Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Sógoroméknak nem jött össze a...

Sógoroméknak nem jött össze a baba sajnos. Mióta megszületett a picink, megromlott a kapcsolatunk. 1,5 év alatt talán 4x láttuk őket. Szerintetek hogyan álljak hozzájuk?

Figyelt kérdés
A terhességem alatt és előtt nagyon jó volt a kapcsolatunk velük. A férjem imádja a bátyját, a felesége picit magának való, de jól kijöttünk. Majd mikor terhes lettem, felkereste a nőgyógyászomat, megint vizsgálatok sorát végezték, mindent rendben találtak nála de mégsem sikerült teherbe essen. Borzasztóan sajnáltam és próbáltam minél kevesebbet beszélni a piciről mikor találkoztunk. Puszta empátia. Majd mikor világra jött a gyermekünk, visszahúzódtak. Számtalanszor kerestem őket, hívtuk kávézni, enni stb de mindig volt vmi kifogásuk. Egy idő után persze ezt meguntam. Majd nyáron családi összejöveteleken találkoztunk velük, egy percet sem próbált játszani a feleség a gyerekemmel, a sógorom talán nyitottab, de ő sem keresi már a férjemet. És látom rajta, hogy ez belül őt is bántja. Nem tudom hogyan viszonyuljak hozzájuk, főleg most h jön a karácsony. Legszívesebben meg sem hívnám őket, mert ez a viselkedés nekem is nagyon rosszul esik. És úgy vagyok vele, hogy megértek mindenkit viszont egy idő után elvárom, hogy engem is értsenek meg és ha ez nem kölcsönös, akkor mi értelme az erőlködésnek?

#Megromlott testveri kapcsolat
2020. dec. 18. 10:48
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
86%
Hm. Erdekes dolog ez. Nekunk se jon ossze a baba, sajnos a holgy parom eleg idos mar, sanszos h nem is fog. A sogornomnek 2 eve szuletett meg a kislanyuk es nekem durva sz*r latni h nekik osszejott, boldogok stb, ezert amennyire csak lehet kerulom oket. En bevallom, irigy ember vagyok, nem szeretem azt latni h masnak van olyan ami nekem valoszinuleg sosem lesz. (Parom viszont imadja testverem gyereket)
2020. dec. 18. 10:56
 2/54 anonim ***** válasza:
73%

Férjem előző házassága amiatt ment tönkre, mert nem jött össze a gyerek. Férjem húgának időközben 3 is született, a 3. pl 1 évesen látogatták meg először. A férjem is sáros értek, kikellett volna állnia magáért.

De ilyen van. Hívd meg őket, legyél Te a felnőttebb.

Viszont azt tanult meg, az a gyerek neked a legfontosabb, másnak nem.

2020. dec. 18. 10:56
 3/54 anonim ***** válasza:
89%

Őszintén? Semmit, ezt a dolgot el kell fogadnotok és hálát adnotok annak, hogy nem ti vagytok az ő helyzetükben.

Mert hiába nem ti tehettek róla, hogy nekik nincs gyermekük, ettől még nekik nem fog kevésbé fájni a dolog. Gondold el, bármikor találkoznak veletek, minden alkalommal szembesülniük kell azzal, miről maradnak le, miben nem lehet részük, mi az, amire a legjobban vágynak és kimarad az életükből.

Ez sajnos nem egy olyan dolog, hogy a testvér szebb vagy gazdagabb vagy bármi, amin azért túl lehet lendülni, a világ egyik legfájdalmasabb helyzetéről beszélünk, amit semmivel nem lehet pótolni. Ezeket az érzéseket nem lehet elnyomni meg tompítani.

Hidd el, én is voltam ilyen helyzetben, szerencsére azért nem ennyire rosszban, hisz lett babám, de amikor sógornőméknél már volt baba és nálunk mg nem jött, mi is minimalizáltuk a találkozást. Miért? Mert minden alkalom után kikészültünk idegileg, pedig nyilván tudtuk, hogy nem ők tehetnek erről, és próbáltam is erőt venni magamon, igenis menni, igenis jópofát vágni és érdeklődni a gyerek iránt, de ezután minden alkalommal egy hétig totál depressziós voltam, zokogtam, beborultam.

Ha nem láttuk őket, kevésbé szembesültünk azzal, miről maradunk le és kevésbé fájt, ez az igazság.

Szóval én azt mondom, ezzel nem tudsz mit csinálni. Én hálát adok neki, hogy lett babám és megérteném, ha valaki, akinek nem lehetne, nem akarna folyton találkozni velem és szembesülni a boldogságommal. Nyilván rossz lenne és sajnálnám, de megérteném. A világ igazságtalan.

2020. dec. 18. 11:04
 4/54 anonim ***** válasza:
85%

Lehet, hogy nem tudják kezelni kellően a helyzetet, de te sem. Miért baj, hogy nem játszott a gyerekkel? A tiéd, nem az övé, nem köteles foglalkozni vele. Nem a gyereked a világ közepe, és te sem vagy sztár attól, hogy szültél.

Hívd meg őket ha akarod, de nem udvariasságból, hanem mert szeretnél velük ünnepelni. Ha nem látod őket szívesen, akkor viszont ne fáradj ezzel, mert csak megkeserítetitek egymás karácsonyát.

2020. dec. 18. 11:06
 5/54 anonim ***** válasza:
91%
Sajnos én is mindig így éreztem, de az ember erről nem tehet. Szerintem próbáljatok olyan kapcsolattartási formát keresni egy ideig, ahol nem találkoznak a babával. Külső helyszín, mondjuk étterem, mozi, egyéb programok, amíg ezek nem nyitnak ki, addig kirándulás vagy közös vásárlás. A korlátozások alatt ez biztos nehéz. Ha nem félnek attól, hogy folyton a baba lesz a téma, előbb-utóbb felengednek, és később maguktól is érdeklődni fognak róla. Tudom, hogy ez a helyzet neked is rosszul esik, de fontos megérteni, hogy ők nagyon szenvednek. A meddőség könnyen gyásszá alakul, főleg a nőkben. Egy meddő nő is anyának érzi magát, csak neki nem él a gyereke.
2020. dec. 18. 11:10
 6/54 anonim ***** válasza:
81%
Téged miért kéne megérteniük? Ők szenvednek, neked (az ő perspektívájukból nézve) mindened megvan. Valószínűleg azért is kerülnek, mert nem vagy empatikus, hanem elvárod, hogy lépjenek túl a csalódottságon/frusztráción/irigységen (amik közül egyiket se tudják akarattal befolyásolni). Biztos nagyon nehéz nekik szembesülni azzal, hogy nektek van gyereketek, nekik meg még mindig nincs. Ha nekik az a megküzdési mechanizmusuk, hogy nem teszik ki magukat a számukra nehéz helyzetnek, akkor neked/nektek ezt maximálisan tiszteletben kell tartanod/tok. Ha pedig a férjedet zavarja valami, akkor szerintem beszélje meg a saját testvérével, nem kell neked beleavatkozni. Legyél velük kedves, türelmes és támogató, azaz te se tegyél úgy és tőlül se várd el, hogy úgy tegyenek, mintha minden rendben volna.
2020. dec. 18. 11:11
 7/54 anonim ***** válasza:
53%

Ugyan már, ez a sok pónilelkű ember... Meddő kapcsolatban élek, négy éve nem jön a gyerek. De attól még pl nem a legjobb barátnőm tehet róla, hogy nekik összejött. Imádom tutujgatni a kisfiát, jó gyakorlás. 🙂

Igen, nehéz helyzet, nem mondom, nem az. De aki pszichológiai szempontból stabil, az le tudja ezt a helyzetet kezelni, és nem fog haragudni másra miatta. A meddőség feldolgozásához nem szégyen segítséget kérni, sőt ilyen horderejű dologban tanácsos is. Nem puffogni kell miatta, hanem mindent megtenni azért, hogy legyen az illetőnek is gyereke, ami teljesen belső magánügy, nem kell senkit kirekeszteni miatta.

2020. dec. 18. 11:16
 8/54 anonim ***** válasza:
77%
7-es, de ugye az felmerül benned, hogy attól még, hogy te jól viseled, nem törvényszerű, hogy mindenki jól viseli?
2020. dec. 18. 11:17
 9/54 anonim ***** válasza:
69%

7-es, te így dolgozod fel, más másképp. Mint mondtam, mindenki tisztában van vele, hogy nem más tehet róla, ha náluk nem jön a gyerek, de ettől még fájhat szembesülni vele, hogy miről marad le.

Ezt nem azt jelenti, hogy utálja a másikat meg haragszik rá, csak végi magát a plusz fájdalomtól. Lehet, te is ezt fogod csinálni 2 év múlva, ha még mindig nem jön a gyerek.

2020. dec. 18. 11:20
 10/54 anonim ***** válasza:
63%

Kérdező és 7-es: nem pónilélek, hanem nem vagyunk egyformák. Hozzátok képest sokkal mélyebben érző emberek is vannak szerencsére.

Abszolút megértem a sógornőt. Amikor a meddőségi kivizsgálások alatt mélyponton voltam - és ez nem egyszer fordult elő - mi sem találkoztunk a kisgyerekes ismerősökkel. Amikor jobb passzban voltam, akkor meg igen.

Kérdező: ne erőltesd rá magatokat arra a szegény nőre. Neked jobb lenne, ha összeültök és szerencsétlen fél óránként szalad ki sírni, mert annyira fáj neki saját gyerek hiánya?

És igen, igaza van az egyik előttem szólónak: az ember nem lesz szűzmária attól, hogy szül egy gyereket, meg világközepe sem, hogy mindenkinek hozzá kelljen igazodni.

Több megértést...

2020. dec. 18. 11:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!