1,5 év párkapcsolatra ti vállalnátok gyereket?
Figyelt kérdés
Másfél éve vagyok a párommal, én 21 éves vagyok, a barátom 20, ő dolgozik és még nem sajnos, nem is dolgoztam még sose. Szüleimnél lakunk, kétszobás panel egyik szobájában. Szerintetek korai lenne még a gyerekvállalas? Gyerek után is el fog tudni indulni az életem munka terén?2015. jún. 23. 18:20
11/23 anonim válasza:
Akkor először dolgozz és újítsátok fel azt a házat. Utána lehet gyereket tervezgetni. Nem az a probléma a kapcsolattal, hogy csak másfél éve vagytok együtt. Mi fél évesek voltunk, amikor kiderült, hogy babát várok.
12/23 anonim válasza:
Szia, én 20 éves vagyok, mi 3 és fél éve vagyunk együtt a párommal ő 24. Dolgozik, jolkeres. És mi már 8 hónapja próbálkozunk a babával. Örököltem egy házat, 2 szobás az is anyummal és a vőlegényemmel (nemsokára férjemmel) élünk együtt. Nállunk is örülne mindenki a babának, most újítgatjuk a házat mi is. Szerintem nem korai, főleg hogyha Felsőoktatásban, OKJ képzés vagy Egyetem/Főiskolába jársz, mert akkor jár a tgyed is.
13/23 A kérdező kommentje:
Estin csinálom az érettségit, akkor kapok valamilyen támogatást?
2015. jún. 23. 19:13
14/23 A kérdező kommentje:
Egyébként itt gyakorin olyan sokan írják hogy 20-21 évesen vállalták az első gyereket és hogy nem bántak meg, ebből gondoltam hogy talán nálunk se lenne korai. Nem hiszem hogy itt minden 21 évesnek van saját háza vagy lakása, meg munkája, mint irjátok hogy az fontos.
2015. jún. 23. 19:17
15/23 anonim válasza:
Én nem vállaltam volna babát állás nélkül az biztos.
A másfél éves kapcsolat így nem mond sokat. Ha külön elnetek mondjuk egy jó éve, talán. Így nem.
Kisgyermekes anyukakenk nehezebb munkát találni.
16/23 anonim válasza:
Szerintem ezt nektek kell eldönteni. Ha én lennék ilyen helyzetben, biztos megtartanám a gyereket. Nem tudom miért divat, hogy most mindenkit az abortuszra és az örökbeadásra biztatnak. Főleg ha van támogató háttér (pl.: szüleid segítsége) Régen generációk éltek együtt egymást segítve és a nagyszülők, szülők mindenüket összerakták, hogy segítsék a fiatal párt (legtöbbször 18-20 éveseket) házhoz, lakáshoz jutni. Nem azt mondom, hogy könnyű dolgotok lesz! De megoldható, az biztos, hogy mindenért többszörösen meg kell majd küzdenetek, de ha ti ezt felvállaljátok? Miért is ne?
17/23 anonim válasza:
Szerintem is egy évig legyen bejelentet munkahelyed, utána térjetek rá a babaprojektre. A kisgyermekes anyukákat még tapasztalattal is nehezen veszik fel. Akkor is mindig meg kell szervezni, hogy ki mikor vigye és menjen a gyerekért. De ti tudjátok, gondold át amiket itt írunk és döntetek.
18/23 anonim válasza:
Ma 19.27! Azért szerintem elég nagy a különbség aközött,hogy valaki felelőtlen,nem védekezik,vagy egyéb okból terhes,és abortuszra,örökbefogadásra kérik,mert kb.semmije nincs,illetve aközött,hogy tudatosan tervezi a gyereket a semmire.
19/23 anonim válasza:
21 evesen kulon eltem a szuleimtol, tanultam, dolgoztam, magamat tartottam el. A parom pedig egy mar egyetemet vegzett dolgozo 26 eves felnott volt. Remelem erzed a kulonbseget. Nekunk onallo eletunk volt, nem ugy mint nektek. Nincs baj, ha az ember fiatalon vallal gyereket, de felelotlensegnek tartom ilyen korulmenyek koze..plane hogy a parod 20 eves..biztos hogy akarna o ezt?
20/23 anonim válasza:
Jah, hogy nem csak állásod nincs, de érettségid se? Hét azért így pláne nem kéne, mert akkor semmi nem lesz belőled, örök életedre közmunkás leszel. Tanulj ki egy szakmát, dolgozz és utána lehet gyerekről beszélgetni.
A 17-es meg olvassa el a kérdést: nem abortuszra biztattuk, hanem arra, hogy ne felelőtlenül vállaljon gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!