Párom nem akarja a 3. babát. Te fel tudnátok dolgozni az abortuszt?
Gyógyszert szedtem, úgy ahogy kell, viszont túl vagyok egy antibiotikum-kúrán is. Tudom, ilyenkor vigyázni kell, úgy gondoltuk a megszakítás is elég. Most kiderült, terhes vagyok. Párom csuklóból rávágta: ő vigyázott, hogy lehet. Mondanom sem kell, milyen rosszul esett, mintha szándékosságot feltételezne nálam vagy mást....
Következő értelmes hozzászólása pedig annyi volt: Akkor irány a doki. Miért, nem egyértelmű?
Azt hiszem, bennem ott és akkor meghalt vmi...
Ennyire direktbe, gondolkodás nélkül....
Hozzáteszem nagyon jó anyagi körülmények között élünk négyen. Mindkettőnknek fix. munkahelye van, határozatlan idejű szerződéssel, nincs hitelünk, van házunk, két autónk, megtakarításunk.
Én nagycsaládban nőttem fel, szerintem ahol két gyereknek jut, ott jut a harmadiknak is, pláne anyagi biztonságban. Meg ránézek a két gyönyörű gyerekemre, s az jut eszembe, hogy ha nekik megadtam az esélyt arra, hogy éljenek, akkor a harmadiktól vegyem el? Öljem meg? Én hiszem, hogy minden okkal történik!
Én képtelen lennék az abortuszra. Soha nem tudnám magamnak megbocsájtani.
De a férjem hajthatatlan, csak azt mondogatja, hogy megbeszéltük, kettő lesz. Fel is kell őket nevelni, útnak kell őket indítani.
Értem én ezt is. De mégsem.
Kétségbe vagyok esve, mert úgy érzem, ha esetleg kész tények elé állít, a 3. gyereket választom és nem őt. Jelenleg azt érzem, inkább lennék egyedül a három gyerekkel (amúgy tulajdonképpen a kettővel is szinte mindig én vagyok, mert a munkarendje miatt sokszor úgy van itthon, hogy vagy a gyerekek nincsenek, vagy már alszanak), mint vele és a másik kettővel.
Vagy lehet nem vetetem el, s mégsem megyünk szét, de mindig a szememre fogja vetni, hogy én akartam, ő megmondta, s nem várhatok majd segítséget tőle.
Úgy örülnék, ha pozitív sikertörténeteket olvasnék, mert még mindig bízok benne, hogy megbarátkozik a gondolattal és jobb belátásra kerül...
Miaz, hogy tokon rugnad a párodat? Akkor az se gond, ha ő megtepne a hajadat, ugye? Ketten voltak ott. A kérdezőt nem kényszerítette fegyverrel a férje, hogy márpedig szexelned kell. A masik: a mai kodernantibiotikumok nincsenek hatással a fogamzasgatlora. Ha megbeszeltek anno, hogy két gyereket vállalnak, akkor teljesen evidens a ferj hozzaallasa, hiszen ő tartja magát a megallapodashoz. Nyilván volt még egy pár kettejük között, pl nem dugnak félre. De ezek szerint most a férjnek be kellene adnia a derekát örömmel, higy hopp, mégiscsak három gyerek lesz - akkor a kérdező se fog kiborulni meg akadekoskodni, ha apuci meg közli, higy oké, akkor én meg holnaptól szeretőt tartok. Ugye? Mellesleg lehet itt többmillió pozitív tortenetet is eloadni : az néma kérdező és a párja története. Náluk lehet válás a vége úgy, hogy apuci tudomást se vesz a harmadik gyerekről, lehet boldogan élnek amíg meg nem halnak, az is lehet higy ki se tudja hordani a terhességet.
De a pasit okolni mindenért és elvarni, hogy ő gondolja meg magát igencsak egoista és ritka buta gondolkodás.
Te egy ritka ostoba ember vagy.
Nem hogy tökön rúgnàm ki is heréltem volna ha nekem ilyet mond, hogy akkor iràny az orvos és egyértelmű, hogy elvetetjük.
Az,hogy téged otthon megfêlemlìtenek és csak az történhet amit 20 éve eldöntöttetek az a te egyedi marhasàgod,sok sikert hozzà, remélem nem maradsz magànyos öregember sok macskàval.
Egy normàlis kapcsolat reagàl a környezetében történt vàltozàsokra. Azaz két ember együtt eldönti hogyan tovàbb. Nem az egyik a màsik rovàsàra.
Itt pedig azt kell mérlegelni, hogy a kérdező testi és lelki egészsége vagy a férj lelki egészsége a fontosabb. (A gyerekek a vàlàsba nem mennek tönkre, de abban igen ha a szüleik ölik egymàst.)
Mivel szerintem két egyenrangú fél alkothat normàlis kapcsolatot igen nagy baromsàg amiket irkálsz.
Pl gyerekkoromban szerettem a spenótot, tizenévesen ki lehetett vele üldözni a vilàgból,most megint imàdom... Akkor ha megfogadom gyerekként, hogy minden héten eszek, akkor tartanom kellett volna magamat hozzà akkor is amikor a szagàtól is hànytam??? (Mert a legfontosabb ìgéreteket magunknak tesszük.)
Nem, minden ember minden kapcsolat vàltozik, ahogy a körülmények, csak egy szemellenzős vaskalapos i.di.óta ragaszkodik mereven az elképzeléseihez, ha képtelen belàtni, hogy tévedett anno.
Vagy most pl akit elhagytak az soha többet ne keressen pàrt, mert ő màr ìgéretet tett màsnak,hogy vele éli le az életét??? Vagy ilyenkor megszűnik màr a kötelem???
Vagy megbeszéltük, hogy X nagyvàrosban élünk, hàború tör ki lebombàzzàk... Akkor mi van??? A romokon kell élni, mert azt terveztük?
...
Pár perce kaptam a páromtól a következő sms-t:
Ne haragudj! Beszéljük át ezt a dolgot még egyszer! Nem akartam durva lenni, de hát na. Nem tudom felfogni. Hogy? Úgy néz ki, el tudok menni Veled a dokihoz. Este későn érek, de várj meg, beszéljünk!
Majd kiugrok a bőrömből!!!
Aki támogatott és lelket öntött belém, annak köszönöm! :)))
Szerintem jó úton haladunk.
Vagy Ti mit gondolnátok, ha ezt kapnátok?
Nàlunk kevésbé volt durva az első reakció. Utàna kb ugyanez.
Férfi,megijednek a felelősségtől és hogy nem ők irànyìtanak( vagy legalàbbis az illúziót is elvesztik).
Ez nagyon jó jel. Ezek szerint szeret és csak gondolkodàs nélkül reagàlt a hìrre. Nem mondom, hogy végül tuti megtartjàtok, meg akarni fogja, de ez legalább màr egy biztos alap a "tàrgyalàshoz".
Nyugodtan beszéljétek àt töviről hegyire. Mivel pasi, próbálj reàl dolgokkal érvelni, ne érzelmekre alapozz. Pl csalàdi adókedvezmény, gyerekeknek kedvezményes tankönyv étkezés... Stb
Majd ìrd meg mi lett az eredmény. Drukkolok, hogy minden rendben legyen.
Eddig csak olvasgattalak!
Én sem tudnám elvetetni, pedig csak 1-et terveztünk. Ha a fiamra nézek arra gondolok, hogy képtelen lennék a testvérét elvetetni.
Örülök a fejleményeknek! Remélem, minden rendben lesz. Írj majd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!