Negyvenesek vagytok és babát szeretnétek?
42 éves vagyok, a második férjemmel 9 éve vagyunk együtt. Mindkettőnknek van gyermeke az előző házasságából, nekem három. A közös gyerek téma állandóan jelen volt közöttünk, de elsősorban miattam halogattuk a konkrét akciókat :). Most úgy alakult, hogy a férjem külföldi kiküldetésen van, én nem dolgozom, ezért elhatároztuk, jöhet a baba. Mindez másfél éve történt. A másfél éve termése egy vetélés műszeres befejezéssel, sok-sok reménykedő és csalódást hozó hónap, rengeteg negatív teszt. Orvosi kivizsgálásokon nem voltam, és nem is szeretnék menni. Azt már az legelején elhatároztuk, hogy csak természetes úton szeretnénk babát.
Most volt az első éles hónap a vetélést követően. Most nagyon reménykedtem, mert mindenkitől azt hallottam, ilyenkor könnyen, azonnal összejön. Nagyon csalódott vagyok, mert megint nem sikerült.Most annyit újítottam, hogy ittam palástfű teát a ciklus második felében.
Ha Te is hasonló élethelyzetben vagy, talán segíthetnénk egymásnak tanáccsal, biztatással. Kérem, írjon az is, akinek pikk-pakk összejött, mert jók a pozitív történetek.
Arra viszont szeretnék kérni mindenkit, hogy a "minek neked gyerek, már öreg vagy hozzá", illetve "nem is tudtam, hogy anyám is itt kérdez" típusú kommentelők kíméljenek! :))
Szerencsére csak néhány órát tartott a barnàzàs, azóta semmi. Ma ismételtem a tesztet, ugyanúgy facelle, nagyon erős a második csík, mint a kontroll csík. Szedek C és E vitamint, folytatom a palàstfű teát.
Orvoshoz nem mentem, mert úgysem látná még semmit + külföldön élek, itt nincs progi pótlás.
Gratulálok. Ne aggódj, lehet, hogy nem progi hiány, csak "emlékszik" a szervezet a menstruációra (nekem az első terhességem indult pár csepp barnázással, de nem lett baj, már 3,5 éves a lányom).
10-es válaszoló vagyok, nekem is sikerült, úgy tűnik, 6 hetes vagyok. (El kellett mennem orvoshoz, mert több hétre elutaztunk. Az orvos 2 petezsákot talált, az egyikben már biztos van embrió).
Gratulálok a babá(k)hoz!
Jó olvasni, hogy sikerült másnak is!
Megnyugtattam magam. A vetéléssel végződött terhessegemnél nem volt semmi látható probléma, se vérzés, se barnázàs, amíg ek nem vetéltem.
Drukkolok neked, hogy minden rendben legyen!
14, 30-as vagyok: megnyugtatásul írom, hogy néhányszor én is barnáztam az egész terhesség során, igaz már jó néhány hetes voltam, mikor először jelentkezett. Ilyenkor valószínű megpattan egy hajszálér, vagy a franc sem tudja. A SOTE II ügyeletén és magán a klinikán sem tudták megmondani mitől lehet a barnázás. Egyedül az egyik gyakorlott szülésznő vallotta be őszintén, hogy van ilyen, senki nem tudja az okot. Többet legyek vízszintesen, ha újra előfordul - ez volt a kiírt terápia:)
Majd írj, mi a helyzet!
Tegnap voltam orvosnál, és minden rendben!
Lúdtojasnyi uterusban jó életjelenségeket mutató elő embrió. Crl 23 mm. Nagyobb kb egy héttel, mint a mensi szerinti kora.
Nagyon édes volt, kalimpált a kezével, lábával. Erős, jó szivhangja van.
Nagyon boldog vagyok!
Az előző terhességemnél nem volt embrió sem.
Veletek mi van?
Genetikai vizsgálatra én is megyek, 12 hetesen, alig 3 hét múlva.
Biztosan minden rendben lesz a babákkal!
Írj majd, mi volt.
A genetikai uh után amnio következik. Te is mész tovább a vizsgálatokkal? Tanácstalan vagyok egy kicsit, mert félek a vetélési kockázattól. Igazából prena tesztet szerettem volna, de az orvosom szerint az nem megbízható, sajnos téves negatív eredmény is van. Beszéltem már a genetikai tanácsadóval is, ugyanezt mondta.
Igen, megyek én is amniocentézisre, amelyre már elő is jegyzett az orvosom a 16. hétre.
Sajnos igaz, hogy ezek a piszok drága vértesztek csak valószínűségszámításra épülnek, és az invazív beavatkozások(amnio, CVS) adnak 100% diagnózist.De a prena meg egyéb teszteket végző intézményeknek jó anyagi haszonszerzés, hogy halálra rémisztik a kismamákat a "szúrás" kockázataival, holott ennek a riogatásnak a fele sem igaz. Az amnio (CVS) megnöveli ugyan 1%-al a már meglévő vetélési kockázatot, viszont ha profi szakember végzi el, és a kismama szigorúan betartja utána az előírásokat, akkor nagyon-nagyon kis eséllyel fog elvetélni. Ettől függetlenül sok negyven körüli ismerősöm van, aki megcsináltatta ezt a háromszázezer forintos vértesztet. Csak arra felejtették el figyelmeztetni őket, hogy adhat a teszt fals negatív eredményt, és akkor így is-úgy is amnio (CVS) kell. Csak ugye addigra eltelik az idő, és nem mindegy, hogy egy 14 hetes, vagy egy 24 hetes terhességet kell kromoszóma rendellenesség miatt megszakítani...
Bocs, ha hosszú voltam.
Bocsi, rosszul írtam: ha a vérteszt eredménye pozitív lesz, akkor kell megerősítésként amnio. (Fals negatív eredmény esetén meg ugye, megszületik a beteg baba)
Utolsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!