Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Gáz, ha 19 évesen babát...

Gáz, ha 19 évesen babát tervezünk/terveznénk? (mai világban. )

Figyelt kérdés
2011. okt. 15. 19:53
 1/10 anonim ***** válasza:

Relatív. 19 évesen még nem hiszem, hogy meg van a megfelelő háttér. Az hosszú távon kevés, hogy a párodnak van ez, vagy van az. Ahhoz közös dolgok kellenek. Persze albérletben is lehet élni, de nem úgy, hogy egyikőtök eltartja a másikat. Ha megvan a megfelelő háttér, a BIZTOS kapcsolat, és úgy érzitek vágjatok bele.

Bár én személy szerint azt mondom, még korai, mert gyerek mellett már nem tudod úgy kiélni magadat, ahogy kellene. A legszebb éveket még nem babázással kellene eltölteni, ráér egy pár év múlva. De ezt mindenki maga tudja :)

2011. okt. 15. 19:59
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha szeretnétek,van hova,akkor nem gáz.Én is terveztem anno,sajnos ő nem maradt velem,csak 10 évvel később sikerült szülnöm.Egy valamit érdemes szem előtt tartani,hogy előtte legalább egy évet dolgozz,hogy ne csak a minimális juttatásokat kapd.
2011. okt. 15. 20:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

ja, szeretnétek, meg van is hova...

csak ne feledd, hogy egyszer előbb-utóbb el kell menni dolgozni, ahová x évesen nem fognak felvenni, hiába végzel el ezt-azt esetleg gyerek mellett, nulla munkatapasztalattal max. takaríthatsz.

Egy ismerősöm így most az okj-s boltvezetőijével konyhás néni egy iskolában. Mert jaj, majd tanulok a gyerek mellett, és majd kapok tuti munkát a papírommal.

Az élet nem így működik.

Na jöhetnek a minuszok, de ez az igazság.

Persze attól még lehet vállalni gyereket már most, de ilyesmit is érdemes számításba venni.

2011. okt. 15. 20:18
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát... Szüleim 20 évesek voltak, mikor születtem...
2011. okt. 15. 20:19
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Utolsó! Az sem most volt. Azért azokat az éveket, azt a helyzetet nem lehet összehasonlítani a mostanival. Egy gyerek hatalmas felelősség és nem olyan mint egy játékbaba, hogy szép szép, de ha megunom leteszem. Mindent meg kell tudni neki teremteni, amit ne haragudj, hogy ezt mondom, 19 évesen nem tudsz. Fiatal vagy, sem munka, sem élet tapasztalatod nincsen. Ezeket pedig gyerek mellett megszerezni szinte lehetetlen. Mellesleg egy biztos pár kell hozzá. Lehet, hogy a mostani pároddal 2-3 éve együtt vagytok, minden szép és minden jó, de egy gyerek hatalmas próba minden kapcsolatnak. Van amelyiket összekovácsolja, van amelyiket szétbontja.
2011. okt. 15. 21:10
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem is annyira a "mai világ" a gond, mert ennél jobb és rosszabb világra is születtek már gyerekek. Inkább a 19 év korai. Ha csak nincsenek olyan különleges képességeid, hogy hármasával végezd az osztályokat, akkor jelenleg max. egy érettségit tudsz felmutatni. Ez pedig kb 0.

Márpedig egy gyerek eltartásához, felneveléséhez, hozzátartozik az is, hogy a szülőknek legyen egy stabil egzisztenciája. A "mai világban" persze 3 diploma sem garantálja a biztos megélhetést.

De kisebb a kockázata a megélhetési gondoknak, ha tanulsz és értesz is valamihez, mint ha a gyerekszobából mész a szülőszobába. Úgy, hogy az állam, a párod, és a családod fog eltartani, mert saját magad semmit nem teszel hozzá a létfenntartásodhoz.

És akkor még szóba sem került, hogy 19 évesen nem babázni kéne még, hanem élni, tanulni, szórakozni, világot látni...szóval felnőni.

2011. okt. 16. 10:43
 7/10 anonim ***** válasza:
82%
Hát..érzek egy kis irigykedést a válaszok között..le lehet ezért pontozni.Én 19 évesen szültem mert így jött ki szépen felneveltük a lányomat már 14 éves senki nem tartott el gyes mellet is csináltam alkalmi munkát.Azt h mennyire tartós stabil egy kapcsolat azt inkább hagyjuk.A legstabilabbnak tűnő kapcsolatnál is leléphet az Apa ezt nem lehet kiszámítani úgy ahogy a biztos munkahelyet sem tulajdonképp semmit..persze nem a semmibe kell szülni én sem azt mondom de szerintem had döntse már el a kérdező h Ő babázni szeretne vagy szórakozgatni.Egy idősebb házaspárnak is el kellene járni néha szórakozni attól még h van kisgyerek ezt meg lehet oldani nem kell attól homokba dugni az ember fejét.Nem tudom lehet h korai volt 19 évesen de most 33 vagyok de már 3 éve nem esem teherbe az élet kiszámíthatatlan.Nekem nem hiányzott a buli és egyebek ha nagyon szeretné a kérdező úgyis a szívére hallgat persze csak ha Apukajelölt is szeretné:)jöhetnek a piros kezek...
2011. okt. 16. 19:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Tőlem zöldet kapsz,mert szívemből szóltál(és egyébként irigyellek:))
2011. okt. 16. 20:34
 9/10 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó és Utolsó Előtti! :) Köszönöm a kellemes szavakat. Ez még csak terv, meg aztán nőgyógyászati problémám is van, szóval nem biztos, hogy hipp-hopp összejönne.:(
2011. okt. 16. 21:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Én most 21 vagyok!2 hónapja férjhez mentem, és azóta tervezzük is a babát!attól hogy az ember fiatal és sokan azt hiszik nem élte ki magát, attól még ez nem biztos hogy így is van!ha van egy bizonyos anyagi háttér, én azt mondom hogy hajrá!
2011. okt. 17. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!