Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ilyen esetben megtartanátok a...

Ilyen esetben megtartanátok a babát?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, feketén dolgozom, tehát nem vagyok bejelentve.

A párkapcsolatom romokban, ma reggel pozitívat teszteltem.

Semmi tartalék pénzem nincs.

Szülők alkoholisták-hajléktalanok, többi rokonnal sosem beszéltem.

Egy bátyám van, ő külföldön dolgozik, 23 éves. Vele olyan semmilyen a kapcsolatom, néha beszélgetünk.

Páromnak még nem mondtam el, hogy terhes vagyok. Nem szeretnék csak a gyerek miatt vele maradni semmiképpen.

Tehát lényegében érzelmi és anyagi segítséget sehonnan se kapnék, teljesen magamra vagyok utalva. De ezek ellenére mégis bennem van az, hogy nem akarom elvetetni.

De mégis miből, hogyan neveljem fel?

Ti mit tennétek?

Abortusz ellenes vagyok, de tudom azt is, hogy a semmiből lehetetlen felnevelni egy gyereket.

Nem tudom mit tegyek. :(

Kérlek mielőtt válaszoltok, gondoljatok arra, hogy SEMMI tartalék pénzem nincs. De tényleg semmi.

2016. ápr. 4. 17:46
 1/6 A kérdező kommentje:

Gondolkodtam az örökbe adáson is, de tudom, hogy amíg megszületik a baba, a vizsgálatok stb. rengeteg pénz, és mint írtam nincs pénzem.

És abban sem vagyok biztos, hogy 9 hónap után csak úgy oda tudnám adni bárkinek is.

2016. ápr. 4. 17:48
 2/6 anonim ***** válasza:
59%

Hát több megoldás is van, ha nem akarsz abortuszt, persze attól is függ sok minden, hogy a pároddal hogy alakul.

Létezik anyaszállás, ahol pont az ilyen krízishelyzetben lakhatsz akár terhesen, akár majd a babáddal, és segítenek, hogy rendeződjön a sorod. Ha a kicsi már mehet bölcsibe, te mehetsz dolgozni, esetleg később albérlet, ilyesmi. Küzdelmes persze, de egy lehetőség.

A másik, hogy megszülöd, és örökbe adod.

Rengeteg gyermektelen pár vár olyan újszülöttre, akiről lemondanak a szülők.

Ehhez létezik nyílt örökbe adás, alapítványok intézik. Ebben az esetben megismerheted a babád leendő szüleit, találkozhatsz velük, esetleg még támogatnak is a várandósság végén, aztán amikor megszülsz, lemondasz róla a javukra.

Szülésig bármikor meggondolhatod magad.

Persze biztosan lehurrognak sokan, hogy ez milyen szörnyű, de szerintem nem rosszabb, mint kioltani a gyerek életét azért, mert épp Neked a sorsod olyan, amilyen.

2016. ápr. 4. 17:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nincsen semmi tartalékod, nincsen bejelentett munkát, tehát csak a semmire se jó GYESre lennél jogosult. A párkapcsolatod romokban, a gyerek biztos nem javítja. Ha szakítotok, akkor tudsz egyáltalán bárhova menni gyerekkel?! Nincsen családi támogatásod.

Semmid sincs!! Semmid.

Nem, nem vállalnám. Viszont jó lenne, ha rendbe szednéd a magán életedet és keresnél egy bejelentett munkahelyet, hogy legközelebb már ne legyen ilyen gondod és legalább magasabb támogatást kaphatnál.. Akkor legközelebb talán már megfontolandó lehet.

A te helyzetedben, nem tartanám meg.

2016. ápr. 4. 17:53
 4/6 anonim ***** válasza:
67%

vagy elvetetném vagy nyílt örökbeadásban gondolkodnék.

20N

2016. ápr. 4. 17:55
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Akármennyire utálom is az abortuszos kerdéseket, azt hiszem ebben a helyzetben elvetetném! Biztos nem leszek népszerű, de még magadat sem tudod eltartani, nem higy egy kisbabát! Egyedülmeg nagyon nehéz lenne.
2016. ápr. 4. 17:59
 6/6 anonim ***** válasza:
86%
Egyértelműen elvetetnem. Nálad meg az orokbeadas se megvalosithato, hiszen ha nem sima a terhesség, hanem fellép valami komplikáció és nem tudsz dolgozni, vagy simán csak kirugnak, semmilyen, de semmilyen jövedelmed nem lesz
2016. ápr. 4. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!