A második babát tervezzük, és rá kellett jönnöm, hogy az évek alatt "rágörcsölős" lettem :D De időben észrevettem magam és már nem olyan rossz a helyzet, viszont nálam ennek a kultúrált alkoholfogyasztás is része. Vagyis, ha benne van a pakliban, hogy terhes vagyok, akkor nem fogyaszthatnék alkoholt, de ugye ezt biztosan a tesztig nem tudhatom. És ha a ciklus második felében nem innék semmit, azért mert mivan ha most... akkor tuti minden percben ezen kattognék. Mármint a babán. Az alkoholt értsétek így: hetente 1 max. 2 alkalommal 2x3cl pálinka, vagy unicum. Meleg délutánokon, kerti munka közben 1/2-1 2%-os ízesített sör.
én mióta babán dolgozunk (pont 1éve) azóta nem iszok alkoholt...kb 2x ittam az elmúlt 1évbe de akkor amikor mensiztem és tudtam hogy biztos nincs baba..vagy mensi után pár nappal..én nem kockáztatok...viszont sajna energiaitalt azt iszok pedig azt sem kellene..
2014. ápr. 16. 18:23
2/25 anonim válasza:
Az is csúnya amikor egy férfi iszik, de egy nő....
2014. ápr. 16. 18:24
3/25 A kérdező kommentje:
Nem iszom "csúnyára" magam.
2014. ápr. 16. 18:26
4/25 anonim válasza:
Akinek rendszeresen innia kell valami kifogással az magyarul alkoholfüggő. Szerintem se férfitól se nötől nem normális.
2014. ápr. 16. 18:39
5/25 anonim válasza:
ne haragudj, de ez a mennyiség nálam is már alkoholfüggőséget jelent, és semmiképp nem fogyasztanék rövid italt, ha benne van a pakliban. Utoljára tavaly májusban ittam tömény italt, mielőtt elkezdtünk próbálkozni. Októberben estem teherbe de tavaly május óta nem ittam töményet, sört vagy fröccsöt is csak mértékkel, nyáron, vasárnaponként egy ujjnyi bort, de mióta terhes vagyok még ezeket sem.
Szerintem jobb ha elkezdesz foglalkozni a gondolattal, hogy hogyan tedd le az italt, mert ez később csak rosszabb lesz.
2014. ápr. 16. 19:01
6/25 A kérdező kommentje:
Sokat gondolkodtam, hogy kiírjam-e ezt a kérdést... nem feltétlenül megerősítést vártam, de azért megleptetek. Az a mennyiség és alkalom, 3-ból 2 emberben feltételezi rólam, hogy alkoholista vagyok és undorítóra iszom magam heti rendszerességgel. Igen, lehet, hogy sak ürügyet keresek az alkoholfogyasztásra, de akkor minek akarnék babát? Akkor egyáltalán nem ihatok...
Mindig is tudtam, hogy itt nagyon végletesek az emberek és a vélemények, ismét bebizonyosodott. Köszönöm és várom a további válaszokat
2014. ápr. 16. 19:02
7/25 anonim válasza:
Hiába pontoztál le. Te kezdő alkoholista vagy!
2014. ápr. 16. 19:03
8/25 anonim válasza:
Kérdező nem a mennyiségtől függ az alkoholizmus hanem attól hogy rendszeresen szükséged van rá, az a függőség. A mennyiséget meg majd az idő meghozza.
2014. ápr. 16. 19:05
9/25 A kérdező kommentje:
Itt nem arról szólt a kérdés, hogy hogyan bírjam ki, hogy ne igyak, mert nyilván ez nem minden héten van így, hanem arról, hogy ha épp felvetődik bennünk, hogy ha a 6 éves elaludt megigyunk-e fejenként 1, 3cles pálinkát, akkor mondjam-e hogy nem? Mert ez nálam egyenes út a tünetgyártáshoz meg a saját magam folyamatos figyeléséhez. Értitek mit akarok ezzel mondani?
2014. ápr. 16. 19:07
10/25 anonim válasza:
Nézz magadba....és nem rosszindulatból írom,de aki azon agyal,kattog hogy nem ihat ha gyerek jön,egyáltalán ezen gondolkodni kell,ott már vannak gondok.Nem mondom hogy függőség,de fejben most tegyél rendet,amíg nem késő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!