Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Párom nem akarja a 3. babát....

Párom nem akarja a 3. babát. Te fel tudnátok dolgozni az abortuszt?

Figyelt kérdés

Gyógyszert szedtem, úgy ahogy kell, viszont túl vagyok egy antibiotikum-kúrán is. Tudom, ilyenkor vigyázni kell, úgy gondoltuk a megszakítás is elég. Most kiderült, terhes vagyok. Párom csuklóból rávágta: ő vigyázott, hogy lehet. Mondanom sem kell, milyen rosszul esett, mintha szándékosságot feltételezne nálam vagy mást....

Következő értelmes hozzászólása pedig annyi volt: Akkor irány a doki. Miért, nem egyértelmű?

Azt hiszem, bennem ott és akkor meghalt vmi...

Ennyire direktbe, gondolkodás nélkül....

Hozzáteszem nagyon jó anyagi körülmények között élünk négyen. Mindkettőnknek fix. munkahelye van, határozatlan idejű szerződéssel, nincs hitelünk, van házunk, két autónk, megtakarításunk.

Én nagycsaládban nőttem fel, szerintem ahol két gyereknek jut, ott jut a harmadiknak is, pláne anyagi biztonságban. Meg ránézek a két gyönyörű gyerekemre, s az jut eszembe, hogy ha nekik megadtam az esélyt arra, hogy éljenek, akkor a harmadiktól vegyem el? Öljem meg? Én hiszem, hogy minden okkal történik!

Én képtelen lennék az abortuszra. Soha nem tudnám magamnak megbocsájtani.

De a férjem hajthatatlan, csak azt mondogatja, hogy megbeszéltük, kettő lesz. Fel is kell őket nevelni, útnak kell őket indítani.

Értem én ezt is. De mégsem.

Kétségbe vagyok esve, mert úgy érzem, ha esetleg kész tények elé állít, a 3. gyereket választom és nem őt. Jelenleg azt érzem, inkább lennék egyedül a három gyerekkel (amúgy tulajdonképpen a kettővel is szinte mindig én vagyok, mert a munkarendje miatt sokszor úgy van itthon, hogy vagy a gyerekek nincsenek, vagy már alszanak), mint vele és a másik kettővel.

Vagy lehet nem vetetem el, s mégsem megyünk szét, de mindig a szememre fogja vetni, hogy én akartam, ő megmondta, s nem várhatok majd segítséget tőle.

Úgy örülnék, ha pozitív sikertörténeteket olvasnék, mert még mindig bízok benne, hogy megbarátkozik a gondolattal és jobb belátásra kerül...

2016. szept. 22. 17:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/89 A kérdező kommentje:

Kedves 20as!

Sok igazság van abban, amit leírtál. Talán a lehető legjobban fogalmaztál. Sajnos :(

2016. szept. 22. 18:09
 22/89 anonim ***** válasza:
15%
Nem kell pozitív történet és reménykedni se kellene benne felnőtt fejjel, hogy majd meggondolja magát. Két lehetőség van: válás után egyedülálló 3 gyerekes anyaként elni az eletet, azzal a tudattal, hogy 5 ember életét tetted tönkre, vagy abortuszra menni és azzal a tudattal élni, hogy megszakittattal ugyan egy terhességet, de a már meglevő két gyerekednek meg adtad az esélyt, hogy teljes családban nojenek fel
2016. szept. 22. 18:12
 23/89 anonim ***** válasza:
83%
Akkor csatlakoznék kérdező a téged támogatókhoz! 3 gyerekünk van,megszakítással védekeztünk és terhes lettem a 4.babával! A kicsi ovi kezdés előtt állt,férjem is úgy reagált mint a tiéd,3 császár után féltett is,hogy kitudom-e hordani.Anyagilag mi nem álltunk jól,és hallgattam rá abortusz lett a vége! Mai napig nem tudom megbocsájtani magamnak! Szóval beszéljétek át szerintem ezt még sokszor! A kezdeti "sokk" ha csillapodik a párodban,lehet másképp látja majd! Sok sikert kívánok hozzá :) Jöhet a lepontozás :D
2016. szept. 22. 18:12
 24/89 A kérdező kommentje:
off: még mielőtt emiatt is kapnék: nem pontoztam le senkit, csak az első válaszolót! Úgyhogy ezzel ne vádoljatok! Bocsánat első! :(
2016. szept. 22. 18:35
 25/89 anonim ***** válasza:
74%
Nem tudnék abortuszra menni :(
2016. szept. 22. 18:36
 26/89 anonim ***** válasza:
84%

Annyira sajnálom, hogy a te férjed (is) így reagált.

Sajnos tudom milyen érzés lehet ez most neked.

Megszületett az első babánk és ő nem akart többet. Azt mondta, hogy ezt a gyerekeket is elkényeztettem, korábban én egyáltalán nem akartam gyereket- mi van most velem ?-, nincs is időnk 2 gyerekre, stb...

Aztán csak jött a második baba. Mondtam, hogy terhes vagyok, mire azt mondta, hogy ő továbbra sem akarja. De mondtam neki, hogy ez már egészen más, mint elméletben beszélni róla mivel már itt van. Ő csak azt mondta, hogy nem érdekli nem akarja.

Sok mindenre gondoltam. Felmerült bennem, hogy abortusz. De rájöttem, hogy soha nem tudtam volna teljes életet élni az EGYIK GYEREKEM nélkül. Mivel ő is az enyém.

Szóval én nem könyörögtem. Elmondtam neki, hogy őszintén sajnálom, hogy még csak meg sem kérdezte, hogy ÉN hogyan vagyok, és hogy ÉN mit akarok. Ugyanis ez az ANYA döntése. Nem foghatja senki az apára, mivel az anya szíve alatt dobog a másik szív. Ez csakis az anyán múlik.

Elhagytam. Mondtam neki, hogy úgysem tudnék még csak ránézni sem amiért elvből elutasítja a második kisbabánkat. Hát mi nem álltunk akkor olyan jól, mint ti. Nem a létminimumon voltunk, de azért egyedül nekem 2 gyerek problémás volt. A szüleimhez költöztünk. A fiam után, egy gyönyörű KISLÁNYOM született. Annyi örömet okoznak, hogy az elmondhatatlan.

Amikor a lányom bölcsibe ment, én is visszamentem dolgozni. Egy évvel később megismertem a páromat. Tudta, hogy 2 gyerekes egyedülálló anya vagyok. Azóta eltelt 2,5 év. Együtt vagyunk és nagyon szeretem. Nem csak azért mert kiállt mellettem, és a lányomnak az első pillanattól az APJA. (ahogy a fiamnak is!) Mindenben támogat LELKILEG is. Életem legjobb döntése volt, hogy akkor nem könyörögtem, nem akartam megállapodásra jutni. Ha nem jön egy férfiben azonnal a MEGÉRTÉS, nem az öröm, a MEGÉRTÉS, akkor mindegy már sajnos...

Együtt maradhattok, de itt valaki sérülni fog! Ami szerintem a legrosszabb, ha elveteted. Akkor egy biztos pont lesz: a gyermeked. Ha elveteted, akkor már ő sem. Én erre gondoltam.

Sokszor eszembe jut, amikor ránézek a lányomra, hogy akár egy gyenge pillanatom és talán most nem ülne mellettem. RAJTAM múlt az élete. Istennek hálás vagyok, amiért erőt adott, hogy meghozzam a döntést. De nem hiába! Rendkívül boldog vagyok az új párkapcsolatomban.

Nagyon sok erőt kívánok és azt, hogy legyen benned kitartás! Ne akarja mindenáron úgy dönteni, hogy a férjednek jó legyen. Gondolj arra, hogy milyen élet vár rád!

Azt majdnem elfelejtettem mondani, hogy most ikrekkel vagyok terhes :)

2016. szept. 22. 18:45
 27/89 A kérdező kommentje:

Kedves 26os!

Bátor voltál és erős! Le a kalappal!!! :)

Örülök, hogy az életed újra sínen van, az ikrekhez meg óriási gratula!!! :)

Egy kérdés: apuka nem is keresi a gyerekeit? A kisfiút sem?

2016. szept. 22. 18:52
 28/89 anonim ***** válasza:
62%

Nálunk így volt s harmadik, mint nálatok. Kedvünk volt egymáshoz, még óvszer is volt otthon, de a másik szobában. Kockaztattunk, hogy egy aktusból biztos nem lesz baba, de lett.

Nálam is evidencia volt, hogy azért nem ölhetem meg a gyerekem, mert messze volt az óvszer

Mindenki hülyének nézett, anyósom is, anyám is, de megtartottuk. Végül az első sokk után a férjem is ráàllt a dologra, bár én már a pozitív teszttel a kezemben azt mondtam, hogy meg fog születni. A nagy akkor volt három éves, a kicsi egy. Egy csoda a harmadik gyerek, ő is lány, nélküle nem lenne teljes a család.

Sajnálom, és remélem, most csak a rémület beszél a férjedből. Egy szerető családban, főleg, ha az anyagiak is rendben vannak, nem lehet más, mint hogy megszületik a meglepetés baba!

Nagyon szoritok neked. Nem tudom elképzelni, hogy a ferjed emiatt elengedjen benneteket.

2016. szept. 22. 19:01
 29/89 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező, én is így lettem terhes mint te gyógyszert szedtem majd antibiotikum kúra. Nekem az akkori párom nem akarta a gyereket, nem mondta hogy vetessem el, mert az én testem egy darabig együtt voltunk a kicsi féléves korában elköltözött. Viszont a kisfiam az eletem!
 30/89 anonim ***** válasza:
85%
Ne agyalj,csak járj nyitott szemmel.Szerintem egyedül vagy ebben a kapcsolatban.
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!