Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Megtartanátok így a babát?

Megtartanátok így a babát?

Figyelt kérdés

Váratlanul teherbe estem.

Rendszeresen védekezünk a férjemmel, fogalmam sincs, mi történhetett.

Már mindketten elmúltunk 40 évesek, és van 2 fiunk (14 és 12 évesek)

Most úgy érzem, nincs kedvem elölről kezdeni a terhességet és a gyereknevelést, talán már kiöregedtem ebből.

És inkább már az unokánk lehetne ez a baba, mint a gyerekünk.

De ha elvetetem, attól félek, megbánom.

Néhány érvet várok amellett, hogy megtartsam.

Előre is köszönöm!

2016. júl. 5. 07:38
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
80%
Édesapám 60 évesen lett újra apuka a 3.feleségétől aki akkor 41 éves volt és első baba (kezeletlen IR miatt 16 évet vártak)egyáltalán nem bánták meg,fiatalított rajtuk sokat.
2016. júl. 5. 08:58
 12/32 anonim ***** válasza:
56%
Én személy szerint nem szeretnék ennyi idősen már gyereket szülni és ennek legföbb oka az hogy kitudja meddig élek(átlag életkor hazánkban)! Lehet lepontozni de én nem tudnám kitenni annak a gyerekemet hogy esetleg 20-as évei elején magára maradjon,(saját vélenény azert is magamról írtam)! 60 évesen lett apuka,oké aztán ha még él 10 évet szegény gyerek apa nélkül nő fel!! Én szeretném látni az unokáimat stb...stb...
2016. júl. 5. 09:57
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok abortusz ellenes, mindenkinek a saját dolga ez a kérdés szerintem, de ettől függetlenül én nem tudnám elvetetni a babát.

21 évesen estem teherbe, az esküvőm után. Még 1-2 évet szerettünk volna várni a babával, de eszembe nem jutott elvetetni mert ha már az a kis pici lélek ennyire élni szeretet volna és jönni én ezt a lehetőséget nem tudtam volna elvenni tőle. Akármikor ránézek a lányomra életem legjobb döntésének tartom és a legnagyobb kincsemnek. Gyűlöltem a terhességet, de érte megérte.

Biztos nehéz most nagyon neked, de szerintem ha majd megpillantod a babádat onnantól kezdve ugyan úgy fogod szeretni mint a fiaidat.

Anyukámék 2 gyereket terveztek, majd a harmadik becsúszott nekik. Rájöttek, hogy nekik nagy család kell és végül 4-en lettünk testvérek, a legkisebb testvérem születésekor apukám 40 éves volt. :)

Természetesen megértem azt is, hogy elfáradtál. Én 30 éves korom után már nem szeretnék szülni, 40 évesen már a férjemmel szeretnék kicsit utazgatni de ha teherbe esnék nem hiszem hogy lenne szívem elvetetni.

Kívánom, hogy sikerüljön meghozni azt a döntést, amivel aztán boldogan tudsz majd együtt élni, bárhogyan is döntsél.

2016. júl. 5. 10:20
 14/32 anonim ***** válasza:
79%

Írta valaki,hogy ilyenkor már inkább kicsit kifújni szeretné magát,utazgatni,pihenni.

Ezt az érvet is el lehet fogadni,mert jómagam is ezt tervezem,DE soha nem tudnám ezért elvetetni a babám..

Mivel írtad,hogy anyagilag és egészségileg rendben vagytok,ezért én is azt mondom,semmiképp ne vetesd el.A többit már leírták előttem..

2016. júl. 5. 10:30
 15/32 anonim ***** válasza:
91%

Ha csak az tart vissza,hogy nem érzel most kedvet újra babàzni,akkor tartsd meg.

Sokkal könnyebb lesz,ott a rutinod, a nagytesók segìtsége.

Minden ismerősöm aki késői babàt vàllalt 35 felett,màr 10 év feletti tesókkal azt mondta,sokkal jobban érezték magukat a legkisebbel. Nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak voltak.

Persze a te döntésed. Beszéljétek àt!

2016. júl. 5. 10:57
 16/32 anonim ***** válasza:
97%

Volt fonokom 46 evesen, a kolleganom pedig 50 evesen szult :) A mai vilagban ez mar egyaltalan nem ciki - legalabbis szerintem. Es ha mindketten egeszsegesek vagytok a ferjeddel, akkor miert ne vagnatok bele?! Csak azert ne vetesd el, m Te ugy erzed, h mar oreg vagy. Egyaltalan nem vagy oreg! Sot, megegy eset, mondjuk ez eleg extrem. Ismerosom ferje 65 volt, amikor a lanya szuletett. Most 7 eves a kislany, az apja 72 es teljesen meg van fiatalodva. Ugy nez ki, mint egy 50 eves, semmi baja es ereje teljeben van.

Gratulalok a babahoz es meglatod, nagy oromet fog hozni a csaladba ;)

2016. júl. 5. 11:07
 17/32 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem elmúllik, én ugyan még fiatalabb vagyok, de most várom a másodikat, ha 40év körül váratlanul teherbe esnék és a körülményeim adottak lennének mint neked én biztos örülnek neki! :-) szerintem jó dolog, nagycsaládosok lennének, újra átélheted a babás dolgok örömeit, és gondolt el, lehet hogy kislány, szerintem a fiaid is odalennének, és tudnának is neked segíteni! Én biztos nem vetetném el, főleg ha ennyi év után váratlanul kopogtatna:)
2016. júl. 5. 11:46
 18/32 anonim ***** válasza:
97%
Ha nincsen semmilyen nyomós indokod az abortuszra mindenképpen tartsd meg.A legfontosabb hogy a párod örülne e neki ?40 éves elmúltál ,hát istenem akkor ez mégnagyobb ajándék!Ha sosem volt még abortuszod akkor már ne is legyen.Üdv
2016. júl. 5. 11:54
 19/32 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem még simán belefér! Ha 50 éves lennél, akkor azt mondanám nem! De mint írtad, van már 2 gyermeked, akkor már nem szebb, ha 3 lesz?? Én világ életemben 3-at akartam, de azzal is elégedett leszek ha ez az 1 akit most várok egészséges lesz és olyan nemű amilyet én szeretnék.

Szerintem mindenképpen tartsd őt meg, nem véletlenül sikerült ő most be!!

2016. júl. 5. 13:03
 20/32 anonim ***** válasza:
96%

Én 42 vagyok, van már három gyermekem.

Szombaton teszteltem pozitívat. Nagyon boldog vagyok, másfél éve várok rá. Szerintem "kisujjból" meg fogom oldani a babázást, ilyen tapasztalattal. A harmadik gyerekkel is kb 20% volt az idegeskedés, problémázás, és 80% több az öröm, mint az elsővel.

40 felett a gyermek ajándék.

Ha már most érzed, hogy megbánnád az abortuszt, akkor ne vetesd el.

Persze, nagyon fontos, a férjed mit szól hozzá, tud-e örülni a "meglepetésnek". Azt felejtsd el, hogy öreg vagy! Édesanyám 38 volt, amikor születtem, apám 42, és még van egy húgom is. :)) Édesapámat két éve vesztettem el, 40 éves koromban, édesanyám még most is jó egészségnek örvend. Gyerekkoromban mindenhová jöttünk-mentünk, zizegtünk, nagyon aktívan éltünk, hiába voltak "idősek" a szüleim.

2016. júl. 5. 13:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!