Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ki mit gondol? 19 évesen...

Ki mit gondol? 19 évesen szülni? Vagy ez normális?

Figyelt kérdés
kort lécci írjatok, köszi :)
2010. márc. 26. 18:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Teljessen normalis!Ha te erettnek erzed magad es anyagilag is minden ok akkor siman bevalalhatod!Amire te 30 leszel es a veled egyidossek pelenkaznak meg addigra neked mar iskolas gyereked/gyerekeid lesznek! 32n
2010. márc. 26. 19:38
 12/18 anonim ***** válasza:
Barátnőm most szült nemrég. 19 éves. Teljesen jól megvannak, nagyon aranyos a baba is. Családjában mindenki korán szült. Ez emberfüggő, ki mikor érik meg rá és mennyi a keret, amiből el tudják tartani a kicsit. Ha minden megvan, akkor miért ne? Én mondjuk most leszek 20 éves jövőhét szombaton, de még kb. 3-4 évet szeretnénk várni vele. Először esküvő, fősuli befejezése és 1-2 évet dolgozni is szeretnék előtte. :)
2010. márc. 26. 20:31
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Én 19 évesen szültem. Nem tervezett baba volt, jött, de mellette döntöttünk. Lemondásokkal teli évek jöttek, baba mellett jártam egyetemre, nem volt könnyű, és a diákévek se voltak így felhőtlenek... az ember lemarad egy csomó dologról, cserébe kap mást, de hogy ezt hogy éli meg egyén és aktuális hangulat kérdése is. Sok múlik a párodon, mennyiben támogat - én gyakorlatilag az első házasságomban kifogtam egy végtelenül önző, öntelt alakot, de összehasonlításom nem volt, csak jóval később jöttem rá, hogy valamit nagyon elszúrtam. Szóval nem árt baba előtt egy kis élettapasztalat, kellő önismeret, hogy valójában mit vársz az élettől, mert ha döntöttél, később nem tudsz visszakozni már.
2010. márc. 26. 23:46
 14/18 anonim ***** válasza:
66%

Én pár hónap múlva 20 leszek és 16 h kismama vagyok. Kérdéses volt, hogy bevállaljuk e, annak ellenére, hogy van egy biztos kapcsolat és minden ami kell még. De bevállaltuk és ennél jobb nincs is :)

Ha nem lenne nektek nagyon szűkös és nem a szüleid nyakára szülnél, akkor tedd meg :)

2010. márc. 27. 07:52
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Én egy hónappal a 20. szülinapom előtt szültem.Nem tervezett baba volt,de fel sem merült az abortusz lehetősége.Volt nekem és a páromnak is munkahelye.GYEDre is jogosult voltam.Szerintem nem a kortól függ,hogy korai e szülni.Lehet vki 30évesen is gyerekes és felelőtlen.

Amúgy a "kis"fiam már szeptemberben 1.osztályos lett.

2010. márc. 27. 09:42
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat!:) (nem vagyok roma)Az az igazság hogy már nem élek az anyámmal nem szorulok már a segítségére. Én most 17 vagyok a barátom idősebb jóval nálam és épp tegnap beszéltük meg hogy mikor én 19-20 éves leszek szeretnénk egy babát. Én mindig is úgy éreztem hogy fel vagyok rá készülve és már nagyon várom tudom h milyen nagy felelősség meg minden én ennek akarok élni már rég óta, anyám elhagyott nagyon kivagyok tőle, (de nem ezért akarok gyereket). Tesóm is most fog szülni nemsokára nemrég töltötte a 21et. kíváncsi voltam más mit gondol.:)
2010. márc. 27. 11:34
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
ha szeretnéd,..tök jó lesz ám,hogy fiatalon csinálod...nekem is 8 éves a lányom..tök jól elhülyülünk..meg tök megértem,mikor valami olyasmit mesél..most 28 vagyok...a pici babánk 8 hós..imádjuk..a nővérkéje nagyon szereti,
2010. márc. 27. 13:05
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

"minnél fiatalabb valaki annál egészségesebb a babája.."

Na ezzel vitatkoznék

21 évesen mindenféle gyógyszer nélkül tervezetten megszültem a fiamat, aki Down -szindrómás

Ok, ez kb olyan esély,mint egy ötös a lottón, de van ilyen is

Szerencsére jól fejleszthető, ma már 9 éves

2010. márc. 27. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!