Pár évvel ezelőtt volt egy abortuszom most megint terhes vagyok, az abortuszom szóba fog jönni szüléskor?
Szerintem ezt akkor kellett volna elmondanod, amikor nekiálltatok próbálkozásnak. De minél később derül ki, annál rosszabb. A családjának semmi köze hozzá, ezt csakis a párodnak kellene tudnia. A jelenlegi magzatnak meg érdeke, hogy a kezelőorvosok tisztában legyenek a teljes idevonatkozó kórelőzményeddel.
Egyébként meg szerintem megkönnyebbülnél, ha elmondanád neki. Ha nem teszed, egész terhesség és szülés alatt ezen fogsz szorongani. Annyira fölösleges. Nem kell ezt ennyire fölfújni, elmondod, hogy a korábbi életedben ez történt és kész. Effektíve nincs is köze hozzá, mint ahogy pl. azt se kérheti számon, hogy előtte kivel voltál együtt, egyszerűen elmondod a tényt, hogy ez volt, téged akkor nagyon megviselt, nehéz is beszélned róla a mai napig, de akkor ez volt a helyes döntés. Ennyi.
Tolem a nogyogyasz megkerdezte, neki elmondtam.
Nem emlekszem ra, hogy a vedono kerdezte volna, max azt hogy hanyadik baba lesz, de azt nem hogy volt-e korabban terhesseg ami nem szuletessel vegzodott (nekem missed ab volt).
Nincs is benne a kiskonyvemben, mondjuk ez nem csoda, mert joforman semmit nem irtak bele, meg a szules varhato idopontjat sem.
Egyetlen konkret labor vagy vizsgalat eredmenyet sem, csak a legelso adat, hogy mikor ki allapitotta meg a hany hetes terhesseget, plusz a vedono meresei. Nem tudom kesobb akarja-e valamelyik "felelos szemely" potolni ezeket az informaciokat, vagy biztos jo lesz ugy az 1000 lelet kulon papiron.
Ezt csak azert irtam le, mert mindenki a kiskonyvet emlegeti...
Nem mindenhol egyforma a terhesgondozas.
23 hkm
Ha nagyon akarja, az orvos látja az OEP adatbázisában, ott TAJ szám alapján minden beavatkozást, gyógyszert nyilvántartanak. Még azt is, hogy mondjuk fulladtál, egy éjszakát kórházba töltöttél, de csak pollenallergia volt.
Azt már én is kevésbé értem, hogy szültem és a méhlepényt műtéti úton kaparták ki utána. Később ugyanennél az orvosnál volt egy onkológiai műtétem, tehát mindkét beavatkozást ő végezte.
A papírjaimon úgy szerepeltem, mint aki nem szült és küretet se végeztek, pedig technikailag mindkettő megtörtént. De lehet, hogy csak adminisztrációs hanyagság volt, mert ő fejből tudta ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!