Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit gondolnátok egy 17 éves...

Mit gondolnátok egy 17 éves anyukáról?

Figyelt kérdés
Lehet ennyi évesen még gyerekkel is normális élete?
2015. ápr. 18. 12:08
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%

Felelőtlenség a semmire gyereket vállalni. Pláne úgy, hogy egy 17 éves kamasznak elképzelése sem lehet, mivel jár egy gyerek. De az, hogyha valaki terhes lesz, vállalja a tette után a felelősséget, az viszont becsülöm. Nem kortól függ, hogy milyen anya lesz az emberből.

Normális élete biztos lesz, de nem olyan, ami a korabelieké. Én elég komolynak érzem magam, de tuti pánikba estem volna, ha 16-17 évesen terhes leszek.

2015. ápr. 18. 13:42
 12/39 anonim ***** válasza:
71%

Valóban, kinek mi a normális?

Nekem nem lett volna az, ha 17 évesen tanulás helyett, végzettség és önálló kereset nélkül a szülőknek, vagy a "páromnak" kiszolgáltatva zsebpénzből kellett volna gyereket neveljek.

Az pedig végképp nem lett volna normális, hogy ahelyett, hogy ebből a helyzetből kikászálódjak, még szüljek kettőt, hogy ezzel is tovább "biztosítsam" a kiszolgáltatott védtelen helyzetemet.

1-es, belegondoltál te már abba, hogy mi lenne veled és a három gyermekeddel, ha minden segítséged egy csapásra eltűnne?

A gyermekeid apját holnap elcsapná egy busz, a nagyszülők pedig mind szívinfarktust kapnának?

Mit csinálnál akkor képzettség, végzettség, munka nélkül? Rohannál a Fókuszhoz, hogy segítsenek meg, mert nem tudsz enni adni a gyerekeidnek?

Hogy végeredményben mit gondolok egy 17 éves anyukáról?

Az az adott anyukától függ!

Az 1-est szánom, amiért olyan hülye, hogy ahelyett, hogy megpróbálna a gyerekszülés mellett ténylegesen is felnőtté válni, tanulni, dolgozni, önállósodni... csak arra képes, hogy tovább konzerválja a nyomorát.

Azt a 17 évest viszont, aki úgy vállalja a felelősséget, hogy közben mindent megtesz azért, hogy idővel leszakadjon a segítőitől, tanul, végzettséget, majd munkát szerez... azt becsülöm.

2015. ápr. 18. 13:46
 13/39 anonim ***** válasza:
26%
A férjem dolgozozz és albérletbe mentünk. Nem laktunk a szülöknél és nem zabáltuk ki a hűtőjüket. Am tessék kérdező, itt le is irták páran mit gondolnak :) És én befejeztem, nem nagyon tud érdekelni ki mit hisz. Ha nem hiszed el kedves kötekedő, akkor nem hiszed, ennyi.
2015. ápr. 18. 14:00
 14/39 anonim ***** válasza:
75%

Jah, hogy az normális, hogy a 24 éves 3 gyerekes anyuka még soha nem volt bulizni és nincs meg az érettségije sem...Meg az h 15-16 évesen orrba-szájba pasizott-szexelt, amiből gyerek is lett...

Hát nekem ez nem normális. Én 17 évesen iskolába jártam, tanultam, barátokat szereztem, terveim voltak, akkor csókolóztam először, leérettségiztem, továbbtanultam, párom lett, dolgozni kezdtem, építettük a közös életünket. Nekem ez volt a normális.

22 évesen már szülhettem volna, de cska most fogok, 31 évesen, mert így döntöttem. Te meg azért szültél 17 évesen, mert így sikerült. Nekem ez rossz érzés lenne, h nem az van, amit én szerettem volna, hanem meg kell ennem a saját főztöm, mert gyerekfejjel képtelen voltam védekezni, irányítani az életem.

Soha eszembe nem jutna irigyelni egy fel.csinált tinilányt. Mert akárhogy szépítjük ez a helyzet.

Azon is csak nevetek, mikor a tizenéves hangoztatja, h ő nem szorult másra, mindent megadott a gyerekének, Hát persze. Biztos építkezett, úgy lett tető a fejet felett. Vagy lakást vett a heti zsebpénzéből. Az nem a te érdemed, ha a pasid már dolgozott és eltartotta a családot. Az az ő érdeme. Azt soroljátok fel, légyszí, amit ti magatok teremtettetek meg a gyermeketeknek! 17 évesen még egy 600 ft-os kis body-t se tudtok megvenni segítség nélkül a babának, szóval mit is kéne irigyelnie a 30+ évesen szült nőknek?:D

2015. ápr. 18. 15:00
 15/39 anonim ***** válasza:
95%
Igaza van az utolsónak,de nem akarok senki felett sem ítélkezni. 17 évesen még nem érett az ember erre,sem anyagilag,sem lelkileg,hiába érzi magát annak. Nekem is anya az öcsémet 36 évesen szülte,a húgomat 29 évesen,engem pedig 19,5 évesen. Első babánkat várjuk a párommal,mindketten 23 évesek vagyunk,van érettségink,szakmán nem maradtam,mert nem abba a suliba jártam amivel foglalkozni szeretnék,de meg szeretném majd szerezni a szakmát is,csak érettségi után dolgozni kezdtem. Elköltöztem otthonról,de bizony volt,hogy a szüleim segítsége kellett. Most együtt lakom a párommal,ő dolgozik nekem pedig nem lehet. 2-3 hét és megérkezik a kislányunk. Mindent megadunk majd neki lehetőségeinkhez mérten,nagy segítség,hogy nem albérlet,így ott marad plusz 20-30-40 ezer Ft,amit a kicsire tudunk fordítani. A mai világban a felnőtteknek is nehéz eltartani,felnevelni egy gyereket,nem hogy nekünk vagy a tőlünk fiatalabbaknak. Nem mondom,hogy öreg vagyok hozzád képest, de azért sokat számít ez a 6 év,főleg ha ennyi idő alatt legalább azt eléred,hogy az érettségid meg van és külön élsz a szüleidtől,nem pedig a nyakukra szülsz. tervezett baba volt,így fel tudtunk készülni valamelyest az érkezésére,de sokat köszönhetünk a szüleinknek,akik már most nagyon imádják a kis unokájukat és próbálnak minél többet segíteni. És elismerem nélkülük a fele lenne meg csak annak,hogy "szalonképes" legyen egy kisbabához a lakás. Mi álltuk a festés és a bútorok anyagi részét,de elromlott pl. a tűzhely,arra odaadták ajándékba az árát,bár nem kértük,de nagyon kedves gesztus volt a részükről,mert magunktól 2-3 hónap lett volna,hogy összerakjuk az árát,mert egybe sok lett volna pluszba egy ilyen nagyobb kiadás. Örülj amíg gyerek vagy és csak arra van gondod,hogy szerelmi bánatod legyen és meg legyen az érettségid. Hiába a legnagyobb ajándék egy gyerek,de jobb kivárni azt az időt,amíg "megteheted",hogy legyen.
2015. ápr. 18. 15:37
 16/39 anonim ***** válasza:
11%
Nem szexeltem orrba szájba, a férjem vette el a szüzességem és azóta is csak ő volt. De a kérdésedre válaszolva, nem nem ez a normális én nem is mondtam ilyet. És végre abbahagyhatjátok az ítélkezést és utálokozást, mert nem hat meg.
2015. ápr. 18. 17:02
 17/39 anonim ***** válasza:
1%
Am én még mindig többre tartom magam, mint azokat akin egy faszán átbulizott éjszaka után, legalább4en átmentek, aztán fut abortuszra...mert ilyenre is van példa nem is kevés :)
2015. ápr. 18. 17:05
 18/39 anonim ***** válasza:
15%
15-ös vagyok,nem mindenben adtam igazat ez előttem írónak! Nyilván vannak normális kamaszok. Én sosem mentem el bulizni,diszkóba,stb. A legnagyobb szórakozásom az volt,hogy ha beültem a barátnőimmel meginni valamit. Mondjuk én nem is bírom a piát,így csak sört ittam és abból is max. 2-őt,mert már attól is éreztem néha,hogy a fejembe szállt. Majdnem 18 voltam amikor megismertem a volt páromat,rá 3 hétre töltöttem be. Vele feküdtem le először,sőt minden egyéb dolog is vele történt először. 4,5 után viszont sajnos szétmentünk de most boldogabb vagyok mint valaha. Szóval tudom,hogy vannak normális kamaszok és tisztában vagyok azzal is,sajnos van ismeretségi körben is példa rá,hogy mennyi 14-18 éves kis k***a is van akik úgy viselkednek ahogy leírtad. Ne haragudj,ha magadra vetted amit előzőleg írtam,csak nem tértem ki külön mindenre amit előttem írt a 14-es.
2015. ápr. 18. 17:10
 19/39 anonim ***** válasza:
63%

Azt nem értem, miért estek neki az első válaszolónak. Attól, mert 17 évesen szül valaki, nem jelenti azt, hogy fűvel-fával összefekszik. Nekem volt olyan osztálytársam középiskolában, higy 14 évesen már nem volt szűz, ő tényleg mindenkivel lefeküdt, mégsem lett terhes. Nem ettől függ.

11-es válaszoló voltam.

2015. ápr. 18. 17:22
 20/39 anonim ***** válasza:
0%
Nem neked szántam :) Csak ha már rámfogta hogy orba szájba bszok, akkor azért hangot adok neki, hogy nem így volt.
2015. ápr. 18. 17:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!