Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit gondolnátok egy 17 éves...

Mit gondolnátok egy 17 éves anyukáról?

Figyelt kérdés
Lehet ennyi évesen még gyerekkel is normális élete?
2015. ápr. 18. 12:08
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó válaszoló, azért beláttad már te ezen az oldalon, hogy korai volt a szülés, ma már másként tennéd.
2015. ápr. 18. 17:25
 22/39 anonim ***** válasza:
7%
11-es, azért támadnak mert ott leragadtak hogy 17 évesen szültem, sajnos azt már nem hajlandóak felfogni, hogy tisztességben nevelem a gyerekeim. Ez az átlagfelfogás sajnos :/
2015. ápr. 18. 17:25
 23/39 anonim ***** válasza:
21-es, igen. Biztos, hogy nem szülnék ilyen korán, ha újrakezdhetném. De ez hogy jön most ide? :)
2015. ápr. 18. 17:26
 24/39 anonim ***** válasza:
Úgy jön ide, hogy józan ésszel tudható, egy 17 évesnek RENGETEG mindenről le kell mondania, ha teherbe esik.
2015. ápr. 18. 17:30
 25/39 anonim ***** válasza:
59%
Ahogy mondod! De én ezt írtam is. Soha senkinek nem szépítettem a dolgokat. Én se rá, se pedig le nm beszélel abortuszra senkit. Én csak elmondom nekem milyen volt, hogy volt stb... Jól meg kell gondolni, az tuti. Úgy gondolom én jól döntöttem, de ha újra kezdhetném, nem szexelnék 16 évesen.
2015. ápr. 18. 17:34
 26/39 anonim ***** válasza:
Akkor jó,azt hittem magadra vetted amit írtam. 15-ös vagyok amúgy. Hát igen,meg kell gondolni,hogy ki mikor szül,és igen a fiatalon való teherbe esés nem egyenlő azzal,hogy már egyből orrba-szájba összefekszik mindenkivel az ember,csak az a baj,hogy pont a felelőtlenül viselkedő fiatalok miatt egyből megy az általánosítás. Nekem is van olyan barátnőm,aki 17 évesen teherbe esett,de ő védekezés mellett. Az anyukája először azt akarta vetesse el,majd abba belement,hogy kihordja. Egy mukkanás nélkül megszülte,rá se nézett,nehogy jobban kötődjön hozzá és már vitték is. Már el volt intézve addigra az örökbe adás. Sajnos van ilyen is. Nem vagyok abortusz párti egyébként,én úgy vagyok vele,hogy tényleg jobb még az örökbe adás is. Legalább van esélye az életre,ha már megfogant. De ez nézőpont kérdése. 23 éves létemre 2 emberrel voltam együtt. Az előző párommal,és most a vőlegényemmel,míg van olyan barátnőm,aki 1 évvel fiatalabb tőlem és mégis kézről kézre adták,15 pasinál elvesztettük a fonalat az anyukájával...
2015. ápr. 18. 19:50
 27/39 anonim ***** válasza:
90%

A 15-ös hozzáállása nagyon szimpatikus nekem, nagyon érett, felnőtt gondolkodású. Ő legalább elismeri, h a szülők segítsége sokat jelentett nekik, a 15-16 évesen teherbe ejtett tinicsajok meg nagy mellénnyel hangoztatják, h ők milyen függetlenek, meg h nem szorultak rá senkire, megadtak mindent a babának. Már sok kérdésnél előjött ez és még véletlenül sem úgy állnak hozzá, "fiatalon lettem terhes, de nagy szerencsém volt, mert a szülők mellettem álltak, segítettek lakhatással/pénzzel/bébiszitteléssel, a pasimnak meg volt keresete" Hanem úgy, h húdefas.za csaj vagyok és még biztatják is a társaikat, h mki csinálja úgy, ahogyan ők. Pedig sokkal szimpatikusabb hozzáállás az ilyenkor, h szerencsém volt, nagyon örülök, h jól sült el, de azért másnak azt tanácsolnám, h tanuljon, dolgozzon stb.

Ez a baj a 17 éves anyukával, nem az, h 17 évesen szült.

Innen látszik, h mégiscsak gyerekek még, mert nem látják be utólag sem a hibáikat. Kíváncsi vagyok, vajon a saját kislányának/kisfiának is azt tanácsolná, h 15 évesen pasizzon, 16 évesen már legyen terhes/csináljon gyereket? (Most általában beszélek a kérdésben szereplő 17 éves anyukáról, nem címzem egyik válaszolónak sem) És arra is kíváncsi vagyok, hogy ha az apuka szintén 17 éves lett volna, na akkor mihez kezdtek volna. Mert ugye az ő elméletük szerint 17 évesen már el lehet tartani egy gyereket, meg hát ők már elég érettek a gyerekvállaláshoz.

2015. ápr. 18. 23:11
 28/39 anonim ***** válasza:
15-26-os vagyok. Köszönöm,kedves utolsó! :) Én is úgy vagyok vele,hogy kamasz korban hiába érett a szervezet arra,hogy megtermékenyüljön és pasik esetében pedig,hogy megtermékenyítsen,de attól még maga az ember nem biztos,hogy az. Tisztelet a kivételnek persze,de sok olyan van aki tényleg azt mondja felnőtt fejjel,hogy nem szülne még egyszer olyan hamar. Annyit minden esetre tisztelek az ilyen szülőkbe és nagyszülőkbe,hogy igenis felnevelték akár így,akár úgy és nem elvetették. Persze nyilván elsőre kiakad mindenki ha ilyen van,de mégis csak egy kis életről van szó. :) Egy ismerősömet is 16 évesen szülte meg az anyukája, az öccsét pedig 20 évesen,egyik gyerek sem volt tervben,de felnevelte őket,igaz a házassága tönkrement közben. Sajnos sok olyan esetet hallani,hogy tiniszerelem,stb. jön a gyerek,aztán puff szétmennek. Sajnos így volt anya is amikor velem lett terhes. Hiába együtt voltak 14 éves koruk óta,jöttem neki 19,5 évesen aztán puff szétmentek a születésem után nem sokkal.
2015. ápr. 19. 13:09
 29/39 anonim ***** válasza:
Nem azért írtam, hogy egyedül csináltuk végig mert huu de fasza csaj vagyok. Hanem azért mert tudom hogy azt szegeztétek volna nekem (ami még ígyis megtörtént) hogy könnyen beszélek mert a szülők nyakára szültem.
2015. ápr. 20. 06:26
 30/39 anonim ***** válasza:

Nem tudom, te melyik válaszoló vagy, utolsó...de kifejtenéd, (és ezt bármelyik 17 évesen szült megteheti), h te konkrétan mit tettél hozzá a gyerekvállaláshoz? Mit teremtettél meg a leendő babádnak? Nem a pasid/párod/férjed. Te.

Tényleg kíváncsi vagyok.

2015. ápr. 20. 09:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!