Ennyi idő után sikerülhet spontán a terhesség? Részletek alul
Mennyire alacsony az AMH?2,5 év után spontán jött össze,amikorra időpontunk volt a meddőségibe. Korai petefészek kimerülésen kívül mást nem találtak,akkor voltam 27. De nem 0 alatti volt,csak a koromhoz mérten sajnos idő előtt alacsony. FSH volt 12,5;AMH 1,2. Egy évvel azelőtt is nézték,romlott. Én már ezzel feladtam,hogy igazából ráhagyom és majd max lombikkal lesz, remélem. Utána nem jött már meg.
Viszont én se várnék,a lombikot megpróbálnám és meg is akartam annak idején. Adnék neki esélyt. A többieknek igazuk van.
Mennyi az AMH-d?
10, 11-nek igaza van, ha alacsony az AMH-d ne nagyon várd a csodát főleg be 35 évesen.
Ezt mondom neked úgy, hogy 36 éves vagyok 22 hetes kismama első babával, 5 éve vártunk rá. Nem volt se inszem se lombik, meddőségire elkezdtünk járni, volt pár alap vizsgálat, de hirtelen terhes lettem. De nem tudom ez mennyire általános. Nekem 36 évesen az AMH-m 2.54 ami koromhoz képest nagyon jónak számít. Ha neked inszemet is ezért nem csinálnak, mert annyira alacsony (pedig inszemből is azt hiszem 5x próba van) akkor nem pazarolnám az időt a helyedben, mert hamarosan akár hónapok és ki fog merülni a petefészked, aztán tényleg nem lesz esélyed. Ne húzd az időt.
Amúgy a 14-es okosat mond az életmódváltással. Nem tudom, milyen életet élsz, abszolút nem is akarok benne vájkálni, de ha mondjuk a petesejtjeid minőségével van gond, és azért nem sikerül, bizonyos dolgokkal ezt lehet növelni. Pl. sporttal, egészségesebb életmóddal. Pl. ha most dohányzol, érdemes már most abbahagyni, és nem várni vele a teherbeesésig, mert most is hatással van a fejlődő petesejtekre (egyes kutatások szerint a passzív dohányzás is, ezt is érdemes figyelembe venni). Ha túlsúlyos vagy, a fogyás, a sport szintén sokat segít. Olyan történetet nagyon sokat olvastam, ahol a lombik is sikertelen volt, nem találtak gondot a túlsúlyon kívül, aztán elkezdett sportolni és értelmesen, fehérje- és vitamindúsan étkezni, -10-15-20 kiló után a semmiből összejött a baba. A koffein is káros lehet már most nagy mennyiségben.
Szóval amíg rászánod magad a lombikra, addig lehet, érdemes lenne dolgokat felülvizsgálni az életmódodban. Nyilván nem azonnali siker, van némi átfutási ideje (elvileg kb. 3 hónap, de már 1 hónap is sokat segít, amíg elkezdi a tested az új petesejtet érlelni), de megérheti megpróbálni.
35 évesen, 2.5 év sikertelenség után, alacsony AMH-val meddig akarod halogatni a lombikot?
Gondolom, tudod, hogy az AMH szint a petesejt számodra utal, ha már alacsony, lehet hogy fél év alatt kimerül a petefészked. Ismerősömnek 31 évesen olyan alacsony volt az AMH, hogy nem is lehetett stimulálni.
Szerintem ahelyett, hogy illúziókban ringatnád magad, kezdjétek el a lombikot minél előbb. Feltéve, ha akarsz gyereket.
Nekem 33 évesen, hasonló helyzetben megmondta kerek-perec az orvosom, addig üssem a vasat, amíg még meleg.
17-es vagyok. Most olvasom, 0.2 az AMH??? Lombikkal is örülhetsz, ha sikerült elég jól stimulálni.
Nekem 0.8-0.9 volt, és max dózis kellett.
Ez iszonyat alacsony, egyértelmű kimerülés.
11# vagyok. Én úgy tudom,hogy attól,hogy megérik ilyenkor a tüsző,nincs benne érett petesejt és ezt sokszor csak a lombiknál veszik észre,amikor leszívják a petesejtet. Ezt amúgy ultrahanggal,vagy inszemnél,stb. nem lehet észrevenni. Ezt akkor olvastam,amikor beleástam a témába magam.
0,2 AMH-val nem várnék én sem.:( Már az 1,2-esre azt mondta a dokim már a terhességem alatt is,hogy ha kettőt szeretnénk,akkor nagyon rövid úton próbálkozzunk újra,különben később nem sok esélye lesz,sajnos. Nálam is volt peteérés UH mellett nézték többször. Nálam elsőnek nézték 1,6 volt az AMH 26-27 évesen,10-es FSH mellett. Majd bejött a covid is,időpontot is nehezen kaptunk,stb. Utána nézték rá egy évre és akkor már 1,2 volt az AMH,12-es FSH-val. Engem picit elszomorít ez,hogy erre nincs valamilyen megoldás a donorsejten kívül,amivel picit meg lehetne állítani vagy visszaszorítani. Ha mi 30 felettre terveztük volna az első babát,akkor konkrétan észre se veszem és nekem már valószínű semmi sem lenne úgy,hogy óramű pontosságú ciklusom van peteéréssel,stb. Tehát abban a hitben éltem,hogy ilyen gond nem lehet,holott de. Na én emiatt javaslom mindig,hogy már próbálkozás első pár hónapjában legalább ezt az egyet nézesse meg az ember előre...mert sosem tudhatja senki. Ráadásul egyre több helyen olvasom/hallom ezt a problémát. A szüleimnél nem volt ilyen probléma,tény hogy anyukám korán klimaxolt az átlaghoz képest,de nem ennyire.
Kitartást kérdező! Én adnék egy esélyt,de neked kell érezned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!