Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ugye így nem sok esélyem van...

Ugye így nem sok esélyem van a teherbeesésre?

Figyelt kérdés
A barátommal nem védekeztünk, de nem élvezett belém és valószínűleg nem termékeny időszakomban voltam (nem volt ragacsos folyás, ami azért szokott jelentkezni havonta egy pár napra) és az aktust követő 24 órában vettem be egy 120 órás ellaOne esemény utáni tablettát. (olvastam, hogy 3x hatékonyabb mint a 72 órás és az 5. napon is ugyanolyan 98%-os hatású mint az első 24 órában) Előváladéktól eleve kicsi esély van a teherbeesésre, nem hogy tabletta után, de mégis aggódom. Szerintetek? Még 2 hét a menstruációmig, nem akarom végig stresszelni, mert attól aztán biztos, hogy késni fog és ennél is jobban aggódni fogok.

2016. máj. 15. 17:01
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
83%
Ne aggódj ennyire kérdező. Időben bevetted a tablettát. Minél előbb beveszed, annál biztosabban hat. Nem benned ment el, szinte semmi esélye, hogy terhes legyél. Nyugodj meg, nem lesz semmi baj. :) Legközelebb majd vigyáztok.
2016. máj. 15. 19:48
 22/53 A kérdező kommentje:
78%-os: Sajnos pont azért aggódom, mert még így is van esély rá, akármennyi is, de van, és nagyon nem szeretnék benne lenni abban a kis százalékban, akik még így is teherbe esnek.
2016. máj. 15. 19:52
 23/53 A kérdező kommentje:
Bocsánat, 73%-os*. Egyébként köszönöm a nyugtató szavakat. :)
2016. máj. 15. 19:55
 24/53 anonim ***** válasza:
Nézd, reálisan nézve, nem egy egyszerű dolog teherbe esni. Rengeteg dolognak kell passzolnia. Peteérés előtt kell, hogy legyél 2-3 nappal, el kell jutnia a megfelelő számú spermának a petesejtedhez, ami 12-24 óráig él csak. És még meg is kell tapadnia. Nem olyan könnyű dolog. Még úgysem száz, ha teljesen beléd mennek el. De nem voltál termékeny időszakban, nem mentek el benned, és még vettél be esemény utánit is. Az esemény utáni úgy működik, hogy az ovulációt arra a hónapra emgszüntetni. Tudom, nem leszel nyugodtabb, csak gondoltam írok valami megnyugtatót még. :)
2016. máj. 15. 20:08
 25/53 A kérdező kommentje:
És akkor nem hat a gyógyszer, ha már bekövetkezett az ovu, mondjuk pont azelőtt, mielőtt együtt voltunk, vagy mielőtt bevettem?
2016. máj. 15. 20:17
 26/53 anonim ***** válasza:
50%
73%-os te vagy akinél elszakadt a gumi? Spontán peteérésről hallottál már?
2016. máj. 15. 20:21
 27/53 anonim ***** válasza:

A gyógyszer rögtön hat, nem hiszem, hogy gond lesz. Ha be is jutott spermium, az is több óra mire egyáltalán feljut a petevezetékbe. Hát még mire a petesejted elér hozzá.

A spontán peteérés pedig annyira ritka, hogy az orvosok is csak nevetnek amikor erről van szó. Bent van a tananyagukban, ezért szeretnek ezzel riogatni tudatlan embereket, de kevesebb mint 1% az előfordulási esélye.

2016. máj. 15. 20:24
 28/53 anonim ***** válasza:
52%
Hát már pedig más oka nem lehet, hogy két barátnőm is, termékeny időszakon kívül lett terhes. Most vagy gyakoribb mint mondják, vagy én vonzom az ilyen különleges embereket. És azért itt gyakorin is bőven akadnak erről kérdések, hogy hogyan eshettek teherbe mikor elvileg nem volt peteérésük.
2016. máj. 15. 20:30
 29/53 A kérdező kommentje:
Ez kicsit megnyugtatott, de maximálisan majd a menstruációm fog. Apropó, ha megjön, akkor már 100%, hogy nem vagyok terhes? Olvastam, hogy van aki az első hónapban vérzett terhesség közben, vagy megjött neki de terhes maradt, stb...
2016. máj. 15. 20:32
 30/53 anonim ***** válasza:
100%
Az más jellegű vérzés. Kevesebb, barnásabb mint szokott. A rendes menstruáció darabos és élénk piros, ha olyan lesz akkor nem kell aggódnod
2016. máj. 15. 20:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!