Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Pár évvel ezelőtt volt egy...

Pár évvel ezelőtt volt egy abortuszom most megint terhes vagyok, az abortuszom szóba fog jönni szüléskor?

Figyelt kérdés
A jelenlegi párom nem tud róla hogy én pár évvel ezelőtt terhes voltam.
2017. máj. 11. 14:02
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
56%
Tudod mit, kérdező? Ahogy neked jogot volt dönteni a sorsod felett, a férjednek is joga van tudni az igazat.
2017. máj. 11. 16:13
 42/50 A kérdező kommentje:
Én az akkori döntésem miatt rengeteget szenvedtem és tényleg ha nem megyek el psichologushoz akkor nemtudom hogy most itt e tartok ahol most! Ha nem lenne ennyire fájó ez az egész elmondanám sőt már régen elmondtam volna de nagyon nagyon nehez nekem ez,apukám nemrég halt meg és nagyon kivagyok miatta még ha ez miatt is feszkó lenne hàt nemtudom..ő az egyetlen vigaszom az abortusz utàn mikor összejöttünk a tudta alatt rengeteget segített nekem és most hogy apukám már nincs még nagyobb szükségem van rá és nagyon nagy támaszt nyújt nekem.Én azt a korszakomat lezártam és nemszeretném ezeket a sebeket újra feltépni magamban nemtudom hogy ki e birnám.Az abortusz szótól a hideg ráz annyira félek.
2017. máj. 11. 16:14
 43/50 anonim ***** válasza:

Terhesgondozáskor igen és persze, hogy megtudják - ciki, ha eltitkolod és a szgépes rendszerből kell kiderüljön, vagy ambuláns lapból.

Ez pont az a dolog, amiben nem hazudunk a kedvesünknek, mert 99%- hogy kiderül úgyis.

2017. máj. 11. 16:22
 44/50 anonim ***** válasza:
36%

Joga van tudni, és eldönteni, hogy ekkora hazugság után veled akar-e maradni.

Nem vagyok álszent én is csináltam hülyeséget, de természetes volt, hogy a páromnak elmondom, mert vszeg mástól úgyis megtudta volna, és az sokkal gázabb.

Ráadásul ez tényleg pont az, amit nem jó titkolni, mert kihatással lehet a későbbi gyerkvállalásra.

Pl. te vagy az egy a millióból, akinek nem lehet miatta gyereke, és a kedvesed nem érti, miért nem sikerül teherbe esned, mikor egészségesek vagytok.

Ja, hogy ab. miatt...

2017. máj. 11. 16:27
 45/50 anonim ***** válasza:
65%
Az esetleges szövődmények és komplikációk (a szülésnél) miatt az orvos elöl nem érdemes elhallgatni. De őt meg köti az orvosi titoktartás. És igen, elvileg a terheskönyvbe is beírják, pont azért, hogy ha másnál szülsz, ő is képben legyen.
2017. máj. 11. 16:39
 46/50 A kérdező kommentje:
16:39 veeegre koszonom a normalis nem elitelo valaszt vegre valaki normalisan valaszolt!! Koszonom
2017. máj. 11. 16:42
 47/50 anonim ***** válasza:
100%

Én nem feltétlen nevezném ezt hazugságnak meg titkolózásnak.

Simán lehet,hogy fel se merült ez a kapcsolatukban,hogy a férfi rákérdezzen,a nő meg magától miért mondaná?

Szerintem ha rmost bűntudatod van,mondd el a párodnak . Dokinak semmiképp ne hazudj,be titkold el,mert sok veszélyt rejthet egy terhesség során egy előző abortusz,missed ab,halva szülés ,bármi.

2017. máj. 11. 17:52
 48/50 anonim ***** válasza:
Szia. Nem biztos, h szóba kerül de missed ab es abortusz is belekerul kiskonyvbe meg nekem a spontan vetéles is benne volt.
2017. máj. 11. 20:08
 49/50 anonim ***** válasza:
Nézd, ha Neked ez akkora trauma, akkor ne mondd el a párodnak, csak a dokinak. Rendezd el magadban, végtére is nem ismert akkor Téged, nem ismerhette az akkori élethelyzetedet. Örülj a babátoknak! Én sem akarom tudni, hogy a párom mikor vesztette el a szüzességét, hány nővel volt korábban, ez rá tartozik. Az se érdekelne, ha teherbe ejtett előttem valakit. Nincs gyereke a közös babánkon kívül, egy család vagyunk, nem kell meggyónnia nekem semmit, nem is lennék vevő rá. Ha elmúlt dolgok miatt lelki gondja van, azzal ne terhelje meg a közös kisbabánk életét, hanem nézzen előre.
2017. máj. 11. 20:41
 50/50 anonim ***** válasza:
Azt írod, nem Magyarországon élsz, de azt nem, hogy hol. Honnan tudjuk, hogy az adott országban mi a szokás? Van e egyáltalán terhesgondozo könyv, milyen adatokhoz fér hozzá az egészségügyi személyzet, mi a terhesgondozo menete.
2017. máj. 12. 06:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!