyadékból sem biztosra, hogy volt-e petesejt, ez az inszem nagy hátránya.

Meg az, hogy nem tudni, történt-e megtermékenyülés.

A párod spermaszáma változhatott, ezért is mondhatott mást az egyik majd a másik orvos.

De a te 0.2 AMH-d sosem lehetett rendben. Kivéve ha előtte lévő orvos nem is nézett AMH-t, akkor persze könnyen mondta, hogy rendben...

2023. jún. 27. 08:19
 36/55 anonim ***** válasza:
100%
35#-ös. Nekem is így magyarázta a dokim,hogy hiába reped meg stb.,nem fogjuk tudni. Pont emiatt van,hogy sokszor lombiknál derül ki,mert ugye ott leszívják éd látják.
2023. jún. 27. 08:41
 37/55 A kérdező kommentje:
Én azt látom az orvosok nagyon nyomják ezt a lombik témát, nyilván azután kapják a legtöbb pénzt. Az tény, hogy nem látják, hogy volt e petesejt, viszont ha van domináns tüsző ami szép nagyra megnő és megreped, akkor 99%, hogy volt benne tüsző is. Kb az összes doki ezt mondta akivel beszéltem, de ha utánanéztek neten a folyamatoknak, akkor ott is mindenhol ezt írják
2023. jún. 27. 10:58
 38/55 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem nyomják a témát. Eleve nem is mehet az lombikra, aki nem ment végig az inszemeken, kivéve, ha olyan a gond a párnál, ami azt eleve kizárja.

Te láthatóan struccpolitikát folytatsz, és nem akarod megérteni, nálad azért ajánlják a lombikot, mert még azzal is nagyon kis eséllyel esnél teherbe, nemhogy spontán.

A 0.2 AMH az gyakorlatilag az utolsó utáni pillanat. Te meg még mindig ott tartasz, hogy majd vitaminoktól, spontán esel majd teherbe.

2023. jún. 27. 11:04
 39/55 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Nekünk lehetett volna inszem. is, mégis választhattunk, hogy az legyen vagy lombik inkább, lehet ez korfüggő is, mi lombikot választottunk.
2023. jún. 27. 11:19
 40/55 A kérdező kommentje:
Azért folytatok struccpolitikát, mivel egyszerűen nem fér a fejembe, hogy mitől fogytak el 33 éves koromra már a petesejtjeim, mikor kb 20 éves koromtól fogva fogamzásgátlót szedtem, tehát peteérésem se volt. Létezik olyan, hogy sose volt? És ha így van hogy nekem már lehúzták a redőnyt akkor mitől van az hogy szervezetem óramű pontossággal működik, menstruáció, peteérés szempontjából? Erre pl egy orvos se tud válaszolni
2023. jún. 27. 12:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!