Párom nem akarja a 3. babát. Te fel tudnátok dolgozni az abortuszt?
Gyógyszert szedtem, úgy ahogy kell, viszont túl vagyok egy antibiotikum-kúrán is. Tudom, ilyenkor vigyázni kell, úgy gondoltuk a megszakítás is elég. Most kiderült, terhes vagyok. Párom csuklóból rávágta: ő vigyázott, hogy lehet. Mondanom sem kell, milyen rosszul esett, mintha szándékosságot feltételezne nálam vagy mást....
Következő értelmes hozzászólása pedig annyi volt: Akkor irány a doki. Miért, nem egyértelmű?
Azt hiszem, bennem ott és akkor meghalt vmi...
Ennyire direktbe, gondolkodás nélkül....
Hozzáteszem nagyon jó anyagi körülmények között élünk négyen. Mindkettőnknek fix. munkahelye van, határozatlan idejű szerződéssel, nincs hitelünk, van házunk, két autónk, megtakarításunk.
Én nagycsaládban nőttem fel, szerintem ahol két gyereknek jut, ott jut a harmadiknak is, pláne anyagi biztonságban. Meg ránézek a két gyönyörű gyerekemre, s az jut eszembe, hogy ha nekik megadtam az esélyt arra, hogy éljenek, akkor a harmadiktól vegyem el? Öljem meg? Én hiszem, hogy minden okkal történik!
Én képtelen lennék az abortuszra. Soha nem tudnám magamnak megbocsájtani.
De a férjem hajthatatlan, csak azt mondogatja, hogy megbeszéltük, kettő lesz. Fel is kell őket nevelni, útnak kell őket indítani.
Értem én ezt is. De mégsem.
Kétségbe vagyok esve, mert úgy érzem, ha esetleg kész tények elé állít, a 3. gyereket választom és nem őt. Jelenleg azt érzem, inkább lennék egyedül a három gyerekkel (amúgy tulajdonképpen a kettővel is szinte mindig én vagyok, mert a munkarendje miatt sokszor úgy van itthon, hogy vagy a gyerekek nincsenek, vagy már alszanak), mint vele és a másik kettővel.
Vagy lehet nem vetetem el, s mégsem megyünk szét, de mindig a szememre fogja vetni, hogy én akartam, ő megmondta, s nem várhatok majd segítséget tőle.
Úgy örülnék, ha pozitív sikertörténeteket olvasnék, mert még mindig bízok benne, hogy megbarátkozik a gondolattal és jobb belátásra kerül...
Köszi 14es! NEM AKAROM ELDOBNI, HA JÖNNI AKAR!
Nem lehet nagy a szerelem?...3.?...Na, agyalhatok ezen is...
15ös! Nagyon sajnálom, hogy nálatok így alakult!:(
De hálás vagyok a soraidért!!!
ÉN fel tudnám dolgozni az abortuszt HA nem akarnék több gyereket, de úgy hogy igen, úgy képtelen lennék.
Nem hiszem, hogy bármely nő, anya képes lenne úgy abortuszra menni, hogy akarja a gyereket.
A fogantatásról annyit, hogy mindketten abszolút felelőtlenek voltatok, de a férjed egy utolsó bunkó a modora miatt. Ha az a véleménye, hogy az abortusz a megoldás, azt akkor is lehetne emberi, megértő és normális modorban közölni...
Azok alapján, amit írsz, én sajnos úgy látom, hogy ennek a házasságnak meszeltek, ha abortuszra mész, akkor is. Ezt a legtöbb párkapcsolat nem vészelné át, elvégre te életed végig fogod hibáztatni a férjedet miatta.
Pont úgy, ahogy most írod, hogy ő mindig hibáztatna, ha megtartod. Holott ő is ott volt, mikor készült! 100% védekezés nincs, csak ha nem szexeltek! Ezzel ő is tisztában kell legyen, hogy egy dolog elhatározni, hogy kettőt akartok, az meg a másik, hogy mennyi lesz.
Írod, hogy benned megtört valami, és nagyon akarod a babát. Ez alapján szinte biztosra veszem, hogy idővel ez a házasság válással végződik, és akkor magadnak sem fogod megbocsájtani, hogy elvetted, és most se férj, se baba.
Mondd meg neki, hogy te már döntöttél, és vállalod a harmadik gyereket. Döntse el ő is, hogy kelletek neki így, vagy pedig csomagol és elmegy. Nem kényszeríted semmire. De ha marad, akkor vállalja is, hogy nagycsaládosok lesztek!
Így még mindig esélyes, hogy akár a baba is megmarad, és a házasság is. Nem ti lesztek az elsők meg az egyetlenek, akik idővel pont úgy örülnek a "bónuszcsomagnak", mintha évek óta terveztétek volna. Lehet ez még nála is a kezdeti ijedtség.
Ha pedig megy, hát menjen. Én sem tudnám elvetetni, és nekem ez pont olyan, mintha a négyévesem élete lenne az ára, hogy marad-e a férjem, vagy sem. Akkor sem haboznék, úgy vágnám ki, mint a macskát. Onnantól az enyém, hogy megfogant, onnantól vagyok érte felelős. Tudom, régimódi vagyok, meg ilyenek, de egy abortuszt nem tudnék végigcsinálni.
Ha te se akarnád, ő se, és mindketten úgy döntötök, hogy jobb lesz, ha elvetetitek, az egy dolog. De hogy ő erőlteti az abortuszt, és neked kell átélned, az meg a másik.
A sikertörténet annyi, hogy mikor egyedülálló anya lettem (más okból), először féltem, összetörtem, de hamar talpraálltam, és végül is életem egyik legnyugodtabb időszaka volt, és ha úgy hozza az élet, a mai napon is inkább leszek egyedülálló anya, mint boldogtalan egy kapcsolatban. Nem olyan nagy tragédia az, ki kell hozni belőle a legtöbbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!