Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vállalnátok-e így gyereket...

Vállalnátok-e így gyereket (csak elméleti kérdés! )?

Figyelt kérdés

Saját lakás, mindketten nappali tagozatos hallgatók vagytok, együtt kezdtétek, de nem közvetlenül gimnázium után. Félretett pénz is van, plusz a fiú dolgozik egyetem mellett, amivel fixen keres, mindketten kapnak ösztöndíjat, szülők is be tudnak segíteni alkalomadtán. A lány megszakítja a tanulmányait második év után, halaszt egy évet a baba miatt, majd folytatja az iskolát levelezőn.

Elméletileg kérdezem, hogy így vállalnátok-e? (Nem tagadom, rólam és a páromról van szó, de természetesen nem akarunk felelőtlen döntést hozni, még nem is aktuális, akkor lennénk 21-22 és 26-27 évesek.) Ne szidjatok kérlek, hiszen ismétlem: csak felvetődött az ötlet.

2014. febr. 11. 13:06
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
78%
Én nem. Előbb elvégezném az egyetemet, dolgoznék, ugyanígy a párom is. Egyébként így is tettünk.
2014. febr. 11. 13:09
 2/30 anonim ***** válasza:
74%
Én is előbb befejezném az egyetemet. Én nem így tettem anno, megszakítottam a tanulmányaimat, majd jött a gyerek. Aztán hiába a sok segítség, nem tudtam befejezni az egyetemet. Nem azt mondom hogy neked se menne, de akármi közbe jöhet, és az a biztos ha már befejezed, és nyugodtan tudod utána nevelni a gyerekedet.
2014. febr. 11. 13:12
 3/30 anonim ***** válasza:
74%
Én sem,az nagyon nehéz lenne,szerintem.
 4/30 anonim ***** válasza:
51%

Nekem a sogorom orvos. Neki sok baratja kollegaja úgy csinalta, (ahol anyuka apuka orvos vagy mas komoly egyetemi vegzestsege van), hogy a zaro vizsgak elött esett teherbe, vagy az utolso evben, így a vizsgakat mar terhesen csinalta vegig, és egyböl a vizsgak utan babazott egy evet, a gyerek ment bölcsibe es kezdte a karrierjet.

Szerintem egy olyan nönek aki azert vegez magasabb felsöoktatast mert szeretne komolyabb allasban dolgozni, annak ez egy megfelelö megoldas. Igy lesz bebi is, de nem esik ki annyira a munkabol sem, a tanulmanyait is befelyezte.

Masik emgoldas hogy joval 30 felett vallal gyereket amikorra mar karrierje jól beindult.

5/30 anonim ***** válasza:
88%

Nekünk igy sikerült, az elsö év után szültem, egy évet otthon voltam, utána meg levelezön fejeztem be. Ez azt jelentette, hogy minden nap 5-kor keltem, a gyereket elvittem bölcsödébe, utána ledolgoztam egy üzemben a napi 8 órámat, utána rohanás a gyerekért, bevásárolni, otthon a gyerekkel foglalkozni 8-ig, amikor lefektettem és utána éjfélig tanulni. Szerintem el tudod képzelni, milyen hullafáradt voltam, néha alig birtam talpon maradni.

Mivel igy sikerült, ezért végigcsináltam, de önként semmiképpen nem vállatam volna, és mindenkit lebeszélnék ilyen döntésröl, ha van más megoldás.

Böven ráérsz 25-30 évesen szülni, amikor már megalapoztad a saját munkádat, és nem több dolgot kell egyszerre végezned.

2014. febr. 11. 13:15
 6/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, igen, arra is gondoltam, hogy utolsó év folyamán esnék teherbe. :) Egyéni tanrend is van persze, meg sok alternatív megoldás. :) Persze majd még kiderül, anyagilag is hogy leszünk, de annyira szeretnénk már mindketten most is, hogy próbálom a minél közelebbi reálisnak tűnő megoldásokat megtalálni.

Előbb amúgy is szeretnémk egy esküvőt. :)

2014. febr. 11. 13:17
 7/30 A kérdező kommentje:
*szeretnénk
2014. febr. 11. 13:18
 8/30 anonim ***** válasza:
62%
Nem. Csak a tanulmányok elvégezte után, ha már van munkahely.
2014. febr. 11. 13:18
 9/30 anonim ***** válasza:
50%

Munkatapasztalat nélkül nem mennék szülni!

A mai világban még annak is nehéz állást találni, akinek több év tapasztalat van a háta mögött, hát még egy olyan anyukának, aki suli után rögtön szülni ment.

Hiába van diplomája,ha nincs referencia, rettentő nehéz lenne babázás után munkábaállnia.

Megmondom őszintén munkáltató vagyok, amellett,hogy anya is. Amikor a cégemnél egy posztra állást hirdettem jelentkezett egy 40-es tapasztalt hölgy és egy friss diplomás 28 éves lány, aki diploma után mindössze két hónapot dolgozott, mert terhes lett, most akart visszatérni! Na mondom, adjunk esélyt a fiatalabbnak, hátha tud valami újat mutatni stb. Sajnos nem lett igazam.

Nem tudta elvégezni a munkát, mert bár papírja volt róla, máshogy működnek a dolgok az életben, mint az egyetemen!

Leültünk beszélgetni és mondta is,hogy bár a gyereket nem bánta meg, de a szülés időpontját, egy kicsit igen. Hiába van egy színötös, jó diplomája, sehova sem akarják felvenni tapasztalat nélkül!

Szóval én azt mondom,hogy végezd el a sulit, legalább egy, de inkább két évet dolgozz és utána jöhet a baba!

2014. febr. 11. 13:21
 10/30 A kérdező kommentje:

A várjak/ráérek még számomra sosem volt meggyőző, mert ez a ráérés ... Ráérek, mert hosszú az élet? Ráérek, mert még sokáig leszek termékeny (egyébként, ha a felmenőimet nézem, akkor átlag alatt vagyok)? Ráérek, mert ha később szülök is fel tudom még nevelni a gyerekem? Nálam ez nem ilyen kérdés. :) Nem életkorhoz szeretném kötni, csak megemlítettem a leírásban, mennyi idősek lennénk akkor. :)

30 éves kor nekem már soknak érződik első babához. Nem szeretnék addig várni, ha nem muszáj, ráadásul sok helyen olvasom, hogy eleve nem biztos, hogy rögtön sikerül, sőt, akár évekig is várnak, mire sikerül. Elfogadom, ha valaki akkor gondolja ideálisnak, de én nem így érzem. :) Ismétlem, én ezt nem életkorhoz, körülményhez igazítottnak gondolom. :)

2014. febr. 11. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!