Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti megtennétek, vagy elítélite...

Ti megtennétek, vagy elítélitek az ilyet?

Figyelt kérdés
A második babát tervezzük, és rá kellett jönnöm, hogy az évek alatt "rágörcsölős" lettem :D De időben észrevettem magam és már nem olyan rossz a helyzet, viszont nálam ennek a kultúrált alkoholfogyasztás is része. Vagyis, ha benne van a pakliban, hogy terhes vagyok, akkor nem fogyaszthatnék alkoholt, de ugye ezt biztosan a tesztig nem tudhatom. És ha a ciklus második felében nem innék semmit, azért mert mivan ha most... akkor tuti minden percben ezen kattognék. Mármint a babán. Az alkoholt értsétek így: hetente 1 max. 2 alkalommal 2x3cl pálinka, vagy unicum. Meleg délutánokon, kerti munka közben 1/2-1 2%-os ízesített sör.
2014. ápr. 16. 18:15
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztam senkit, se pluszba, se minuszba, akármilyen meglepő, bírom a kritikát.
2014. ápr. 16. 19:08
 12/25 anonim ***** válasza:
31%
Szeritem nem olyan meno, ha a ferjeddel hetente 2x letoltok egy kis palinkat... ne erts felre, ha van nalunk tarsasag, van alkohol, itthon a garazsban meg zsakszamra all, a ferjem orvos, agyba-fobe ilyeneket kap, de eszunkbe nem jut estenkent kettesben palinkazni. Neha gy filmhez egy kis somersby, vagy egy gyertyafentyes vacsihoz bor, de szerintem hetente tobbszor tomenyezni... nekem fura, pedig eleg liberalis vagyok. Akkor mar inkabb figyelgesd magad, nezz peterest, merj hot, stb, bar ha ezek elkerulesehez alkohol kell, az elegge gaz... ertem amit mondani akarsz, de fura, hogy miert nem inkabb tatarbeefstake-kel kerulod a felelsleges aggodast, az is tilos varandosan. Ez szerintem is jo ut az alkoholizmusba.
2014. ápr. 16. 19:12
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sokáig gondolkodtam,hogy válaszoljak-e a kérdésedre,de megteszem.Már most látom,hogy lepontoznak.

Én minden csütörtökön pálinkázom a haverokkal és nem érzem magam alkoholistának.6 hétig nincs a babának semmi kapcsolata a testeddel(doki mondta nem én találtam ki).Annó amikor terhes lettem valahogy a testem jelezte,hogy nem kell a pia peteérés után pedig akkor még nem tudtam,hogy baba van a pocakban.Úgyhogy ne aggódj,nyugodtan megihatsz ennyit....

2014. ápr. 16. 19:26
 14/25 anonim ***** válasza:
29%

szerintem is elgondolkodtató.

mert ha arról lenne szó, hogy vacsora mellé egy deci bor, azzal nincs semmi baj

de tömény..

2014. ápr. 16. 19:27
 15/25 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva: terhesen voltam nyaralni, csak akkor ezt még nem tudtam. Kb akkor lehetett a beágyazódás, amikor elkezdődött a nyaralás és két hetes volt.

Ott volt minden, bár én nem igazán szoktam alkoholt inni, ott minden este boroztunk (igen, akár fél litert is), vagy rövideztünk, emellé elég masszív mennyiségű cigi.

Nyaralás után pár nappal nem jött meg, teszt, terhes vagyok.

Most a 36. héten járok, a magzat minden vizsgálat szerint makkegészséges. Az orvosnak is elmondtam, hogy a nyaralás hogy telt, mondta, ho az égvilágon semmit nem jelent, nem hiszi, hogy bármit ártott volna.

Sőt, napi egy pohár bort megihatnék orvosi javaslatra - csak nem szeretem annyira a bort, így nem élek a lehetőséggel.

2014. ápr. 16. 19:48
 16/25 anonim ***** válasza:
28%

az előbb még úgy fogalmaztál hogy hetente 1-2 alkalommal 2*3cl pálinka vagy unicum..utána azt írod nem minden héten van így mert szerinted le alkoholistáztunk.

Eldönthetnéd.

Egyébként én személy szerint nem azt írtam/gondolom hogy alkesz vagy csak megjegyeztem hogy ezek az alkoholfüggőség kezdő tünetei, később problémád lehet belőle, ennyi.

Nem is értem miért kattogsz ezen. Én is szerettem mulatni, inni, de mikor eldöntöttem hogy babát akarok gond nélkül kicsuktam az életemből az alkoholt, függetlenül attól hogy van e bizonyított káros hatása vagy nincs.

A véleményünket kérdezted, elmondtuk. Senki nem titulált semminek. Ha úgy érzed igen, akkor valószínű te is érzed hogy nincs rendjén a dolog.

2014. ápr. 16. 19:49
 17/25 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó nem akarlak megbántani de legyél túl a szülessen megteljen el 10 év járjon iskolába aztán majd térjünk vissza erre,mert akkor már mondhatod de még nagyon nem.
2014. ápr. 16. 19:50
 18/25 anonim ***** válasza:
mármint mire érted hogy majd 10 év múlva mondhatom? a kicsuktam az életemből-t úgy értem hogy tehesség és szoptatás alatt egy kortyot nem fogok inni, bulizni meg lerészegedni pedig gyerek mellett szintén nem. Nem úgy értettem nyilván hogy életemben többet egy korty bort sem iszom.
2014. ápr. 16. 19:53
 19/25 anonim ***** válasza:

Magánvélemény, és sajnálom, ha ezzel megbántalak:

Várandósság alatt úgyis le kell mondanod az italról. Akkor mégis mit számít, hogy a próbálkozás idejére is lemondasz róla? Ha nem esik nehezedre (márpedig ha nem vagy függő, akkor nem okoz komolyabb gondot), akkor akár mától elkezdheted, hogy nem iszol alkoholt.

Az igazán nagy probléma ott kezdődik, ha már most nehéz lemondanod az italról, mert akkor semmi garancia nincs arra, hogy a várandósság alatt nem fogsz inni. Persze lehet mondani, hogy ha tuti babás vagyok, akkor biztosan nem fogok inni, de én az ilyen ígéretekre nem szoktam adni.... (és nem csak az alkohol esetében, hanem úgy összességében ezzel a "majd ha" érveléssel)

2014. ápr. 16. 20:14
 20/25 anonim ***** válasza:

Èn értem mire vonatkozik a kérdésed,ès nem szeretnek itt belemenni abba,hogy hol kezdődik az alkoholizmus..

Nekem mar vannak gyermekeim,tervezünk is még.Egeszsegesen próbálunk élni,karos szenvedélyek nelkul,de nalunk is elő fordul,hogy hétköznap fogyasztunk alkoholt.Elofordult mar, h tomenyet,de inkabb 1pohar sort vagy bort.

Termesztesen nem okozna problémát,ha holnaptól nem ihatnèk egy kortyot sem(ahogy 2x2èvig ezt mar megtettem) de jelen pillanatban néha jol esik.

Nem fogok elore azert nem fogyasztani alkoholt mert mi van ha terhes vagyok?

Azt hiszem,ha a kimaradt menstruacio utan azonnal megteszem,bőségesen időben vagyok.Es nekem az orvosom is ezt támasztotta ala.

Ami pedig az ivás részét illeti,en sokkal veszélyesebbnek tartom akik eljárnak bulizni,ès eszméletvesztesig isszák magukat.De ők magukat nem tartják annak,mert nem isznak meg heti 1-2pohar sort.

2014. ápr. 16. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!