Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Irigyek vagytok a kisbabás...

Irigyek vagytok a kisbabás ismerősökre?

Figyelt kérdés
Akiknek hamar összejött, esetleg még folyton szembe is jönnek a tökéletes(nek tűnő) kisbabás képei? Őszintén.
2020. nov. 9. 15:24
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
83%
6 éve várunk a babára, közben a rokoni, ismerősi körben nagyon sok született, hát persze, hogy irigykedtem, még akkor is, ha közben örültem, hogy nekik jó. Nekem főleg az hiányzott mindig, hogy akinek könnyen ment, az legyen vele tisztában, hogy milyen mázlista. És hát az se esett jól, ha panaszkodtak, hogy itt fáj, ott fáj, mert én körbeugrándoznám a főteret, ha azért lennék aranyeres, mert terhes vagyok. Tudom, kicsit igazságtalan ez, de az ember az érzéseit nem tudja kikapcsolni
2020. nov. 10. 13:01
 22/57 anonim ***** válasza:
86%

Régen még együtt tudtam örülni velük, de már nem megy, már színlelni is egyre nehezebb. A környezetemben mindenki babázik, Facebookon alig győzöm rejteni a pocakos-kisbabás képeket (mert ezeket mindig muszáj a képembe tolnia...), de azzal nehezebb mit kezdeni, amikor a kolléganő a mítingen az ultrhangképet nyomja mindenki arcába, vagy családi összejövetelen meglepetésből előkerül a küldöldön élő unokatestvér, aki már az autóból kiszállva széles vigyorral takargatja a hasát (rá van állva a szemem az ilyenre, így már ott kiszúrtam a dolgot), készülve a tíz perc múlva következő nagy bejelentésre, ráadásul egy másik rokonnál is lehet tudni, hogy épp benne vannak a babaprojektben (második gyerek lesz), bármikor jöhet a nagy hír, hogy összejött.

Nálam ráadásul olyan egészségügyi probléma áll a háttérben, hogy teljesen kizárt a terhesség esélye (sem spontán, sem lombik nem lehetséges), így még reménykedni, várakozni sem tudok, hogy mikor leszek én a "következő". :( A józan eszem tudja, hogy attól, hogy másnak gyereke lesz, az az én lehetőségeimen mit sem változtat, nem azt sajnálom, hogy nekik megadatott, hanem azt, hogy nekem nem, és soha nem is fog, és fáj minden, ami ezzel szembesít.

2020. nov. 10. 13:51
 23/57 anonim ***** válasza:
63%
23 próbálj meg orokbefogadni, ha ennyire szeretnél egy babát. Sokat kell rá várni, de legalább lenne mire várni. 😞
2020. nov. 10. 13:52
 24/57 anonim ***** válasza:
46%

Nem! Soha egyetlen egyszer nem éreztem irigységet, ha ismerősöknél baba született. Pedig az elmúlt 3 évben nem 1-2 ilyen történt! :)

Szerencsések, hogy nekik sikerült! :)

2020. nov. 11. 08:40
 25/57 anonim ***** válasza:
93%
Mi már több mint egy éve próbálkozunk. Fura kettős érzés van bennem, főleg a közelebbi ismerőseim kapcsán. Mivel szeretem őket, ezért örülök a boldogságuknak, ugyanakkor rettenetesen irigy is vagyok. De talán már nem is pusztán irigységet az amit érzek, inkább mérhetetlen szomorúság. Amiatt mert nekem ez még nem adatott meg. Rettenetes érzés az irigység, a legrosszabbat hozza ki az emberből és sajnos egyáltalán nem könnyű befolyásolni. Pedig nagyon nagyon igyekszem.
2020. nov. 11. 09:25
 26/57 anonim ***** válasza:
73%

Nagyon gáz ez a lepontozgatás, csak azért meg valaki őszinte...

Valaki ezen élvezkedik?

Üdv,, a 25-ös 😉

2020. nov. 12. 06:01
 27/57 anonim ***** válasza:
96%
Nekünk ugyan elsőre összejött, így nem tudhatom milyen érzés. De abban biztos vagyok, hogy bármit is éreztek az normális. Az ilyen dolgokat amire nincs befolyásunk azt más más módon dolgozzuk fel. Vagyis normális az irigység és emiatt már ne érezzétek rosszul magatokat. Mert érthető, és ettől még nem vagytok rossz emberek. Egyikőtök sem!
2020. nov. 12. 21:48
 28/57 anonim ***** válasza:
Bocs 26-os de te nem a 25-ös vagy mert az én vagyok és ezt nem én írtam...
2020. nov. 13. 07:50
 29/57 anonim ***** válasza:
100%
Orulok a piciknek, orulok, hogy uj eletet hoztak vilagra, de nagyon "irigy vagyok". Nem is irigyseg ez, hanem .... de tudjatok :'(
2020. nov. 14. 00:31
 30/57 anonim ***** válasza:
87%

Igazából nem vagyok irigy. Legjobb barátnőm nemrég szült, és örültem neki, hogy nekik végre sikerült. Amikor megtudtam, hogy terhes, akkor sem irigy voltam, inkább csak szomorú, hogy nekünk még nem sikerült. A távoli ismerősök terhességei nem izgatnak.

Az viszont idegesít, ha valaki naponta többször ugyanarról tesz fel képet vagy posztol heteken keresztül. Legyen az baba, lánybúcsú vagy esküvő, bármi. Persze, egy-két kép okés, de nem kell telespammelni a másik falát vele heteken keresztül (egyik ismerősöm 6 hete minden nap több képet tesz ki a lánybúcsújáról, neki már leállítottam a követését). Aki ezt csinálja a terhessége alatt is, azt nem követem tovább és kész. Arról nem is beszélve, hogy megvan mindennek a helye. Pl céges meetingen nem mutogatunk uh képeket, az nem annak a helye.

2020. nov. 17. 09:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!