Ti megtennétek, vagy elítélitek az ilyet?
Sosem iszom alkoholt,mert nem szeretem,de heti egyszer-kétszer két feles pálesz még nem alkoholizmus,nagyon nem.
Szerintem az itt jelenlévők apukája,nagyapja simán megivott ugyanennyit,főleg a régi időkben még akár többet is,és nem voltak alkoholisták.Jó,ő egy nő,de akkor sem az.Franciák kultúrájához is hozzátartozik a napi 1-2 pohár bor,gondolom akkor ők is alkoholisták.Valaki feltesz egy kérdést,és rögtön neki támadtok,komolyan nem értem...
Kérdésre pedig a válasz,ha babát terveztek,és próbálkoztok,akkor ne igyál alkoholt.Ártani egy sör vagy egy pohár bor,biztos nem ártana,de akkor se.
19es válaszoló vagyok.
A felvetődött újabb kérdésre:
Szerintem erre nem fogsz itt értékelhető választ kapni.
Elsősorban azért, mert mi nem tudjuk, nem látjuk, hogy ennyi alkohol milyen hatással van rád. Meg amúgy is, neked kell elszámolnod a lelkiismereteddel, hogy mi lesz, ha a gyerek meglát téged becsiccsentve. Ez nem ránk (másokra) tartozik! És ezt csakis te tudhatod, hogy lelkileg milyen érzés lenne.
Én úgy gondolom, hogy a te helyedben ugyanúgy fogyasztanám akkor is az alkoholt, és ha majd a gyerek "szóváteszi", akkor meg kevesebbet fogsz fogyasztani onnantól.
Nekem nehéz az alkoholról beszélnem, mert én szinte egyáltalán nem iszok. Két egyszerű okból: a legtöbb alkoholos italt nem szeretem (az ízét!); még minimális (egy pohár bor) alkoholfogyasztás után 1 órával már elalszok. Rám valamiért ilyen hatással van az alkohol... Márpedig ha társaságban vagyunk, elég cikin néz ki, hogy végig ásítozom.
Szóval én nagyon ritkán iszok, de nem valami ideológia miatt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!