Mit tegyek, ha a párom akar gyereket, de én nem?
5 éve vagyunk együtt, és felvetült már a téma... én viszont nem akarok babát. minden menstruációm így is szenvedés, szakad a derekam, fáj a hasam, van, hogy 2 fájdalomcsillapító elmegy, vagy ha nem, akkor menni nem tudok, annyira jön. A párom viszont nagyon szeretne egy gyereket, de nekem nem fűlik hozzá fogam... és nem is vagyok egy gondoskodó típus, nem igazán bírom a pici babákat.
30/l
Kérdés miért nem akarsz gyermeket. Nem erzed még éretnek magad, nem szereted annyira a párodat? Fontos nekedc a munkahelyed?
Szülési fájdalomtól tartasz?
Végig kell gondolni az okokat. Lehet csak érned kell akkor majd változik a véleményed. Viszont ha az anyasággal van bajod ez nem fog megoldódni az örökbefogadás kapcsán.
Ha a szülési fájdalomtól fèlsz lehet az nem fog annyira fájni mint a menszi. Viszont nekem két szülés után rengetegett változott a ciklusom.
Viszont ha úgy érzed nem akarsz soha gyermeket akkor beszélj a pároddal.
Joga van tudni mit is tervezel. Én nem gondolom, hogy rossz ember lennél nem egy két emberrel találkoztam aki nem vallók szülőknek.
Csak tisztreld meg a párodat azzal, ha öszintén elmondod az érzéseidet.
Annyit még elmondanék, hogy én más gyerekével még mindig nehezen kezelem. Pedig van kettő és útón vanna harmadik is. Viszont a sajátjaimat imádom. Más gyerekével nem érzem most sem ezt az abajgatást törődési vágyat mint a sajátjaimnál.
Persze nem rábeszélni akarlak csak leirom a tapasztalatomat.
Ugyanígy voltam vele, Kérdező! Brutálisan fájdalmas vérzések, fetrengés, fájdalomcsillapítók, de én ezt nem kötöttem össze a szülési fájdalmakkal. Az másabb lesz. Lehet, azt jobban bírod majd. A gyerekvállalási kedv nekem egyszer csak úgy jött a semmiből és onnantól elmúlt a tűiszonyom, a vériszonyom, valahogy megváltozott minden. A terhességem meg...egyszerűen semmi tünetem nincs, még egy hányinger sem, kicsit fáradékonyabb vagyok néha, ennyi. A szülési fájdalmakkal meg úgy vagyok, h majd foglalkozok velük, amikor jönnek.
Ha szeretitek egymást, nem kell rögtön szakítani, nem hiszem, h ne lenne kompromisszum, mint ahogy itt sokan állítják. Lehet, h nálad is eljön az idő, amikor átfordul benned egy kerék, egy kapcsoló és máshogy látod majd a dolgokat. A lényeg, h beszéljétek meg, h kapsz mondjuk egy évet vagy kettőt, h ráhangolódj a témára. Ha nem sikerül, majd gondolkodtok a megoldáson. Jah, én sem vagyok oda a más kisgyerekéért, nem olvadozok tőlük, csak megtűröm, átnézek rajtuk, de a sajátom más lesz, tudom.
Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy szeretne-e gyereket vagy sem, így én nem ítélkezem.
Viszont, a fájdalmas és nehéz mensihez annyit mondanék, hogy nekem szülés előtt 7 napos volt, szuper és normál tamponnal, és szintén erős görcsökkel. Amióta megszületett a lányom, 5 napos a mensim, első két nap normál, utána mini tampon kell. És a hasam is csak az első nap görcsöl kicsit. De ha veszek be gyógyszert, utána semmi gond. :)
Szia!
Egy családállításon ki tudnád deríteni, hogy mi az oka a nagy félelemneka fájdalomtól. A gyerekvállalásnál sokaknál nagy mértékben változik a ciklus, akinek addig fájt, azoknál sokszor előfordul, hogy sokkal elviselhetőbb lesz.
Ha annyira rossz, javaslom az aviva tornát, sokan mennek emiatt megtanulni, és sikerrel csökkenti a menstruáció erősségét és a fájdalmakat. Van rá külön gyakorlat is, amit javaslonak, hogy a menstruáció előtt végezd el 1 hétig napi 5 percet.
A szülés fájdalmának csökkentésére pedig már sok módszer elérhető, kaphatsz epiduralt, ahogy írják, de az önhipnózis/agykontrollban ( [link] ) beprogramozott fájdalomcsökkentés/kikapcsolással ( [link] ) is szültek már anyukák fájdalommentesen! A vajúdó kádban a melegvíz is nagyban tudja csökkenteni a fájdalmakat, és gyorsítja a szülést, ma már sok kórházban van ilyenre is lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!