Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Sógoroméknak nem jött össze a...

Sógoroméknak nem jött össze a baba sajnos. Mióta megszületett a picink, megromlott a kapcsolatunk. 1,5 év alatt talán 4x láttuk őket. Szerintetek hogyan álljak hozzájuk?

Figyelt kérdés
A terhességem alatt és előtt nagyon jó volt a kapcsolatunk velük. A férjem imádja a bátyját, a felesége picit magának való, de jól kijöttünk. Majd mikor terhes lettem, felkereste a nőgyógyászomat, megint vizsgálatok sorát végezték, mindent rendben találtak nála de mégsem sikerült teherbe essen. Borzasztóan sajnáltam és próbáltam minél kevesebbet beszélni a piciről mikor találkoztunk. Puszta empátia. Majd mikor világra jött a gyermekünk, visszahúzódtak. Számtalanszor kerestem őket, hívtuk kávézni, enni stb de mindig volt vmi kifogásuk. Egy idő után persze ezt meguntam. Majd nyáron családi összejöveteleken találkoztunk velük, egy percet sem próbált játszani a feleség a gyerekemmel, a sógorom talán nyitottab, de ő sem keresi már a férjemet. És látom rajta, hogy ez belül őt is bántja. Nem tudom hogyan viszonyuljak hozzájuk, főleg most h jön a karácsony. Legszívesebben meg sem hívnám őket, mert ez a viselkedés nekem is nagyon rosszul esik. És úgy vagyok vele, hogy megértek mindenkit viszont egy idő után elvárom, hogy engem is értsenek meg és ha ez nem kölcsönös, akkor mi értelme az erőlködésnek?

#Megromlott testveri kapcsolat
2020. dec. 18. 10:48
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
70%

Kedves 7-es válaszoló:

Nyilván 100%-ig igazad van. De azért gondolom, neked sem karikacsapásra jött az elfogadás. Azt ne mond nekem, hogy az első perctől ilyen stabil, kiegyenselyúzott voltál. Nyilván idő kell, míg idáig eljut az ember.

A meddőség egy nagy trauma, idő míg feldolgozza az ember.

2020. dec. 18. 11:49
 22/54 anonim ***** válasza:
54%

"Értem én, hogy csalódottak stb, na de emiatt elfordulni a saját öcsémtől, minimalizálni vele a kapcsolatot és kerülni őket, hát számomra ez no komment."

Azért mondod ezt, mert nem vagy ebben a helyzetben, úgy meg könnyű az észt osztani.

2020. dec. 18. 11:50
 23/54 anonim ***** válasza:
64%
21: pont az ellenkezőjét állítottam. 🙂
2020. dec. 18. 11:52
 24/54 anonim ***** válasza:
63%
22 És ezt honnan is tudod? Nem is ismersz, hidd el, hosszú évekig voltam ilyen helyzetben, de eszembe nem jutott volna a saját testvéremmel így viselkedni, akivel amúgy szuper volt előtte is a kapcsolatom!
2020. dec. 18. 11:56
 25/54 anonim ***** válasza:
49%

24-es:

Az írásodat olvasva szerintem bárkinek ez jönne le.

Ha meg tényleg voltál ilyen helyzetben, akkor annál megdöbbentőbb, hogy ilyen mértékben hiányzik belőled az empátia. Senki nem mondta, hogy helyes amit a pár csinál. De attól még érthető.

2020. dec. 18. 12:04
 26/54 anonim ***** válasza:
58%
Egyáltalán nem hiányzik belőlem az empátia, csupán felnőtt ember létemre képes vagyok/voltam felfogni, hogy a testvérem semmilyen mértékben nem tehet arról, hogy nekünk évekig nem jött a baba, míg nekik rögtön és meg nem fordult volna a fejemben ilyen gyerekes módon viselkedni, hogy kerülöm őket amennyire csak lehet! Igen, szar volt, igen fajt, de nem foroghat az egész élet ekörül és nem várhatom el, hogy mindenki engem sajnáljon és engem próbáljon megérteni.
2020. dec. 18. 12:12
 27/54 anonim ***** válasza:
90%
Voltam hasonló helyzetben. Nehéz volt. A barátikörben mindenkinek volt már gyereke, csak nekünk nem. Minden összejövetel bababuli volt tulajdonképpen. Mindig hívtak minket, de nem erőltettek semmit. Mi mentünk, mert nagyon szeretjük a barátok gyerekeit. Jó volt látni hogy növögetnek. De miután hazaértünk, mindig elmondogattuk, hogy jó nekik, reméljük nekünk is lesz egyszer stb..Mikor összejött a babánk, mindenki nagyon örült nekünk. Kiderült, hogy sokat gondoltak ránk és drukkoltak titokban.
2020. dec. 18. 12:13
 28/54 anonim ***** válasza:
64%
Azért szerintem nekem egész stabil volt a lelkivilágom. Látogattuk sógorékat, szeretgettük a babát, én néha azért sírtam otthon, de gondolom ez természetes. Aztán még nem volt egy éves a fiuk, amikor pont karácsonykor jelentették be anyóséknál a második babát. Én meg igenis azt akartam abban a pillanatban, hogy nyíljon meg alattam a föld, csak tűnhessek el onnan. Engem utált mindenki, hogy elrontom a karácsonyt, mert nem bírtam ott maradni, marta a torkom a zokogás. Hát, kva boldog karácsonyt nekik, érzéketlen tuskók voltak. Nem a személyem elleni támadás volt, tudom, akkor volt együtt mindenki, értem én. De attól még az én szívem ebbe belefacsarodott. Nekem is karácsony lett volna az a nap. De mindegy. Végül nekünk is megszületett a kisfiunk. Viszont arra az érzésre amíg élek, emlékezni fogok. Komolyan, örüljön az, akinek nem kellett soha.
2020. dec. 18. 12:54
 29/54 anonim ***** válasza:
57%

28-as ezt olvasni is szörnyű volt.

Teljesen érthető a reakciód :( Én sem bírtam volna ezt ki sírás nélkül:(

2020. dec. 18. 13:02
 30/54 anonim ***** válasza:
68%

Maximálisan egyetértek a 20-assal.

Mi több mint 7 évet vártunk a lányunkra, körülöttünk már majdnem mindenkinek volt gyereke és igen, elszomorító volt, hogy csak nekünk nem sikerül, csalódottak voltunk, rossz volt, kétség nem fér hozzá. DE! Soha az életben eszembe nem jutott volna így viselkedni a szeretteimmel, hogy elfordulok a tesómtól csak mert neki született gyereke, nekem meg még nem. Bármennyire is magam alatt voltam, nem a testvérem, nem a legjobb barátnőm, nem az unokatesóm stb tehettek arról, hogy nekünk ennyi évbe telt a baba. Szóval, ha valaki, akkor én tudom milyen érzés ez, még sem tartom normálisnak és elfogadhatónak azt, hogy a kérdező férjének testvére így áll a saját öccséhez és annak feleségéhez. Ők semmiről nem tehetnek, mégis rájuk vetítik ki a szomorúságukat. Sosem értettem az ilyen embereket, akik elvárnák, hogy ők sajnálva legyenek, értsék meg őket és szintén sokaknál elvárás, hogy más ne örüljön már nyíltan a leendő gyerekének, csak mert neki nem sikerül. Ha karácsonykor akarták volna elmondani, ami logikus, hisz ott az egész család, akkor karácsonykor mondják el, ki vagyok én hogy ezt megvétózzam és kérdőre vonjam miért pont akkor kellett?! Azért az együttérzésnek és megértésnek is van egy határa, az pedig hogy nekiállok "hisztizni" vagy épp zokogni annak hallatán, hogy a másiknak jön a baba, hát az számomra elfogadhatatlan.

Volt nálunk is ilyen, fogtam magam, vettem egy nagy levegőt és felnőtt emberként viselkedtem, nem bsztam tönkre más örömét, csak mert nálunk az volt, ami. Ha rám tört a sírás, akkor szépen elvonultam a mosdóba/udvarra és összeszedtem magam vagy a lehető legnormálisabb módon szóltam, hogy elnézést most nem érzem jól magam, hazamegyek és majd holnap beszélünk. De meg nem fordult sem az én, sem a férjem fejében, hogy az egész család előtt jelenetet rendezzünk vagy bármi hasonló.

Sokan már átesnek a ló túloldalára és minden gondolatukat csak a gyerektéma köré építik, belekeserednek az évek alatt az egészbe és mindenki részéről támadásnak érzik, ha nekik sikerül a gyerek, na meg elvárják hogy velük mindenki legyen nagyon finom, óvatos és megértő...

Ez bizonyos mértékig rendben van, de van egy határ, amin túl már szerintem elég nevetséges ez a viselkedés.

2020. dec. 18. 13:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!