Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti megtennétek, vagy elítélite...

Ti megtennétek, vagy elítélitek az ilyet?

Figyelt kérdés
A második babát tervezzük, és rá kellett jönnöm, hogy az évek alatt "rágörcsölős" lettem :D De időben észrevettem magam és már nem olyan rossz a helyzet, viszont nálam ennek a kultúrált alkoholfogyasztás is része. Vagyis, ha benne van a pakliban, hogy terhes vagyok, akkor nem fogyaszthatnék alkoholt, de ugye ezt biztosan a tesztig nem tudhatom. És ha a ciklus második felében nem innék semmit, azért mert mivan ha most... akkor tuti minden percben ezen kattognék. Mármint a babán. Az alkoholt értsétek így: hetente 1 max. 2 alkalommal 2x3cl pálinka, vagy unicum. Meleg délutánokon, kerti munka közben 1/2-1 2%-os ízesített sör.
2014. ápr. 16. 18:15
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
én is értem a kérdést: idd meg az a 3 cl italt. semmi baja nem lesz tőle a gyereknek (ha már ott van!).
2014. ápr. 16. 20:39
 22/25 anonim ***** válasza:

Sosem iszom alkoholt,mert nem szeretem,de heti egyszer-kétszer két feles pálesz még nem alkoholizmus,nagyon nem.

Szerintem az itt jelenlévők apukája,nagyapja simán megivott ugyanennyit,főleg a régi időkben még akár többet is,és nem voltak alkoholisták.Jó,ő egy nő,de akkor sem az.Franciák kultúrájához is hozzátartozik a napi 1-2 pohár bor,gondolom akkor ők is alkoholisták.Valaki feltesz egy kérdést,és rögtön neki támadtok,komolyan nem értem...

Kérdésre pedig a válasz,ha babát terveztek,és próbálkoztok,akkor ne igyál alkoholt.Ártani egy sör vagy egy pohár bor,biztos nem ártana,de akkor se.

2014. ápr. 16. 20:40
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Eld az eleted ugy ahogy eddig, pont ez a lenyeg, hogy ne ragorcsolj, es megvonj magadtol mindent, mert gyereket akarsz, na hagyjuk mar ezt a sok okoskodast!!!, ha jol esik idd meg amit szeretnel, persze mar ugy bealltunk ebbe a ..... vilagba, mert gyereket szeretnel aztan ne is vegyel levegot.Tisztellek, mert feltetted ezt a kerdes es vallatad, hogy ennyien megfognak vetni!!!!Miert akik itt irogattak es megvettek teged csak csupa bio eteleken elnek es napi 1 orat mozognak, s meg sorolhatnam!, de ez a legkonnyebb megszolni azt aki felvallaja magat!Megegyszer nagyon tiszellek!!!!!!!!!!!!!!
2014. ápr. 16. 22:39
 24/25 A kérdező kommentje:
Hú, köszi a sok választ, még várom a véleményeket. Elgondolkodtattatok... Azért változtattam az első írásomon, mert ez nem menetrendszerű és nem úgy van, hogy akkor kedd meg sütörtök pianap... nem szépíteni akartam, csak, hogy tisztább legyen a kép. És azért pálinkát, mert az idei év volt az első, hogy a férjemmel közösen szedett, magozott szilvát kifőzettük. Na mindegy is, lehet, higy van benne valami, apám alkoholista, mellette pedig nagyon jó ember. Ami felvetődött bennem: nem az a gond, hogy "nem tudom letenni" ahogy itt valaki írta, mert természetesen ahogy kismama leszek nem iszom. Ahogy az előzőnél sem, majd 3 évig, mert 2 éves koráig szoptattam. Hanem a későbbi dolgokon gondolkodtam el. Mi van ha az általános iskolás gyerekeim mellett, amikor már nem KELL nemet mondani, vajon mit fogok csinálni? Mert ugye minden alkesz azt hiszi, hogy ő mennyire jó fej, laza és egyáltalán nem ittas... Mostmár nem is a terhesség első két hetén (amikor még nem tudom) gondolkodom, hanem ezen.
2014. ápr. 17. 06:40
 25/25 anonim ***** válasza:

19es válaszoló vagyok.

A felvetődött újabb kérdésre:

Szerintem erre nem fogsz itt értékelhető választ kapni.

Elsősorban azért, mert mi nem tudjuk, nem látjuk, hogy ennyi alkohol milyen hatással van rád. Meg amúgy is, neked kell elszámolnod a lelkiismereteddel, hogy mi lesz, ha a gyerek meglát téged becsiccsentve. Ez nem ránk (másokra) tartozik! És ezt csakis te tudhatod, hogy lelkileg milyen érzés lenne.

Én úgy gondolom, hogy a te helyedben ugyanúgy fogyasztanám akkor is az alkoholt, és ha majd a gyerek "szóváteszi", akkor meg kevesebbet fogsz fogyasztani onnantól.

Nekem nehéz az alkoholról beszélnem, mert én szinte egyáltalán nem iszok. Két egyszerű okból: a legtöbb alkoholos italt nem szeretem (az ízét!); még minimális (egy pohár bor) alkoholfogyasztás után 1 órával már elalszok. Rám valamiért ilyen hatással van az alkohol... Márpedig ha társaságban vagyunk, elég cikin néz ki, hogy végig ásítozom.

Szóval én nagyon ritkán iszok, de nem valami ideológia miatt. :)

2014. ápr. 17. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!