Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tegyek, ha a párom akar...

Mit tegyek, ha a párom akar gyereket, de én nem?

Figyelt kérdés

5 éve vagyunk együtt, és felvetült már a téma... én viszont nem akarok babát. minden menstruációm így is szenvedés, szakad a derekam, fáj a hasam, van, hogy 2 fájdalomcsillapító elmegy, vagy ha nem, akkor menni nem tudok, annyira jön. A párom viszont nagyon szeretne egy gyereket, de nekem nem fűlik hozzá fogam... és nem is vagyok egy gondoskodó típus, nem igazán bírom a pici babákat.

30/l

2015. márc. 18. 13:34
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
19: nem kifogások, szeretnék a párom kedvére tenni. de a terhesség nincs ínyemre, nem szeretnék átesni rajta.
2015. márc. 18. 14:01
 22/34 anonim ***** válasza:
58%
Értelek. De ne a párod kedvéért szülj gyereket, hanem csak ha te is szeretnéd! Ezt meg nem rosszból írtam, keress egy szakembert, hátha tud segíteni ezen a rettegésen, szorongáson! Kíváncsivá tettél, érdekel a sorsod, megírhatnád majd ide, hogy alakult az életed.
2015. márc. 18. 14:04
 23/34 anonim ***** válasza:
78%
De ha eleve nem érzed magad anyatípusnak, akkor az örökbefogadás/béranya sem jöhetne szóba, nem? Az, hogy alapvetően kínlódós a menzid, egy dolog. Sőt, szülés után általában elmúlnak a szörnyűséges havibajok. Én ebben reménykedem :D Nincs ezzel baj, te nem szeretnél gyereket. Attól, hogy nő vagy, nem kötelező szülnöd. Csak sajnos, ha a párod szeretne, akkor ez így nagyon nem ok. Nem várható el tőle, hogy lemondjon egy ekkora dologról, de te sem szülhetsz csak azért, hogy őt boldoggá tedd, mert akkor meg te nem leszel boldog. :( elég ramaty szituáció, valószínűleg így nem fog működni a kapcsolat :(
2015. márc. 18. 14:05
 24/34 anonim ***** válasza:
22%
16. vagyok: Ugyanakkor tisztelem, hogy kimondod, hogy nincs kedved babázni. Ebben nem te vagy a bőkkenő, hanem a partnered. Ha tényleg szeretitek egymást, akkor ne add át másnak a teremtés csodáját, ez kettőtök küzdelme lesz. Párral előrébb írt valaki a fájdalmas mensire megoldásokat, ne haragudj saját példámból kiindulva, van olyan, hogy nincs megoldás, semmi nem használ! Nekem pontosan olyan volt a szülés, mint egy menstruáció, és egyiket sem viseltem jól. :) De utána soha többé nem fájt a menstruáció, hátha nálad is a további fájdalmakra ez lesz a megoldás. Másik az. ha a párod ismer, tudja, hogy nem vagy gondoskodó típus, akkor nyílván egy gyermektől nem vár ezen a téren csodát. Én láttam anyát, aki menni akart már hat hét elteltével vissza dolgozni, egyáltalán nem ítélem el. Nem kell neked szülés után feltétlenül a gyermekét minden nap majd játszótérre vivő, örülünk a nagy kakinak típusnak lenned. Ne görcsölj, de beszéljétek meg, hogy ő mit vár tőled a gyermek születése után, te mit vársz tőle. Nem kell egy adott anyaképhez igazítani magad. Gyerekkel is lehetsz olyan, amilyen akarsz. Nyilván azért írtál ide, mert vívódsz. Ez csak annyiban fekete fehér, hogy legyen vagy ne legyen, a döntés után színes a kép.
2015. márc. 18. 14:10
 25/34 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippeket! :-) mindenképp leírom, mi lesz majd, egyelőre gondolkodom és az egyik válaszoló tanácsára felkeresek egy szakembert, hátha eloszlatja a félelmeim, kétségeim. nem is szeretném elhagyni a párom, mert ő a mindenem, remélem, találunk valami megoldást.
2015. márc. 18. 14:13
 26/34 anonim ***** válasza:
26%
Én viszont egyáltalán nem javaslom neked sem a szülést, sem a gyereket, sem az örökbefogadást. Egyet viszont igen: nagyon gyorsan beszéld ezt meg a pároddal és mondd el neki, hogy te soha nem fogsz szülni, ha gyereket akar, váljanak külön az útjaitok. Betegesen félsz a fájdalomtól, már eleve ezzel rég fel kellett volna keresned egy szakembert. De ami viszont sokkal fontosabb ennél, te csak a párod kedvére akarsz tenni. Könyörgöm, egy élő emberről van szó, aki bizony nagyon sok törődést fog igényelni a te részedről is. És rengeteg kellemetlenséggel, nyűggel is jár majd a dolog. Ne rontsd el három ember életét!
2015. márc. 18. 14:13
 27/34 anonim ***** válasza:
31%

Kérdés miért nem akarsz gyermeket. Nem erzed még éretnek magad, nem szereted annyira a párodat? Fontos nekedc a munkahelyed?

Szülési fájdalomtól tartasz?

Végig kell gondolni az okokat. Lehet csak érned kell akkor majd változik a véleményed. Viszont ha az anyasággal van bajod ez nem fog megoldódni az örökbefogadás kapcsán.

Ha a szülési fájdalomtól fèlsz lehet az nem fog annyira fájni mint a menszi. Viszont nekem két szülés után rengetegett változott a ciklusom.

Viszont ha úgy érzed nem akarsz soha gyermeket akkor beszélj a pároddal.

Joga van tudni mit is tervezel. Én nem gondolom, hogy rossz ember lennél nem egy két emberrel találkoztam aki nem vallók szülőknek.

Csak tisztreld meg a párodat azzal, ha öszintén elmondod az érzéseidet.

Annyit még elmondanék, hogy én más gyerekével még mindig nehezen kezelem. Pedig van kettő és útón vanna harmadik is. Viszont a sajátjaimat imádom. Más gyerekével nem érzem most sem ezt az abajgatást törődési vágyat mint a sajátjaimnál.

Persze nem rábeszélni akarlak csak leirom a tapasztalatomat.

2015. márc. 18. 14:17
 28/34 anonim ***** válasza:
61%

Ugyanígy voltam vele, Kérdező! Brutálisan fájdalmas vérzések, fetrengés, fájdalomcsillapítók, de én ezt nem kötöttem össze a szülési fájdalmakkal. Az másabb lesz. Lehet, azt jobban bírod majd. A gyerekvállalási kedv nekem egyszer csak úgy jött a semmiből és onnantól elmúlt a tűiszonyom, a vériszonyom, valahogy megváltozott minden. A terhességem meg...egyszerűen semmi tünetem nincs, még egy hányinger sem, kicsit fáradékonyabb vagyok néha, ennyi. A szülési fájdalmakkal meg úgy vagyok, h majd foglalkozok velük, amikor jönnek.

Ha szeretitek egymást, nem kell rögtön szakítani, nem hiszem, h ne lenne kompromisszum, mint ahogy itt sokan állítják. Lehet, h nálad is eljön az idő, amikor átfordul benned egy kerék, egy kapcsoló és máshogy látod majd a dolgokat. A lényeg, h beszéljétek meg, h kapsz mondjuk egy évet vagy kettőt, h ráhangolódj a témára. Ha nem sikerül, majd gondolkodtok a megoldáson. Jah, én sem vagyok oda a más kisgyerekéért, nem olvadozok tőlük, csak megtűröm, átnézek rajtuk, de a sajátom más lesz, tudom.

2015. márc. 18. 14:40
 29/34 anonim ***** válasza:

Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy szeretne-e gyereket vagy sem, így én nem ítélkezem.

Viszont, a fájdalmas és nehéz mensihez annyit mondanék, hogy nekem szülés előtt 7 napos volt, szuper és normál tamponnal, és szintén erős görcsökkel. Amióta megszületett a lányom, 5 napos a mensim, első két nap normál, utána mini tampon kell. És a hasam is csak az első nap görcsöl kicsit. De ha veszek be gyógyszert, utána semmi gond. :)

2015. márc. 18. 14:42
 30/34 anonim ***** válasza:

Szia!

Egy családállításon ki tudnád deríteni, hogy mi az oka a nagy félelemneka fájdalomtól. A gyerekvállalásnál sokaknál nagy mértékben változik a ciklus, akinek addig fájt, azoknál sokszor előfordul, hogy sokkal elviselhetőbb lesz.

Ha annyira rossz, javaslom az aviva tornát, sokan mennek emiatt megtanulni, és sikerrel csökkenti a menstruáció erősségét és a fájdalmakat. Van rá külön gyakorlat is, amit javaslonak, hogy a menstruáció előtt végezd el 1 hétig napi 5 percet.

A szülés fájdalmának csökkentésére pedig már sok módszer elérhető, kaphatsz epiduralt, ahogy írják, de az önhipnózis/agykontrollban ( [link] ) beprogramozott fájdalomcsökkentés/kikapcsolással ( [link] ) is szültek már anyukák fájdalommentesen! A vajúdó kádban a melegvíz is nagyban tudja csökkenteni a fájdalmakat, és gyorsítja a szülést, ma már sok kórházban van ilyenre is lehetőség.

2015. márc. 18. 14:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!