Akik külföldre költöztek ismerősökhöz, tőlük kérdezném! Hogyan és hol ismerkedtetek meg velük? Én hogyan tehetnék szert ilyen ismerősökre?
Az a baj hogy már a nyugat európai országok nem olyan biztonságosak mint te azt képzeled. Én 10 évig éltem külföldön és az első par év tényleg jó volt de a 10 évre ez igencsak megváltozott. Pénzt meg lehet keresni tehát meg lehet élni, de minden éven egyre több és több a dolgozó ember fizetnivalója adó formájában és akármilyen ismerős álltál mész ki dolgozni akkor is kérni fogja az albérleti díjat ami 300-500€/hó egy szobáért amin lehet osztoznod kell mással is, és meg enned is kell ami ha szűken vásárolsz 150-200€/hó biztosítást is fizetned kell ami 100-150€/hó ezen kívül ott lesz meg az öltözködés ami megint pénz ez sokban függ hol vásárolsz de mondjuk legyen csak 50-100€/hó ha közlekedni akarsz az is pénz ha nem vagy túl aktív az is minimum 50€/hó tömegközlekedéssel, ha szórakozni akarsz menni az megint 50-100€/hónap vagy kettő. Telefont is szeretnél használni gondolom az legyen 10-20€/hó, ha dohányzol az megint a pénzt viszi ha nem akkor jó.
A legalja munkáért fizetnek neked kb 1300-1400€-t kapásból elmegy a fizetésed fele, bele kell kalkulálni azt is hogy valami történik és mondjuk másik szállást kell talalnod vagy épp másik munkát szóval össze kell raknod egy kis vesz tartalékot. És azt sem szabad elfelejteni hogy egy idegen országban vagy idegen emberekkel akármi történik nem kire számíthatsz? Apu és anyu nem tud segíteni! és az ismerősök is akik által kimentél nem biztos hogy olyan jó fejek mint azt hiszed.
Nem lebeszélni akarlak legyen szerencséd de Ezekkel a dolgokkal jobb ha tisztában vagy.
Lehet neki indulsz a kis pénzeddel (ami nem baj ha minimum 2000€ ) és csalódottan jössz majd haza mert nem jött be.
De az induláshoz semmiképp ne vegyél hitelt a nyakadba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!