Mit gondolnátok egy 17 éves anyukáról?
Felelőtlenség a semmire gyereket vállalni. Pláne úgy, hogy egy 17 éves kamasznak elképzelése sem lehet, mivel jár egy gyerek. De az, hogyha valaki terhes lesz, vállalja a tette után a felelősséget, az viszont becsülöm. Nem kortól függ, hogy milyen anya lesz az emberből.
Normális élete biztos lesz, de nem olyan, ami a korabelieké. Én elég komolynak érzem magam, de tuti pánikba estem volna, ha 16-17 évesen terhes leszek.
Valóban, kinek mi a normális?
Nekem nem lett volna az, ha 17 évesen tanulás helyett, végzettség és önálló kereset nélkül a szülőknek, vagy a "páromnak" kiszolgáltatva zsebpénzből kellett volna gyereket neveljek.
Az pedig végképp nem lett volna normális, hogy ahelyett, hogy ebből a helyzetből kikászálódjak, még szüljek kettőt, hogy ezzel is tovább "biztosítsam" a kiszolgáltatott védtelen helyzetemet.
1-es, belegondoltál te már abba, hogy mi lenne veled és a három gyermekeddel, ha minden segítséged egy csapásra eltűnne?
A gyermekeid apját holnap elcsapná egy busz, a nagyszülők pedig mind szívinfarktust kapnának?
Mit csinálnál akkor képzettség, végzettség, munka nélkül? Rohannál a Fókuszhoz, hogy segítsenek meg, mert nem tudsz enni adni a gyerekeidnek?
Hogy végeredményben mit gondolok egy 17 éves anyukáról?
Az az adott anyukától függ!
Az 1-est szánom, amiért olyan hülye, hogy ahelyett, hogy megpróbálna a gyerekszülés mellett ténylegesen is felnőtté válni, tanulni, dolgozni, önállósodni... csak arra képes, hogy tovább konzerválja a nyomorát.
Azt a 17 évest viszont, aki úgy vállalja a felelősséget, hogy közben mindent megtesz azért, hogy idővel leszakadjon a segítőitől, tanul, végzettséget, majd munkát szerez... azt becsülöm.
Jah, hogy az normális, hogy a 24 éves 3 gyerekes anyuka még soha nem volt bulizni és nincs meg az érettségije sem...Meg az h 15-16 évesen orrba-szájba pasizott-szexelt, amiből gyerek is lett...
Hát nekem ez nem normális. Én 17 évesen iskolába jártam, tanultam, barátokat szereztem, terveim voltak, akkor csókolóztam először, leérettségiztem, továbbtanultam, párom lett, dolgozni kezdtem, építettük a közös életünket. Nekem ez volt a normális.
22 évesen már szülhettem volna, de cska most fogok, 31 évesen, mert így döntöttem. Te meg azért szültél 17 évesen, mert így sikerült. Nekem ez rossz érzés lenne, h nem az van, amit én szerettem volna, hanem meg kell ennem a saját főztöm, mert gyerekfejjel képtelen voltam védekezni, irányítani az életem.
Soha eszembe nem jutna irigyelni egy fel.csinált tinilányt. Mert akárhogy szépítjük ez a helyzet.
Azon is csak nevetek, mikor a tizenéves hangoztatja, h ő nem szorult másra, mindent megadott a gyerekének, Hát persze. Biztos építkezett, úgy lett tető a fejet felett. Vagy lakást vett a heti zsebpénzéből. Az nem a te érdemed, ha a pasid már dolgozott és eltartotta a családot. Az az ő érdeme. Azt soroljátok fel, légyszí, amit ti magatok teremtettetek meg a gyermeketeknek! 17 évesen még egy 600 ft-os kis body-t se tudtok megvenni segítség nélkül a babának, szóval mit is kéne irigyelnie a 30+ évesen szült nőknek?:D
Azt nem értem, miért estek neki az első válaszolónak. Attól, mert 17 évesen szül valaki, nem jelenti azt, hogy fűvel-fával összefekszik. Nekem volt olyan osztálytársam középiskolában, higy 14 évesen már nem volt szűz, ő tényleg mindenkivel lefeküdt, mégsem lett terhes. Nem ettől függ.
11-es válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!