Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ki mit gondol? 19 évesen...

Ki mit gondol? 19 évesen szülni? Vagy ez normális?

Figyelt kérdés
kort lécci írjatok, köszi :)
2010. márc. 26. 18:34
1 2
 1/18 anonim válasza:
69%
ha roma származású testvéreinkről van szó náluk ez a kor már öreg. magyar társainkat nézve korai, kevés olyan tiniszülő van aki felelősséget tudna vállalni ilyen korban
2010. márc. 26. 18:37
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit korai.Ha van állásotok,eltudjátok tartani,van hol lakni,és nem másnak szülöd meg,akkor OK.Különben felelőtlenség a babával szemben.
2010. márc. 26. 18:39
 3/18 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem a mai világban megbotránkoztatóan korai. De véleményem szerint ha elég érett rá a lány, akkor nincs vele semmi gond. Illetve ha nincsenek egyéb céljai az életben, és nem csak "úgy" maradt, és nem várja el, hogy anyuci segítsen, eltartsa, stb, míg ő szórakozni, esetleg tanulni jár.
 4/18 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem a mai világban megbotránkoztatóan korai. De véleményem szerint ha elég érett rá a lány, akkor nincs vele semmi gond. Illetve ha nincsenek egyéb céljai az életben, és nem csak "úgy" maradt, és nem várja el, hogy anyuci segítsen, eltartsa, stb, míg ő szórakozni, esetleg tanulni jár. 21/L
 5/18 anonim ***** válasza:
46%
Ne hari, de nem jó ötlet!!!Te még fiatal vagy!!!Élvezd az életet!!!!Láttam már sok 10en éves kismamát....egyiknek sincs sok boldogság a szemében!!!!Ne akard...nem jó.....Lehet meg fogsz haragudni, de gyereknek nem való gyerek.....még nem élted ki magad....még nem tudnál (vagy, ha igen, akkor csak nehezen) önzetlen lenni(nem arra gondolok, h nem lennél jó anya, hanem arra, h a szervezeted még elég fiatal és komplikációk is lehetnek)
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Manapság már nagyon kitolódik a gyermekvállaló nők életkora, pedig 15-20 éve még teljesen normális és megszokott volt, hogy egy lány érettségi után férjhez ment, aztán 19-20 évesen szült... Én 20 évesen szültem az első babámat és nem bántam meg soha! Nagyon jó volt fiatal anyukának lenni és semmivel se voltam (szerintem) rosszabb anyuka, mintha később vállaltam volna. Ma már 39 vagyok, 4 gyerekem van. Elmondhatom, hogy minden kornak megvan a maga előnye és persze hátránya is. D, ha te elég érettnek, felkészültnek érzed magad egy babához, akkor miért ne? Azonban tudnod kell, hogy hatalmas felelősség, nem lehet később visszacsinálni! Ha úgy érzed, hogy kész vagy, akkor nem lesz semmi gond!!
2010. márc. 26. 18:40
 7/18 anonim ***** válasza:
63%
jah....18\f
2010. márc. 26. 18:41
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

én magyar vagyok,19 évesen szültem, azóta diplomáztam,és semmi segitségem nem volt

van saját, hitel nélküli házunk, autónk.

mostmár 3 gyerek anyukája vagyok 32 évesen, nem bántam meg semmit, és fogamzásgátló mellett lettem terhes, hibás kiadás volt,akkor sikerült pár baba a novinette mellett

2010. márc. 26. 18:41
 9/18 anonim ***** válasza:
60%
Hogy lennének már komplikációk? Épp ez az hogy 20as évei elején szülő nők szülnek a legkönyebben, legkevesebb komplikációval! Különben is, 100 évvel ezelőtt dédanyáink átlag 16 évesen szültek! Az ember erre van tervezve, és nem arra, hogy 40 évesen, mindenféle hormon injekciókkal próbáljon teherbe esni, mert kifutott az időből! Amúgy egy ismerősöm 20 évesen szült, és le a kalappal előtte! Jobban látja el a feladatait, mint más nála sokkal idősebb asszony! Szerintem valóban csak lelki, szellemi érettség kérdése. (még mindig 21/L)
2010. márc. 26. 18:43
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
20 évessen szültem...19 éves voltam még mikor terhes voltam..8 éves a lányom...most 8 hós a kisebbik...néha nehéz volt..minnél fiatalabb valaki annál egészségesebb a babája..
2010. márc. 26. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!