Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Sógoroméknak nem jött össze a...

Sógoroméknak nem jött össze a baba sajnos. Mióta megszületett a picink, megromlott a kapcsolatunk. 1,5 év alatt talán 4x láttuk őket. Szerintetek hogyan álljak hozzájuk?

Figyelt kérdés
A terhességem alatt és előtt nagyon jó volt a kapcsolatunk velük. A férjem imádja a bátyját, a felesége picit magának való, de jól kijöttünk. Majd mikor terhes lettem, felkereste a nőgyógyászomat, megint vizsgálatok sorát végezték, mindent rendben találtak nála de mégsem sikerült teherbe essen. Borzasztóan sajnáltam és próbáltam minél kevesebbet beszélni a piciről mikor találkoztunk. Puszta empátia. Majd mikor világra jött a gyermekünk, visszahúzódtak. Számtalanszor kerestem őket, hívtuk kávézni, enni stb de mindig volt vmi kifogásuk. Egy idő után persze ezt meguntam. Majd nyáron családi összejöveteleken találkoztunk velük, egy percet sem próbált játszani a feleség a gyerekemmel, a sógorom talán nyitottab, de ő sem keresi már a férjemet. És látom rajta, hogy ez belül őt is bántja. Nem tudom hogyan viszonyuljak hozzájuk, főleg most h jön a karácsony. Legszívesebben meg sem hívnám őket, mert ez a viselkedés nekem is nagyon rosszul esik. És úgy vagyok vele, hogy megértek mindenkit viszont egy idő után elvárom, hogy engem is értsenek meg és ha ez nem kölcsönös, akkor mi értelme az erőlködésnek?

#Megromlott testveri kapcsolat
2020. dec. 18. 10:48
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
89%
Igen. Én sem viseltem jól az első 2 évet, majdnem szét is mentünk miatta a férjemmel. Aztán kértünk segítséget, és azóta tudjuk kezelni a dolgot. Megértettem, hogy nem lehet szorongva végigcsinálni ezt a több évet, a kivizsgálásokat, a lombikot és ha nem jön össze végül az egész életemet.
2020. dec. 18. 11:21
 12/54 A kérdező kommentje:
Nem az a baj h nem jatszanak a gyerekemmel, csak latom rajtuk, hogy inkabb a sarokba huzodnak olyankor. Nem tudok a helyzettel mit kezdeni, mert a gyerekemet nem tudom lepasszolni sehova. Föleg nem karacsonykor. De 1,5 eves most pont az "anya hol vagy" korszakban van, anyosommal sem hajlando egyedül maradni. Tehat gyerekmentes programot egyelöre nem tudok szervezni.
2020. dec. 18. 11:23
 13/54 anonim ***** válasza:
36%
Tényleg nem bántásból írom, amit írok, hanem tapasztalat. Persze nem kell mindenáron ráerőltetni senkinek sem a gyereket egy meddő párra, de azért kerülni valakit mert neki sikerült... Hát nem tudom, nem vall stabil lelkivilágra.
2020. dec. 18. 11:24
 14/54 anonim ***** válasza:
69%
13: egy meddő nőnek általában nem stabil a lelkivilága. Ha átmentél volna ezen, tudnád. Így meg inkább csak hidd el és örülj.
2020. dec. 18. 11:26
 15/54 anonim ***** válasza:
75%
12-re: ha nem tudsz a helyzettel mit kezdeni, az nem az ő hibájuk. De szerintem az lenne a legjobb, ha felhívnád a sógornődet és megkérdeznéd, mire van szüksége, hogy érezné jól magát. Biztos jólesne neki, hogy gondolsz rá, hogy neki kellemetlen ez a szitu.
2020. dec. 18. 11:29
 16/54 anonim ***** válasza:
69%

Mint írtam, meddő vagyok. De akkor sem lehet folyamatosan erre gondolni, nem lehet az egész életemet eköré építeni. Az én értékemet nem az határozza meg, hogy szültem-e. Értékes ember vagyok akkor is, ha nem lesz gyerekem. Nem hagyom, hogy elhatalmasodjon rajtam a problémám, nem hagyom, hogy tönkretegye a kapcsolatom és az egész életem.

Egyik barátnőm férje főbelőtte magát a meddőség miatt. Nem akartunk ennek az állapotnak a közelébe sem jutni, ezért időben kértünk segítséget, és megtanultuk kezelni és feldolgozni a helyzetet. Már nem kap el a sírógörcs, ha babát vagy terhes nőt látok.

Azt viszont kikérem magamnak, hogy azt mondja bárki, hogy hazudok, mert mint írtam, 4 éve próbálkozunk. A saját küzdelmünk pedig nem volt kérdés, de ha valaki kíváncsi, szívesen leírom priviben.

#7, #11 és #13 voltam.

2020. dec. 18. 11:33
 17/54 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, azt tudod kezdeni a helyzettel, hogy elfogadod és kész, nem erőlteted a kapcsolattartás. Ahogy nekik el kell viselni a gyermektelenséget, úgy neked el kell viselni a visszahúzódásukat. Ilyen az élet, nem csak jó dolgok történnek.
2020. dec. 18. 11:34
 18/54 anonim ***** válasza:
91%

A leírtakból nem derült ki számomra, hogy mi a bajod a sógorodék viselkedésével. Egyetlen konkrétumot írtál: "nyáron családi összejöveteleken találkoztunk velük, egy percet sem próbált játszani a feleség a gyerekemmel". És ez miért baj? Persze, szerencsésebb lenne, ha úgy tudnának a helyzethez viszonyulni, mint 7-es válaszoló ("Imádom tutujgatni a kisfiát, jó gyakorlás." - ez nekem is mosolyt csalt az arcomra :-) ), de nem várhatod el tőlük, hogy a te gyerekeddel foglalkozzanak. Ezen kívül (saját tapasztalatból mondom) sok ember, amíg nincs saját gyereke, sokkal sutábban tud viszonyulni a gyerekekhez, mert egyszerűen nem tudja, mit mondjon, mit csináljon velük.

Szerintem hívd el őket karácsonyra úgy, ahogyan a szüleiteket is hívjátok. Ha akarnak, eljönnek, ha nem, nem. Ne bántódj meg, ha nem jönnek. És ha eljönnek, de csak veletek, felnőttekkel kommunikálnak, azt is fogadd el.

Mást pedig nem írtál, hogy mi esik rosszul tőlük.

Nem írtad, hogy sértődötten viselkednének, hogy beszólogatnának. Viselkedj velük udvariasan, remélhetőleg ők is így fognak viselkedni, és kész.

2020. dec. 18. 11:38
 19/54 anonim ***** válasza:
72%

Ebből is látszik, hogy halvány elképzelésed sincs egy meddő pár min megy keresztül és mit él át. Értem én, hogy átérzed, megérted.... de hidd el, nem érted. És adj hálát az égnek, hogy nem érted. NEm is kell, ez így van rendjén. De te meg azt értsd meg, nincs ennél fájdalmasabb egy pár számára a világon. Lehet, hogy nem helyes ahogy viselkednek, de ebben a helyzetben ritkán tud az ember racionálisan viselkedni. Kivéve, ha olyan tökéletesen stabil lelkivilága van az embernek, mint a 7-es válaszolónak.

Megértem én, hogy a te tökéletes életedet most némiképp rombolja ez a távolságtartó viselkedés a sógorodékkal, és hogy jelen pillanatban ez a legnagyobb problémád, de nem hiszem, hogy ezen tudsz változtatni.

Amit tehettek a férjeddel: Passzoljátok le a gyereket 2-3 órára (nem karácsonykor nyilván) és csináljatok valami közös programot. Ha erre sem nyitottak, akkor pedig elég ha annyit mondtok nekik, hogy szeretitek őket, ha beszélgetni szeretnének, vagy tudtok tenni valamit értük, akkor szóljanak.

Ennyi. NEm kell ezt erőltetni. Hagyjátok, hogy a maguk módján dolgozzák fel a problémájukat. Idővel majd túlteszik magukat rajta (vagy így, vagy úgy).

2020. dec. 18. 11:44
 20/54 anonim ***** válasza:
54%
Őszintén? Semmit. Nehogy már nektek kelljen rosszul érezni magatokat, mert sikerült a baba, nekik meg nem. Értem én, hogy csalódottak stb, na de emiatt elfordulni a saját öcsémtől, minimalizálni vele a kapcsolatot és kerülni őket, hát számomra ez no komment. Nekem ilyen emberekre, ilyen testvére nem is lenne szükségem, aki olyan miatt “haragszik”, amiről nem én tehetek és még én kéne kellemetlenül érezzem magam meg tutujgassam az ő lelki világukat. Azért mindennek van egy határa..
2020. dec. 18. 11:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!