Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Más is érzi úgy hogy sosem...

Más is érzi úgy hogy sosem szeretne gyereket?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem tudom magam elképzelni anya szerepben! Igaz még csak 20 éves vagyok, de mióta élek úgy gondolom nem akarok gyereket. Aranyosak meg minden, de nekem nincs hozzájuk türelmem, a szülés fájdalma, a gyereknevelés, a viselkedésük egyszerűen taszítanak. Más is van így ezzel? Szerintem ez nem "természetes" dolog, hiszen dolgozni kéne bennem az anyai ösztönnek, de egyszerűen undorodom az egész gyerekvállalástól. Nincs párom és félek ha lenne hosszútávon és ő szeretne gyereket én pedig nem akkor ez a kapcsolatunk rovására menne.. Más is érez így? :S

Köszi a válaszokat!

2010. ápr. 26. 10:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
itt volt egy csaj múltkor, aki 30 és most kezdi magának feltenni a kérdést, h akar e....egyébként a férfiak többsége nem akar, inkább csak beleegyezik, de szerintem jön majd az érzés, ha meg nem akkor sincs semmi baj, ne aggódj!!!!!
2010. ápr. 26. 10:47
 2/14 anonim ***** válasza:
66%
20 évesen én még azzal se foglalkoztam, hogy mi lesz velem 2 hét múlva, nemhogy család meg gyerek...egyszer bíztak rám egy babát,-úgy 17 évesen- alig vártam már hogy jöjjenek a szülei, úgy beparáztattam magam. Most közel 30 vagyok, és azért tudok írogatni, mert a manóm alszik. Igen, a babám. elég klassz, azt kell írjam ;) De 20 évesen, á, még élvezd ki az életet!!
2010. ápr. 26. 10:50
 3/14 anonim ***** válasza:
49%
Igen más is érez így és nem is kevesen. És ha nem lenne természetes akkor nem lenne ilyen opció. Hiszen természetellenes dolgot a természet nem alkot. Remélem érted. Ha ártalmas lenne hogy valaki nem akar szülni akkor nem tudnád eldönteni hogy nem akarsz szülni, csak szülnél ösztönből mint egy állat. De mivel ez nem így van, mivel kétfélét tudunk válsztani... Én sem akarok gyereket, mert nem kell, nem érdekel. Ennyi. Amúgy sok ilyen ember pl az állatokat jobban szereti. Biztos van anyai ösztönöd csak máshol jön ki. Pl. egy kicsi állatnál vagy a párod fölött anyáskodsz (már amikor van)... Persze így nehezebb párt találni de nem lehetetlen! Nincs veled semmi baj. Lehet hogy sosem lesz gyereked, a lényeg hogy ne tegyél olyat amit nem akarsz tutira! Gyerek nélkül is lehet tökéletes életed és gyerekkel is rossz. Szóval nem a gyerek a zálog a teljes életre.
2010. ápr. 26. 11:27
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Kedves utolsó! Igen a kutyákat rajongásig imádom, jobban mint az embereket! :)
2010. ápr. 26. 12:03
 5/14 anonim ***** válasza:
29%
Nem...
2010. ápr. 26. 12:37
 6/14 anonim ***** válasza:
66%

én teljes meggyőződéssel hittem 14-21 éves koromig, hogy nekem soha nem lesz gyerekem. aztán 24 évesen szültem és tervezett baba volt. ha valaki ezt mondja nekem annyi idősen, mint most te vagy körberöhögöm!! :)

de tudod az ember változik. és rájöttem, hogy néha úgy megtud változni az ember gondolkodásmondja nagyon rövid idő alatt, hogy magadra se ismersz. nem hiszem, hogy gond lenne, hogy 20 évesen nem munkálkodik benned ez az ösztön.

egyébként nem igaz, hogy a férfiak többsége nem vágyik gyerekre, csak beleegyeznek. én pont a párom hatására kezdtem másképp gondolkodni, ő 2,5 hét után előállt azzal, hogy majd szeretne tőlem gyereket. persze eleinte néztem rá, hogy mi van??? :)

2010. ápr. 26. 12:55
 7/14 anonim ***** válasza:
47%

Szia!

Sokáig én is úgy gondoltam, hogy nem lesz gyerekem, iszonyatosan féltem attól, hogy terhes leszek. Aztán mikor megismertem a férjem, teljesen másképp láttam mindent. Tudtam, hogy Ő az az ember akivel le akarom élni az életem, és egyszer csak úgy éreztem, hogy készen állok az anyaságra. 21 évesen szültem meg a kisfiam.:)

Soha nem bántam meg, hogy fiatalon szültem, a világon a legcsodálatosabb dolog anyának lenni.

Hidd el, fogsz még másképp gondolkozni.

2010. ápr. 26. 13:39
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem éreztem ilyet, mindig is tudtam, hogy akarok gyereket. Egyik barátnőm viszont (14 éves korunk óta ismerem) mindig mondogatta, hogy ő nem akar soha. Furcsáltam, de gondoltam, majd kinövi. Most 27 éves, nem nőtte ki.... Úgyhogy másnál is van ilyen. Gondolom, ha véletlenül becsúszna végül nagyon boldogan felnevelné, és később úgy érezni, hogy szerencse, hogy így alakult.(Nálad nem tudom, mert téged nem ismerlek, de róla ezt feltételezem.)
2010. ápr. 26. 13:50
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor nem vagyok egyedül! :) Lehet én is kinövöm.
2010. ápr. 26. 14:15
 10/14 anonim ***** válasza:
47%
Majd ha meg találod az igazit, rá jössz, hogy ugy teljes a család ha van gyerek! El jön az ideje. Én még 25 évesen sem éreztem, hogy anya akarok lenni egyszer. 30 évesen mentem férjhez és esküvő óta próbálkozunk és most 32 vagyok. És leg jobban a babát szeretném most semmi mást.
2010. ápr. 26. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!