Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tegyek, ha a párom akar...

Mit tegyek, ha a párom akar gyereket, de én nem?

Figyelt kérdés

5 éve vagyunk együtt, és felvetült már a téma... én viszont nem akarok babát. minden menstruációm így is szenvedés, szakad a derekam, fáj a hasam, van, hogy 2 fájdalomcsillapító elmegy, vagy ha nem, akkor menni nem tudok, annyira jön. A párom viszont nagyon szeretne egy gyereket, de nekem nem fűlik hozzá fogam... és nem is vagyok egy gondoskodó típus, nem igazán bírom a pici babákat.

30/l

2015. márc. 18. 13:34
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
37%

Megsúgom mindenkinek, hogy a béranyaság Magyarországon nem legális, csak mert itt mindenki úgy ír róla, mintha lehetséges lenne.

Kérdező, szerintem üljetek le a pároddal és alaposan beszéljétek át ezt a témát. Ha ő nagyon akarja a gyereket, te meg tényleg egyáltalán nem, akkor a külön válás lesz a legjobb megoldás.

2015. márc. 18. 15:29
 32/34 anonim ***** válasza:
Utolsó: az elején leírta, hogy nem M.o-n él....
2015. márc. 18. 15:48
 33/34 anonim ***** válasza:
0%
jaj te az a béranyás kérdező vagy, ugye? ott még nem volt arról szó , hogy nem is akarsz gyereket. nem sok mindent tudsz tenni, szerintem keressetek mindketten magatoknak másik párt mert így egyikőtök se lesz boldog.
2015. márc. 18. 16:17
 34/34 anonim ***** válasza:
100%

Könyörgöm, ne akarjátok már meggyőzni a kérdezőt, hogy igenis akarjon gyereket most azonnal! Mindenkinek joga van eldönteni, mit tervez az életével. És egy gyerek ne társadalmi nyomásra, vagy éppen azért jöjjön a világra, mert a gyakorin márpedig megszavazták!

Viszont ha egy pár tagjainak ennyire eltérő elképzelései vannak a jövőről, akkor ritkán maradnak együtt. Illetve valamelyiküknek óriási engedményt kell tenni, de ez általában visszaüt a jövőben.

Ha a kérdező vállal anélkül gyereket, hogy akarta volna igazán, akkor később rosszul élheti meg, hogy be kellett áldoznia mindent miatta.Mert hát,mondjuk ki, az anya nyögi végig a terhességet a számtalan plusz kilóval, az anyának fáj a szülés, az anya küzdi végig a hónapokig tartó szoptatást, ő kel éjjente a babához, ő rohan orvoshoz a beteg kisgyerekkel és virraszt éjszakákat. Az anyát nem veszik vissza, illetve rúgják ki a munkahelyéről a GYED letelte után, és ő az, aki hosszú évekre lemondhat a karrierről, önfeledt wellnessezésekről, síelésről stb...

És magam körül látom, hány pár kapcsolata megy szét miután a gyerek megszületett, mert az "apuka" rájön, hogy a gyereknevelés és a felelősség mégsem neki való...

Szóval egy gyereket mindkét félnek nagyon akarni kell, és átgondoltan vállalni az ezzel járó anyagi és fizikai terheket.

Kérdező, gondold át mindezt amit írtam. Remélem, megoldódik a dilemma és minden jóra fordul.

2015. márc. 19. 11:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!